Žuti jutarnji optimajzer

Smoothie od breskve? Yellow smoothie? Smoothie za dobro jutro. Good morning smoothie? – kako da ga nazovemo, pita opet Maja. Možda prvo da ga popijemo a onda ćemo da mu smislimo ime. Ima nestvarno lepu žutu boju. A žuta je boja leta iako je stavljaju kao sinonim za jesen, kad kao žuti i opada lišće. Pa to je boja sunca, sunca najviše ima leti. Povezana je s radošću, srećom, intelektom i energijom. Žuta ima topao učinak, budi vedrinu, podstiče mentalnu aktivnost. Često je povezana sa hranom.

Žuta boja isijava optimizam, prosvetljenje i sreću. Nijanse zlatnožute nose obećanje pozitivne budućnosti. U feng shui-ju kombinacija crvene i zlatne boje donosi dobru sreću i prosperitet. Isto tako i kombinacija srebrne i ljubičaste, tako da će nam slećedeći smoothie biti ljubičast 🙂

 

A ovaj ćemo nazvati “žuti jutarnji optimajzer“. Bingo.
U slavu i čast novog sajta web kompanije koju je pokrenula Jelena Gradimir. Zove se Malaga Creative i upravo koristi žutu boju. Živeli!

 

1 banana

1 breskva

½ jabuke

½ kruške

1 kašika kikiriki putera

1 kašika chia semenki

1 kašičica kurkume

1 kašičica proteina od konoplje ( opciono )

1 šolja pirinčanog mleka

 

Ubacite sve u blender i blendirajte minut. Podelite u 2 manje čaše ili sipajte sve u jednu veliku. Popiti odmah, nijedan od smoothie-ja ne voli da stoji i čeka.
Strpljenje nije vrlina koja krasi smoothie-je 🙂

 

fotografije i recept Maja Vujić za Soulfood 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.