About

“Imala sam jedan san ( malo blesav, znam ) kako će moje knjige biti u svakoj kući, kao neka vrsta moderne inspirativne biblije i eto sledi savršen dogadjaj za kraj godine – Soulfood, sensational uvod u srećniji život, moja ultimativna uber-bestselling knjiga se nalazi na svim kioscima širom Srbije po super povoljnoj ceni od 299 dinara! Sad svakome možete da poklonite knjigu, svim svojim rodjacima i prijateljima i da nekoliko komada imate u šteku. Jeste, svaka kuća u Srbiji da ima makar jednu jer, možda ništa nije realno ali je sve moguće! Hvala vam svima što zajedno gradimo novi svet ( što bi rekla Vanja Bokun Popovic ), mom izdavaču Vulkan izdavaštvo i sretni vam praznici – da se sve želje i snovi vašeg srca (ma kako blesavi bili) ostvare! Naravno da možete, ja navijam za vas  “

Ovo se desilo krajem 2016, početkom 2017. no od tada čitava 2017 godina je u Soulfood znaku 🙂 Nova knjiga Soulfood izlazi, zajedno sa receptima za srećniji život a soulfood misija se nastavlja online.

Soulfood.rs  je svojevrsna online riznica. Sadržaj na internetu kreiramo i gradimo mi sami, te pošto mi je nedostajalo jedno mesto gde mogu da nadjem dobre tekstove, priče, intervjue na srpskom jeziku, rešila sam da takvo mesto i napravim.  To ne znači da ne postoje dobre online lokacije, ima ih, nego su sve sjajne i kreativne zvezdice okolo naokolo, hoću jedno mesto koje okuplja sve. Hub. Portal ali da ne izgleda kao portal sa zilion naslova, prozora i ubačenih oglasa i naručenih reklama. Da bude stvarno hrana za dušu. da me veseli i da mu verujem.

U stvari, uvek pravim ono što bih i sama volela da gledam, slušam, čitam, imam u svojoj kući, koristim, tako da je i Soulfood mesto koje sadrži sva interesovanja, istraživanja, korisne tehnike, recepte i proizvode, pametne intervjue i dobre priče koje su nastajale tokom protekle decenije a danas su nam neophodne. Internet je naša kolektivna riznica, ovo je moj skromni doprinos. I svih mojih saradnika. Ako nam se ne svidja čega sve ima online ili nam nešto nedostaje, možda je to maleni znak koji nam govori da je to nešto što čeka na nas. Da mi napravimo.

There you go.  Soulfood is online.
Duša se hrani onim što je veseli.

Editor in chief  ŽANA POLIAKOV

1973. Virgo/Leo. U  kineskom Bivo, ali i Pritajeni Tigar i Skriveni Zmaj.
Po majanskom Beli Spektralni Čarobnjak.

Završila Akademiju Dramskih umetnosti, sertifikovana Drama Queen. Uvek sve radi preko veze, ali bežičnim putem. Internet pionir, bavi se pitanjima digitalnog doba, kopije i originala, konzumerističkog društva i new age  filozofijom. Godine 1996. započinje profesionalnu karijeru razvijajući sopstveni koncept vizuelne komunikacije, gde umetnik prevazilazeći zadate okvire, transcendentira kroz medije i postaje više ili manje pop zvezda. (www.cyberkuhinja.com)  Jedan od osnivača umetničke asocijacije Remont. Izlagala na više grupnih izložbi širom planete i na dva Oktobarska Salona u Beogradu gde je eksperimentisala sa  ambijentalnim instalacijama igrajući se  odnosima izmedju razuma i osećajnosti, privatnog i javnog. Nema sredjenu umetničku biografiju pošto je uredjivanje života pretvorila u umetničko delo.

Pisanje je bilo sastavni deo svega što je radila bilo na radiju, televiziji, u advertajzing agencijama, kao kolumnista, novinar, urednica u analognim i digitalnim medijima (Život na b92.net) ili kao kreator sopstvenih web sajtova.

“ Pisala sam blog pre no što je iko to tako nazvao. I dalje mislim da je to ružan naziv, zato svoj zovem journalogue.”

Iconic first editor in chief of magazine Sensa, od lansiranja magazina za srećniji život 2008. godine do 2012. Uvodnike iz svih magazina objavila je kao knjigu Soulfood, sensational uvod u srećniji život ( Mono i Manjana, 2010.) “Paradoks je što mi se čini da sam se oko te knjige najmanje trudila a ona se i dalje najbolje prodaje. Nije čak ni knjiga nego kolekcija uvodnika a čitaoci je tretiraju kao amajliju.“ (www.soulfood.rs )

Neplaniranu sagu o zbunjenosti u 3 knjige završila je ove godine izlaskom još jednog nelinearnog romana Ona zna, knjiga o zbunjenosti koja to više nije ( Vulkan izdavaštvo, 2014.) Prvi deo je Lovemarks ili još jedna knjiga o zbunjenosti ( 2010.), drugi deo I AM LOVE ili još jedna knjiga o zbunjenosti ( 2012.) Današnji čovek je zbunjen. Dazed&confused. Očaran i zbunjen. Svi smo očarani i zbunjeni. I to je odlična polazna tačka. Confusion means that you are open. Open to grow.

21 dan MIND DETOX izazov, izašao 2015.

“ Za nekoga sam čarobnica, za nekoga veštica.
A svako od nas vidi svet onakvim kakav je on sam.“

ROMANTIČNO RESETOVANJE, kolekcija romantičnih priča izašla je u maju 2016. – Ti si takav romantik – često mi govore odmahujući. Od kada je biti romantičan postao znak diskvalifikacije ili to samo trenutno nije u modi? Od kad smo svi postali tako logični? Kad na ovom svetu ništa baš i nije logično. Kad se dvoje sretnu i zaljube, desi se neka magija. Hemijska reakcija, susret svetova, prepoznavanje, kako god probate da objasnite ljubav, ne ide. Svi i sve je povezano kroz nevidljivu mrežu priča. A ipak, ljubav razjašnjava sve, zar ne? Savršena kompilacija starih i novih priča, o zbunjenosti izmedju ljubavi i straha. Od nemira do mira. Brutalno romantične. Paradoks, baš kao i život sam. Jer šta je suprotno strahu? I vi znate da je odgovor – Ljubav. Samo u srcu druge osobe možemo da vidimo sebe.

A ko će biti čovek budućnosti? Onaj ko voli. Znam da znate.
Be love now.

iBELIEVE in Magic&Love je izašla 2016.

“Verujem da u svakome od vas leži čarobnjak, da mi sami svojim mislima kreiramo sopstvenu sudbinu. Misli postaju realnost. Sumnjičavi ste?! Zbunjeni? Ako, sve je to dobro. Ne morate da verujete, proverite. Jedini način da se otkriju granice mogućeg je zaobići ih i… zakoračiti u nemoguće.“

Izdavač print izdanja je Vulkan, može se naći u svim dobrim knjižarama ili poručiti online na www.vulkani.rs

Za nekoga sam čarobnica, za nekoga veštica. A svako od nas vidi svet kakav je on sam.“

Živi u prirodi, na svom ranchu van Beograda, off the grid.
Ima ogromnu biblioteku, psa, mačke, ribice i organsku baštu.
I dve najluksuznije stvari na svetu – vreme i tišinu.

Možda ništa nije realno ali je sve moguće.

web site: www.zanapoliakov.com
e-mail: zana.poliakov@gmail.com