Ti si moja čokolada

Ja sam tvoja čokolada, i da nema onog gada, ja bih te ljubio… pevali su Idoli. A ovo je naš recept za čokoladu.

  • 150 g crne čokolade, 70% kakaa
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 3 kašike putera od badema
  • 1 kašika javorovog sirupa

Dodaci:
sitno seckani bademi, lešnici, sušeno voće, kakao zrna, brusnice…

Pripremite posudu za hleb i obložite je papirom za pečenje. Čokoladu izlomite u staklenu činiju. Zagrejte malo vode u šerpi i stavite činiju u nju. Grejte na laganoj varti dok čokolada ne počne da se topi, zatim dodajte ostale sastojke i izmešajte. Sklonite sa vatre i ostavite par minuta da se ohladi, i za to vreme promešajte par puta. Prespite u pleh i sipajte dodatke. Stavite u zamrzivač na par sati da se stegne.

Kada je gotova, izvadite je i sačekajte da se malo otopi na sobnoj temperaturi a onda oštrim nožem isecite na komade. Čuvajte u frižideru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.