Hleb se od duše pravi

… jer dom je mesto gde miriše hleb. Ovo je recept za takozvani hrono hleb, a možete ga zvati i “odličan, ukusan i dobar hleb za doručak”.

Potrebno je:

2 šolje integralnog brašna

1 kašika ovsenog brašna

1 kašika heljdinog brašna

1 kašika ječmenog brašna

1 kašika pirinčanog brašna

1 kašika sirovog suncokreta

1 kašika lanenih semenki

1 kašika susamovih semenki

1-2 kašičice soli

1 prašak za pecivo

1 kašičica sode bikarbone bez aluminijuma

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica psilijum ljuspica

mlaka voda

U činiju staviti sve suve sastojke, pa dodati ulje i tople vode taman toliko da se dobije gusta, a ipak zitkasta, masa. Ostaviti da odstoji 2 sata. Potom sipati u modlu za hleb, prekriti folijom i peći na 240 stepeni C sat vremena. Slobodno navijte sat, sat vremena je dovoljno, ali u zavisnosti od toga kakva je vasa rerna, proverite čačkalicom. Jednostavno, uzmete čačkalicu i yabodete u pečeni hleb – ako izadje čista, hleb je pečen. Izvadite hleb i uvijte ga u krpu. Ostavite da odstoji nekoliko sati, ako možete da izdržite.

U idealnoj varjanti ovaj hleb se jede samo za doručak pa ga možete napraviti uveče, uviti u krpu, i sutradan vas čceka svež hleb bolji nego iz bilo koje pekare. I kad hoćete da zavedete nekog tipa, neka vam kuća zamiriše na sveže ispečen hleb. Neprocenjiv afrodizijak.


Dom je mesto gde miriše hleb


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.