Kako zračiš, tako i privlačiš

Kao i obično, amerikano za vas, Elizabeth? – pita me simpatična konobarica, slatka mala Indijka koja radi u dnevnom kafeu zvanom Garden of Dreams. Mesto sa najboljom kafom i fantastičnom baštom. Vlasniku je trebalo dve godine da je napravi, Britanac u Indiji, uporan i posvećen poklonio nam je svima rajski vrt. Sa dobrom kafom. Ono što svim putnicima ( i privremenim stanovnicima) po Indiji nedostaje. Majka Indija ti daje sve, ali Indijci ne umeju da prave espresso. Takvo se verovanje ustalilo.

– Da, da i koji vam je wi-fi password danas?
– Forever free.
– Ah, beautiful…

Upravo ono što mi je trebalo, i pored mene par koji je raspravlja. Ona radi nešto iz zadovoljstva a on iz navike. Nezgoda svakog pisca je što smo naizgled najgori voajeri, a u stvari posmatrači nevidljivog. Oni govore a ja osećam vibraciju… Ozračili su me, hteli to ili ne, mi utičemo jedni na druge. Naše raspoloženje, naše emocije zajedno sa mislima stvaraju energetsko polje. Svojim mislima stvaramo u hodu. Šta li ovaj par stvara, zamislila sam se i ušla u njihovo polje. Svako od njih drži onog drugog krivim za nešto. Igraju se blame game. “Da ti nisi uradio to, ja bih sad ko zna gde bila…” Da ti nisi takvo zakeralo… da si ti makar malo muškarac, ti bi uradio to za mene… Nisu ni prvi ni poslednji par koji to radi. After all, sve mi se više čini da je to jedini način kako veze funkcionišu. Pokrenu igru i potom je igraju što iz navike, što zato što je to jedini način da dobiju malo energije od drugoga. Svadje isto tako proizvode energetsku hranu, pa jedno od njih će sigurno dobiti pozamašnu porciju.

If you want to find the secrets of the Universe, think in terms of energy, frequency and vibration. – Nikola Tesla nam je poručio davno, naučnik koji je znao da spaja nauku i duhovnost, bio nam je poslat pre vremena, tek ga danas otkrivamo i možda donekle razumemo. Možemo da budemo energetski vampiri ali možemo i da udjemo u polje bezgraničnih mogućnosti. Infinite possibilities. Svako može. A kako zračim tako i privlačim. Što se bolje budem osećala, polje oko mene se menja, privlačim dobre prilike i bolje dogadjaje. Ljudi koji ulaze u moj “energetski prostor“ su uvek tu sa nekim razlogom.

Aha, there you are. A pitao sam se što me nešto vuče u Garden of Dreams? – Adrian dolazi sa gitarom. Oh, mislila sam da ću nekako izbeći susret sa njim danas. Ali vidim da ću morati da prihvatim neminovno – o nečemu moramo da razgovaramo. Richard je opet tema naših razgovora. Adrian je Richardov mentor, učio ga je numerologiji i inicirao ga u reiki. Richard je moja inspiracija. Nas troje smo fantastičan par svi zajedno, taman ono što parovima nedostaje. Treći deo. Mi smo sveto trojstvo. Otac, sin i sveti duh. Malo parova može da se pohvali da ima vezu i svog ličnog boga. Što bi Adrian preveo na jezik svoje spiritualne komedije – Father, son and the Holly Goat. But, anyway, dok smo naše nesuglasice rešavali izmedju sebe, nije nam baš išlo, ovako kad imamo Adriana, sve probleme prepustimo njemu. I nekako se sve reši samo od sebe.

Let it go. – najčešće mi kaže Adrian. Dok Richard ima drugačiji zadatak.

Do the Work. – njegov je mentor i mučitelj, ali to je bila Richardova želja. Njemu je bio potreban destroyer. Od svih nas ja sam najpraktičnija, valjda mi tako sleduje u ovom životu. You are the only sane person here – kaže. Promenim kontinent i od neobične postanem “obična“, u mestu gde su svi čudni, ja mu dodjem neobična. Promena mesta, promena percepcije.

No, isto tako kao žena više sam vezana za Majku Zemlju. Ženska energija je kreativna, stvaralačka, žene su te koje kreiraju ni iz čega. Koliko se siroti muškarci maltetiraju kroz vekove, uništavaju sve što je Majka priroda već stvorila za njih i sve im obezbedila. Čak su i prosvetljenje postavili kao cilj. Nedostižan naravno jer kako objasniti kapljici iz okeana da je okean. Richard i Adrian mogu danima da naglabaju i da ništa ne urade.

– Richard je jednostavno lenj, o tome se radi – grdio bi ga Adrian.
– On je perfekcionista, odatle potiče to što ti zoveš lenjost. – branim ga. It takes one to know one, i sama sam lečeni perfekcionista. A ja sam mislila da je muška energija akcija a ženska pasivnost. Svašta sam mislila, a mišljenje je kao dupe. Svako ga ima.

Volim što si tako praktična – da, obojica vole što sam praktična. To je zato što sam broj 8 po numerologiji. You are the Law. I očigledno sam ta koja ima moć ovde. I odgovornost. Mene se, u stvari, plaše.

Is it better to be loved or to be feared? Da li je bolje da vas vole ili da vas se plaše?
Odlično pitanje.

 

Žana Poliakov za magazin Lepota i Zdravlje širom Balkana.
photo Flash B. Maharashtra, Goa, India 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published.