… jer dom je mesto gde miriše hleb. Ovo je recept za takozvani hrono hleb, a možete ga zvati i “odličan, ukusan i dobar hleb za doručak”.
Potrebno je:
2 šolje integralnog brašna
1 kašika ovsenog brašna
1 kašika heljdinog brašna
1 kašika ječmenog brašna
1 kašika pirinčanog brašna
1 kašika sirovog suncokreta
1 kašika lanenih semenki
1 kašika susamovih semenki
1-2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
1 kašičica sode bikarbone bez aluminijuma
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica psilijum ljuspica
mlaka voda
U činiju staviti sve suve sastojke, pa dodati ulje i tople vode taman toliko da se dobije gusta, a ipak zitkasta, masa. Ostaviti da odstoji 2 sata. Potom sipati u modlu za hleb, prekriti folijom i peći na 240 stepeni C sat vremena. Slobodno navijte sat, sat vremena je dovoljno, ali u zavisnosti od toga kakva je vasa rerna, proverite čačkalicom. Jednostavno, uzmete čačkalicu i yabodete u pečeni hleb – ako izadje čista, hleb je pečen. Izvadite hleb i uvijte ga u krpu. Ostavite da odstoji nekoliko sati, ako možete da izdržite.
U idealnoj varjanti ovaj hleb se jede samo za doručak pa ga možete napraviti uveče, uviti u krpu, i sutradan vas čceka svež hleb bolji nego iz bilo koje pekare. I kad hoćete da zavedete nekog tipa, neka vam kuća zamiriše na sveže ispečen hleb. Neprocenjiv afrodizijak.
Dom je mesto gde miriše hleb