Zoodles puttanesca

Dok je obilje tikvica i “povoljnih cijena” isprobajmo nešto drugačije. Pretvorimo tikvice u pastu. Da, kupile smo spiralizer, nismo se smirile dok ga nismo našle, a onda smo ga dva puta koristile. No, svaki pu je bio zgoditak. Na primer, spiralizer vam pretvori tikvicu u tagliatele. Onda je potrebno samo napraviti sos i jelo je gotovo.

Sve možete praviti sa sirovim tikvicama, no ovaj recept traži da se malo zapeku u rerni.

Potrebno je:

  • 8 čenova belog luka, sa ljuskom
  • 2 duže CHILLI papričice, presečene na pola
  • 2 limuna, na polovine ili četvrtine
  • 2 kašike EXTRA VIRGIN maslinovog ulja
  • 600G BABY ili čeri paradajzića
  • 1 kašičica morske soli, ili manje
  • crni biber
  • 1.2KG tikvica (belih ili zelenih), spiralizirane ili ako umete da ih isečete ovako uz neko drugo pomagalo
  • 2 šolje (300G) maslina bez koštice
  • 100G inćuna
  • 1 šolja iseckanog peršuna

Priprema

  1. Zagrejte rernu na 180°C (350°F). Beli luk, chilli, limun i malo maslinovog ulja stavite na. Jedno 10-15 minuta dok beli luk ne omekša.
Potom dodajte "rajčice", šalim se, paradajziće, so, biber i preostalo ulje u pleh i kuvajte još 15–20 minuta ili dok paradajz ne postane mek, tj omekša. Iscedite beli luk iz ljuske i izgnječite viljuškom, bacite ljuske. Dodajte tikvice i masline u pleh, promešajte da se sjedine i vratite u rernu na 3 minuta da se zagreju. Dodajte inćune i peršun i promešajte da se sjedine. Poslužite. 

Navedena količina sastojaka je za 4 osobe, pa vi možete smanjiti po želji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *