Teretana za mozak

Kada se posle kupanja pogledate u ogledalo i možda primetite višak sala i opuštene mišiće pred vama je mnoštvo mogućnosti da sve to dovedete u red. Tu su teretane, fitnes centri, lični treneri, aplikacije za mobilne telefone sa instrukcijama kako da vežbate, a možete ako vam to više odgovara da trčite, vozite bicikl ili igrate tenis, i to je samo deo onoga što vam se nudi. O aktivnom bavljenju sportom u nekom klubu i da ne pričamo. Uz dosta volje i mnogo znoja, možete tokom vremena uspešno da dovedete svoje telo u red.

Ali šta da radite kada pogledate u ogledalo, vidite te umorne oči i očajnički pogled i pomislite da niste dovoljno inteligentni, pametni, uporni i sposobni da odgovorite na izazove koje pred vas postavlja današnji užurbani svet. Ne možete da obučete trenerku i siđete u prvu salu da malo dižete tegove za mozak, jer ni takve sale ni tegova nema. Milioni godina evolucije su bili potrebni da se razvije mozak koji imate, najsavršeniji mehanizam za koji znamo u čitavom univerzumu, a vi ste ponekad nesrećni jer vam mozak ne radi uvek onako kako biste želeli i ne znate kako sebi da pomognete.Džim Kvik, čovek koji je doživeo tešku povredu glave kao mali, koji se mučio u srednjoj školi i jedva upisao fakultet da bi u početku bio užasan student, morao je sam da pronađe način kako da oslobodi snagu i moć svog mozga. Da probije granice koje su mu postavili priroda i društvo, a često ih je postavljao i samom sebi. Danas on pomaže mnogim poznatim ljudima da iskoriste sve moći svog mozga, drži kurseve za zaposlene u velikim međunarodnim kompanijama i širom sveta pomaže onima koji žele da oplemene svoj duh. Samo zato jer je oslobodio supermoći mozga, koje svi mi posedujemo.

U knjizi „Bez granica“, jedinstvenoj gimnastičkoj sali za vaš mozak, sportskom terenu za vašu inteligenciju i memoriju, Kvik će vam prvo objasniti kako da pređete te zamišljene granice koje su vam postavljene, potom će vam pomoći da se izborite s današnjom poplavom digitalnih i ostalih informacija, a onda će vas polako uvoditi u svet supermoći u vama. Oslanjajući se na najbolja dela u svakoj od oblasti koju predstavlja, uz sopstveni dinamični pečat Bez granica će vam pomoći kako da jasnije razmišljate i uspešnije učite, kako da se usredsredite, bolje pamtite i brže čitate. Kako da zaista i upotrebite ono što posedujete.Kroz ove luksuzne, jedinstvene terene za sticanje kondicije i bildovanje moćne mašinerije neurona u vašoj glavi, Džim Kvik sjajni kondicioni trener moždanih vijuga, koji svojim primerom pokazuje šta znači vežbati i razviti mišiće mozga, vodi vas ka izuzetnom životu. „Bez granica“ je fitnes centar za vaš duh i vašu pamet. Stvoreni ste da koristite svoje mišiće i hodate kroz svet, ali pre svega vam je podareno veličanstveno sredstvo kroz koje univerzum sagledava i razume samog sebe. Razvijte supermoći koje vam pruža sopstveni mozak jer one su u vama.

Pročitajte ovu izuzetnu knjigu kakvu do sada nisam imao prilike da uređujem i zato vam je toplo preporučujem jer nikada nisam naišao na ovako sveobuhvatnu knjigu za uspešan trening intelekta. Razumljiva je, teče, pruža mnoštvo mogućnosti i iz nje možete da preuzmete ono što vam odgovara. Ovo je knjiga za svakoga od nas i mislim da nema čoveka koji iz nje neće upotrebiti neki od saveta. Vežbajte svoje telo kao i do sada, ali posvetite pažnje i onom najvažnijem, često zapostavljenom delu koji Kvik ne bez razloga slika kao našu moć „Bez granica“.

….

Autor: Srđan Krstić, urednik izdanja
Izvor: Nedeljnik

Leave a Reply

Your email address will not be published.