fbpx

Svako može da nauči da crta

Nastavna metoda CRTANJE UPOTREBOM DESNE HEMISFERE MOZGA je razvijena od strane američke umetnice Betty Edwards. Kao profesorka crtanja se namučila sa učenicima koji nisu imali dara za crtanje. Potražila je pomoć naučnika i otkrivala kako funkcioniše ljudski mozak. Mozak je podeljen na dve hemisfere. To je to! – kliknulo je. Smislila je kako da razvije kod učenika njihov potencijal desne hemisfere mozga. Ispostavilo se da ovakav metod daje rezultate, i njeni učenici su naučili da verodostojno crtaju. Razvila je poseban niz zadataka za crtanje, koji uspešno aktiviraju desnu hemisferu mozga, razvijaju fantastičnu viziju prostora, a time i naše crtačkih veštine napreduju.

Uz to, ovo je itekako zabavan način da se nauči nešto novo, što pospešuje rad moždanih vijuga u svakom slučaju, tj naših kognitivnih sposobnosti.

,,Reci mi i ja ću zaboraviti. Pokaži mi i ja ću možda zapamtiti. Uključi me i ja ću naučiti.” B. Frenklin

 

Evo kako je Žana crtala pre kursa i 3 dana nakon kursa! Probajte, delovalo je nemoguće a ipak dogodilo se.
Prijave na FB strani Svako može da nauči da crta

Dođite na naše radionice 24-26.08. i 31.08- 02.09. uverite se i sami😊 A pre toga, pošaljite nam svoju email adresu u inbox i mi ćemo vam poslati vaučere sa popustom!😊#kreativnaradionica #crtanjedesnomstranommozga #metoda #bettyedwards #crtanje #beograd

Posted by Svako može da nauči da crta on Thursday, August 9, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published.