fbpx

Soulfood akvareli

Nećemo se nervirati kad možemo kreirati. Malo sam se opirala predlozima da svoje watercolors slike uopšte stavim u prodaju. I dalje me nije najprijatnije u ovoj novoj ulozi, ali to je i bila poenta izazova Dare to suck at something new. Usudi se da budeš loša u nečemu što radiš prvi put, dozvoli sebi da budeš početnik jer Novo Doba je stiglo, svima nam je ovo prvi put.

Zahvaljujući našem vaspitanju i školskom sistemu, prestrašeni smo da uopšte probamo nešto novo. Gledamo profesionalce i poredimo se sa njim a oni su proveli godine i godine kao početnici. Svako je jednom bio početnik u nečemu – u čemu je danas možda i majstor.

Radim, sa ženama uglavnom, na mentorship programu – od ideje do knjige. Nekad i na na kreiranju novih projekata, kreacija ima raznih… Svi smo mi kreativni kad damo sebi dozvolu da se igramo, u početku. Stvaranje je nagrada sama po sebi no bi bismo i da nas drugi vide, priznaju, da od hobija odmah napravimo biznis. A teško nam je uopšte da izadjem sa nečim u javnost, makar to bio naš krug prijatelja koji nas voli i podržava i onako i ovako. Bojimo se osude, a sami sebe najviše osudjujemo. Šta će reči ovaj ili onaj? Osudiće me. Ne smem da pokazujem svoje osećaje, intimu, ranjivost… i tako nekad naše priče ostanu zakopane, muzika ostane u nama umesto da pustimo glas, korak…

Retro Merkur je pa ne valja započinjati nove projekte ovih dana. Ma važi, svaki dan je dobar da izadješ i van svog horoskopa …

Čekam da skupim hrabrost ili čekam pravi znak iz Kosmosa.
Prvo, pokazati svoju slabost, najveća je hrabrost.
Drugo, Kosmos prati hrabre i uvek kaže može.

Znak koji smo čekali, evo ga.

Stižu praznici, čudna je čitava godina, naterala nas je da malo stanemo, da usporimo iako se sve i dalje oko nas ubrzano dešava. Osvestili smo šta nam je zaista važno, pojednostavili smo svoje živote i spoznali ko nam je zaista bitan a ko dinamitan 🙂 Mislim da ćemo ove godine poklanjati jedni drugima pažnju više nego ikada, onima koji su nam važni slaćemo i poklone, čak i ukoliko ih ne vidjamo. Nekad su to knjige, a nekad nešto što je neko napravio ili čak nacrtao.


Soulfood limited edition za kuhinju
Limited jer nemam toga mnogo. Imam 9 od svakog paterna.

– lubenice
– jagodice
– trešnjice

Ovo nije print, nije štampano nego naslikano. Nemam dva ista, iako jeste patern. Super su samostalno a super simpatično kao triptih – trešnje, jagode i lubenice.


Dolaze sa crnim ramom, dimenzije 18×24 cm.
cena im je 33 eura ili 3.960 dinara
šalje se post expresom, plaćanje pouzećemŠargarepice su posebna priča, slikala sam ih kad mi je bilo potrebno uzemljenje, a energije oko mene i u vazduhu bile nestabilne. Sećate se na početku ove godine kad smo ubačeni u veš mašinu 🙂 Stoga mislim ako vam je potrebna stabilizacija, one su dobre. Povežu te sa Majkom Zemljom, bukvalno uzemlje 🙂 Sposobnost da ostanemo mirni dok je oluja jeste supermoć … koju možemo da razvijemo.

roze
– purple, tj ljubičaste

narandžaste
– all together: roze, purple i narandžaste.

Roze su većih dimenzija i plavi ram im najbolje stoji. Vidite dole primer.
Ljubičaste i narandžaste 18×24 cm – sa crnim ramom najbolje izgledaju. probala sam i druge, ipak crni.

Njih imam sve ukupno 9, ali nekoga će obradovati.cena im je bez obzira na dimenzije – 33 evra ili 3.960 dinara.
šalje se post expressom, plaćanje pouzećem
Nova godina godina je, nećemo cepidlačiti nego poklanjati 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.