Ovo je najbolji slatkiš koji si ikada napravila – naši gosti “nisu krili oduševljenje”, što bi rekao čuveni celebrity magazin Gloria. Zezim se, no ovo je bilo neočekivano i za nas predane kuvarske radnike. Nije baš da nešto očekujemo od starih dobrih palačinki. Zato smo se i mi sami iznenadili kad smo shvatili da smo podigli ideju o “običnim” jednostavnim palačinkama na novi nivo igrice. Next level.
Simplicity is the ultimate sofistication. – Leonardo da Vinci
sastojci:
- brašno od slanutka
- sojino mleko
- 2 jaja, može a i ne mora
- soda bikarbona
- prašak za pecivo, dm ima bez aluminijuma
- morska so, kokosov šećer
- kokosovo ulje
Pomešati sve u činiji da se napravi žitka smesa za palačinke. Manja kutlača je zgodna za sipanje u tiganj. Peku se na kokosovom ulju.
Ima veze, nije isto, nije svejedno, ali vi probajte i na nečem drugom slobodno. Drugačije su neko obične palačinke, te stoga zahteva malo “praksiranja”.Možda neće uspeti iz prve, no ne obeshrabrujte se.
Probajte ponovo.
Nekad su bolje sa jajima, a nekada odlično uspevaju i bez.
U smesu možete dodati i psilium ljuspice, ili chia semenke.
fil, samo namažete preko gotovih palačinki
- javorov sirup
- sirovi kakao
- sveže maline koje su pre toga bile u frižideru.
- chia semenke i listići badema.
Zarolajte ih, i uživajte.
Jednostavno, a tako dobro.
Simplicity is the ultimate sofistication. – Leonardo da Vinci