Sasvim pogrešna

Probudio je osjećaj usana na njenim, malo pregrub za njen ukus, pretežak. Otvorila je oči i shvatila da ne sanja. Neki tip se nagnuo nad nju i ljubio joj je zatvorena usta. U pokušaju da progovori, usta joj se otvoriše na šta je njegov jezik našao priliku da se uvuče. Odgurnula ga je jako i obrisala nadlanicom slinu koja se razvukla između njih od tog naglog razdvajanja. 

“Alo, pa da li si lud? Šta nije u redu sa tobom? Vidiš djevojku da spava i misliš da je ok da joj uvališ jezik u usta. Zahvali se Bogu i svim anđelima da ti ga nisam odgrizla.”, počela je da galami na njega.

“Ali, ali…”, mucao je, pomalo šokiran. “Nisi li ti, ovaj, uspavana ljepotica, djeva koja čeka, mislim, da je probudi poljubac prave ljubavi?”, nastavio je da zamuckuje i da pokušava da se sastavi.

“Srećo, ja se nisam naspavala otkako su izmislili pojam korporativne karijere. Osim ako ne računaš eksperimentisanje sa sedativima. Jedna bobica i ja sam između razapeta između svijeta živih i mrtvih 10 do 12 sati. Hvala ti za ovo ljepotica usput! Ali ako djeva znači ono što mislim da znači, moraću da te razočaram dušo! Taj voz je davno napustio stanicu i vozovi prolaze bez određenog voznog reda već neko vrijeme! Teretni i putnički, kad malo bolje razmislim!”, počela je da se smije.

-Kakvo iritantno biće!- pomislio je. 

I šta da sad radi? I kako da se vrati i kaže roditeljima i prijateljima da nije našao djevojku, djevu zapravo, sa kojom će da izrodi nasljednike porodičnog bogatstva i imena? Sa kojom će da živi srećno do kraja njegovog života. Njegovog, jer će sasvim sigurno on umrijeti prvi da bi ona mogla da se pobrine za njega sve do posljednjeg daha.

-To majke naprave od sinova kad nisu voljene od strane muškarca dovoljno ili onako kako misle da bi trebalo ili kad ne umiju da vole sebe, od sinova naprave da misle da su polu-bogovi. Obožavaju ih umjesto da ih vaspitavaju i unište ih za svaku iole normalnu ženu.- mislila je u sebi.

“Nego junače, kako si ti došao do ovdje?”, pitala ga je pomalo podrguljivo.

“Pratio sam pjesmu!”, odgovorio je sasvim jednostavno ne reagujući na njen ton.

“Pjesmu?”, pitala je zbunjeno. I onda kao da joj je sinulo pa se okrenula prema maloj rozoj napravi koja je stajala pored kreveta na kojem je do maloprije ležala. “Do vraga! Uh! Pa ne mogu da vjerujem da sam opet to uradila!”, rekla je iznervirano.

“Oprosti? Šta nije u redu?”, upitao je tonom koji kao da je želio da mu kaže da je u nekoj nevolji i da joj treba pomoć.

“Pa ostavila sam zvučnik upaljen dok sam spavala, i sad je prazan, trebaće mu barem pola dana da se napuni… počeo je da se kvari.”, rekla je razočarano.

“Kakve to veze ima sa pjesmom?”, sa svakom njenom izjavom bivao je sve više zbunjen.

“Pa dragi moj, dozvoli da te upoznam sa Toni Braxton!”, vrtila je nešto po telefonu i pokazala mu sliku. “I njenog enabler-a Bose.”, nastavila je pokazujući na zvučnik. “To si čuo, pjesmu koju ova dama pjeva i koja se čula iz mog zvučnika… i to te privuklo.”, zaključila je.

-Dođavola, zašto me uvijek PMS pretvori u plačljivu ruinu i onda imam -Spanish guitar- na repeat? Pa mi se sad ovaj ovdje nalijepi… Matero i maćeho!- mislila je.

“Ček malo kako si mislio da ćeš da nađeš djevojku koja pjeva a spava dubokim snom i čeka baš tebe da je probudiš? Ako takvu oženiš nek ti je sa srećom ako će da pjeva po cijelu noć. Ček da ti zapišem koji sedativ možeš da uzmeš. A šta si mislio ko svira gitaru? Pa realno ako može da spava i da pjeva, možda i gitaru svira, a i back-up vokale isprati. Ona može sve i to odjednom, i to još je djeva. I samo tebe čeka da je spasiš i usrećiš. Uh milo moje jadniče.”, rekla je dok joj je mozak jurcao.

“Izvini, zašto misliš da je moja ljubav jadnica? Kako možeš da je vrijeđaš kad je ni ne poznaješ?”, već je osjećao kako mrzi ovo žensko biće koje nije bilo ni približno onom što je očekivao.

“Tvoja ljubav? Pa ne poznaješ je ni ti! Nisi je nikad ni vidio? Prije 10 minuta si pomislio da sam to ja. A svako ko mora da može sve što ti očekuješ i to odjednom, još da je netaknuta, romantična i samo tebe čeka. Ma važi, srećnica onda! A šta ako bi se ispostavilo da sam ja ta tvoja ljubav? Šta bi onda?”, počela je da ga čika i sve je ovo krenulo baš ludo da je zabavlja.

“Pa sve je bilo dobro dok nisi progovorila!”, reče nadureno kao malo dijete sa prekrštenim rukama preko grudi.

“Nije li uvijek?”, odgovori dok joj se jedna obrva podigla, jedan ugao usana nakrivio i prevrnula očima.

“Legenda kaže da djevojka zlatne kose spava, odnosno, čeka…”, pokušao je da joj objasni gledajući u pramenove kojima joj je bila prošarana kosa.

“Slušaj srećo ovo ti je balayage, 5 sati rada i truda! Od toga skoro 2 sata sa folijama na glavi, dobro da ne počnem da hvatam radio stanice kad izađem ispred salona da zapalim cigaretu… ali reću frizeru da je postigao zlatni preljev savršeno. Gotovo bajkovito.”, počela je naglas da se smije.

Pa ona uopšte ne shvata moju misiju ozbiljno! Još je i pušač!

“Gospođo…”, počeo je još jednom želeći da joj ispriča priču i objasni sebe. Možda više sebi kako se tu našao prije nego njoj zapravo.

“Od toga da misliš da sam djeva došli smo do gospođo, nije čak ni gospođice! Šta, kad sam budna izgledam starije ili?”, nastavila je da se smije dok se on kuhao.

Ne, nego kad progovoriš imaš jezik kojim se jedna pristojna mlada dama ne bi služila!- nije rekao naglas.

“Po bontonu…”, pokušao je da nastavi sa objašnjavanjem.

“Po bontonu ne bi trebao da ideš uokolo i da ljubakaš nesvjesne žene, o čemu pričamo?”, brecnula se, pa opet počela da se grohotom smije.

“Ajd prestani da mi se obraćaš kao da sam klinac!”, sad je već kiptao od bijesa pa ovo izgovorio dovoljno glasno da prekine njeno glasno smijanje.

“Oprosti, ali kad mi neko dođe sa idejom da će da nađe ljubav svog života uspavanu a da pritom pjeva i da će samo sa jednim poljubcem da je osvoji i da će da žive srećno do kraja života… da ti kažem srećo, malo je nerealno. Bolje da ti se obraćam kao da si klinac nego kao da si malouman. Da smatram da si malouman bila bi mnogo nježnija prema tebi i možda igrala u skladu sa tvojom fantazijom jer ne živiš u ovom svijetu već nekom svom. Nego kaži, jesi li lud?”, pitala je sada mirno, ali i dalje pokušavajući da sakrije osmijeh.

“Nisam lud! Potpuno sam psihički zdrav! A i fizički!”, rekao dok je podizao glavu, isturivši bradu.

“Jesi siguran? Jer imaš izuzetno neracionalna vjerovanja i nerealne želje. A kad smo kod fizičkog… jesi ti nevin?”, pitala je dok su joj se oči skupljale pa je izgledalo kao da škilji u njega.

“Ja nisam lud, ali nisam siguran da ti nisi potpuno blesava.”, reče i zacrveni se.

“Ja jesam blesava, možda čak i luda ali sam prilično realna u poređenju sa tobom. Uostalom ovo nije takmičenje. A i da budemo iskreni ja još nijednu iole realističnu stvar od tebe nisam čula. Nego de ti odgovori na pitanje!”, nastavila je potpuno mirno.

“Zašto bi ti odgovorio? Šta te se tiče?”, odjednom se pokunjio a i ljutio u isti mah.

“Pa ne tiče me se, ali sam radoznala Ne moraš da odgovoriš, mada me moram priznati jako zanima.”, nastavila je u istom tonu.

“Čuvam se za svoju voljenu, ako baš moraš da znaš!”, rekao je ponosno, isprsivši se kao paun.

“Eh baš je srećnica, ti ne znaš šta radiš niti zna ona pošto je nevina, ali magično buđenje poljubcem ljubavi iz sna će sve to da poravna.”, počela je opet naglas da se smije, ali nekako mekše i pomalo sažaljivo.

“Ali to će sasvim sigurno tako da bude. Tako su mi rekli da mora da bude. Nisam ja ništa tu kriv, ti si samo skroz pogrešna.”, govorio je, i dalje 100% ubijeđen u svoju istinu.

-I nepodnošljiva. Zašto Bog uopšte pravi ovakve žene? Ne mogu da posluže ničemu.- pomislio je.

Pogledala ga je malo bolje. Stajao je pored kreveta, poražen ali i dalje gord. Potpuno ubijeđen da ništa u njemu nije pogrešno, iskrivljeno, da nema nerealnih niti iracionalnih vjerovanja. Samo se našao na pogrešnom mjestu sa nevoljenom. Samo!

-Jedina stvar bolja od čokolade u mom PMS stanju je seks. Nemam vremena, volje, niti je moje da mu razbijam vjerovanja, ali mogu barem da pomognem toj suđenoj jadnici da joj prvo iskustvo ne bude traumatično. Ako se već očekuje da ima ovo čudo od muškog bića kraj sebe za vijek i vjekova onda barem da ga opremim da može ikakvo životno zadovoljstvo da joj priušti, za ostalo će morati sama da se pobrine. A i realno, dečko ne izgleda loše uopšte.- počela je u glavi da formira plan da iskoristi ovo što joj se eto tako nekako nametnulo, a i učini dobro dijelo usput.

“Nego pošto smo utvrdili da nisam tvoja voljena, da definitivno neću provesti cijeli život sa tobom i da sam te, kako ti vjeruješ, dobrano izvrijeđala… možda mogu da ti pomognem, da te naučim par stvari pa da ti sljedeći pokušaj sa voljenom bude uspješan.”, rekla mu je sa onim pogledom lisice koja se sprema da zaskoči svoj plijen.

Pogledao je i uhvatio pogled ispod obrva. Grizla je donju usnu i ćutala čekajući da on nešto kaže. I stvarno dok se nije probudila, kad je ugledao pomislio je da je predivna. Bio je uzbuđen i to uzbuđenje mu se sada polako podvlačilo pod kožu ponovo.

“Pa to bi zaista bilo lijepo, ako već kažeš da mi ovaj pokušaj sa tobom nije bio uspješan!”, pokušao je da zvuči nezainteresovano mada mu se glas već bio povećao za jednu oktavu.

Rukom mu je pokazala mjesto na krevetu gdje da dođe dok se ona već smještala u ležeći položaju. Okrenula se prema njemu i počela da mu daje instrukcije: “Prije svega ako budiš ženu nemoj da se nadnosiš nad nju kao planina koje može u svakom momentu da je poklopi i da je ubije. Moraš da budeš malo suptilniji. Lezi kraj nje, i nemoj ni slučajno da je poljubiš dok ne otvori oči.”.

“Riječi su jači afrodizijak od samog doživljaja. Prvo joj reci šta želiš, šapući joj na uvce dok je samo ovlaš dodiruješ i miluješ po licu, vratu, ramenima… Reci joj da je ona tvoja voljena, da si je sanjao, da samo nju čekaš i tražiš i da nijedna neće moći da ostvari tvoje snove i da ćeš ti da ostvariš sve njene.”, govorila je ni sama ne vjerujući da će ijedna djevojka probuđena iz sna da nasjedne na to.

“Onda i tek onda, možeš da je poljubiš, ali nemoj odmah… Lebdi joj malo nad usnicama, da vam se dah pomiješa, a onda se spusti na vrat prvo i tu je poljubi, pa se vrati na obraz, lice… Samo joj igraj oko usana. Ko zna, možda se ona zaleti pa poljubi tebe.”, šaputala je dok mu je demonstrirala.

I onda se on zaletio. Podučen sada… Poljubac je bio savršen, nježan, lagan i sve ono što jedan prvi poljubac treba da bude. Ali naravno da se nije zaustavila na tome…

Kad smo već tu zašto mladića ne naučiti još ponešto, čini se poslušan.- pomislila je i prepustila se ulozi u kojoj se sasvim slučajno našla.

“Ti si savršena!”, prošaputao joj je u post orgazmičkoj ekstazi.

-Kad samo ne bi razmišljala i pričala tako kako razmišljaš i pričaš.- odmah je poslije toga pomislio.

“Vrijeme je da ideš!”, rekla je dok je palila cigaretu. “Voljena te ko zna gdje čeka… a pošto te privukla pjesma, tako ćemo i da te ispratimo.”, nastavila je dok je ispuštala dim.

Bose je bio napunjen, pa je uzela telefon i pustila Rolling Stones – You can’t always get what you want -, full volume.

Neće razumijeti, ali nema veze, ona razumije i to je nekad sasvim dovoljno.

…..

napisala nam je NotAnAngel, za bližnje Nana, za daleke, upravo to… daleka! Rođena pod srećnom zvijezdom sa srebrnim pramenom u kosi. Poljubac Anđela, kažu. Voli da se igra i stvara u prebačajima matrice i lovac je na one zanimljive rupice u svakodnevnom tkanju života. Ima višak slobodne volje! Vlada konsenzus da je malo previše! Naspram koga, čega? Ne zna se!

Leave a Reply

Your email address will not be published.