fbpx

Obožavanje lingama

“Zadovoljenje čovekove radoznalosti jedan je od najvećih izvora sreće u životu” kaže Linus Pauling. Svidelo mi se to. Kažu, februar je mačiji mesec. Kažu, februar je vučiji mesec. Kažu još, februar je mesec pripreme izlaska iz tame. Februar 2021. je kod mene  zadovoljio radoznalost kako na 66  (da, da i slovima šezdeset i šest načina) načina pristupiti lingamu i obožavati ga tako da sasvim sigurno dovodi do happy end-a. Znači, doživeh sreću učenja u februaru.

Evo kako. Upišem ti ja on-line kurs “Čarobne ruke” sa namerom da se ludo zabavim i da ponešto naučim, jer sunce mu ljubim postoji 66 načina da pristupim obožavanom, a sigurno neku od tehnika u dosadašnjem životu nisam spoznala a ni primenila.

I da vidiš 66 vraga, dobro sam zaključila.

Predavač nam je Ruskinja. Druga kultura a sa tim i druga percepcija odnosa spram lingama nego što je to na ovdašnjem tlu, pod “našim” čitav Balkan, i konkretno Srbija. Nekako je sve kod nje prirodnije, neusiljeno, mazno, lepo. Pristupam časovima preko google učionice. Nema cile mile, samo čvrsto. Curiculum rada je prisutan. Prolazi se kroz uvod i teoriju, tehnike zagrevanja, tehnike pristupa falusu, tehnike budjenja falusa, tehnike obrade falusa, frikcione tehnike, tehnike za masažu testisa, tehnike ejakulacije i dodaci: dve masaže jedna sa perlama pod čarobnim nazivom “Biserna masaža” i druga pod nazivom “Vreli dah”.  

Čuješ da bez obzira na sve tehnike koje će biti prezentovane i koje bi trebalo da savladaš,  ti kao ljubavnica svome voljenom ipak tek s vremena na vreme treba da pružiš kompletnu masažu lingama od početka do samog kraja jer voljeni ipak mora da zna da se najveće njegovo zadovoljstvo nalazi u tvom međunožju. Poenta je da ti budeš zadovoljena. I tu je kvač.

Čuješ i šta su male slatke tehnike sidrenja (to mu dodje malo NLP-a u fazi zavodjenja voljenog). Iskreno, bila sam fascinirana koliko je gospođa predavač na ženski prirodan i  lagan način senzualna u celokupnoj prezentaciji. Vežbanje se obavlja na nastavno naučnim sredstvima koja sam kao svaki šteber nabavila. I to dva komada. I to u različitim dužinama i debljinama da mogu realnije da sagledam kako da pristupim izazovnim i tehnički složenijim tehnikama. Zašto to ne radi na živim modelima? Pa majstorstvo leži u detaljima, izađeš iz zone komfora pristupiš nečem drugačije, malo vežbaš, tj malo vežbamo sve mi na kursu.

Vežba čini majstora, hiljadu puta učinjen pokret dovodi se do savršenstva. Dobro, nisam još na tom level pro nivou, no vežbam. Vežbam, jer time što sam uposlila obe ruke i tim finim manuelnim radnjama stimulišem svoje centre u levoj i desnoj hemisferi mozga. Znači postajem uravnoteženija, kreativnija! Mnogo i  često se na sav glas smejem! I ludo se zabavljam! Muškarci kojima sam rekla da ću pohađati kurs – nude se da budu dostupni za praktičnu vežbu. Žele i oni da nešto novo dožive.

Davnih dana me je jedna druga Ruskinja kod koje sam išla ne neke tretmane narodne medicine malo naribala jer njoj nije nikako bilo jasno kako to naše majke nas devojke ne uče da volimo, negujemo i poštujemo sebe kao žene. A samim time i svoju ženstvenost. Priznajem da me je uvek “ruska škola zavodjenja” muškaraca fascinirala, kao i vrlo suptilni matrijarhat koji suštinski u toj zemlji postoji.

 Šta mi je u ovom procesu učenja bilo interesantno?

Paaaa, iskreno najviše reakcije žena iz mog okuženja kojima sam rekla da sam upisala taj kurs za koji sam bila voljna čak i da odvojim novac, da platim. 

“Pa zar to ne znaš da radiš?” – pitale su sa nekim arogantnim stavom. Ili je njihova reakcija telom bila takva da sam zaključila – ubola sam u “osinje gnezdo teme za razgovor” moje sagovornice.  Potom komentari tipa “Bože šta sve tebi neće pasti na pamet?! Bolje da si upisala nešto konkretno, primenjivo u svakodnevnom životu”.  A meni je ovo konkretno  da konkretnije ne može biti.  Učiš tehnike za zagrevanje prstiju, šaka i kako da energizuješ svoje ruke na način koji nije reiki aktivacija ili yoga poze. Naučiš da sam falus ima veliki broj akupresurnih tačaka koje su uparene sa organima I da pružajući lingam masažu radiš na poboljšanju zdravlja primaoca masaže.

Šta me je privuklo da odslušam i odvežbam ovaj kurs?

  Kako je 2020 godina promenila sve u  do tada poznatom načinu života kao jedini mogući modus operandi, tako sam i ja bila izmeštena iz uobičajenih tokova. Nikada do tada nisam bila član niti jedne grupe za konverzaciju u virtuelnom okruženju te postavši član jedne male zatvorene viber grupe koju čine njih trojica i ja, u prepisci koja je bila česta  i na dnevnom nivou, dobila sam uvid – nekako stalno zanemarujem mušku stranu nežnosti. Koliko su u svojoj suštini muškarci nežni i sofisticirani na jedan jednostavan način. Naša ženska suptilnost, nežnost i senzualnost su mnogo složenije, Shvatila sam i koliko je muškarcima igra svake vrste neophodna za unutrašnju ravnotežu. Pa zato, rekoh sebi – igrajmo se zajedno.  

Kroz ovaj kurs “obožavanja lingama” i sama sam pokušala da sebi objasnim kako ja to sa muškarcima umem ili ne umem. Svesna sam koliku moć posedujem. With great power comes the great responsibility. Da nije bilo ovog kursa ne bih se osvrnula na sebe i svoju seksualnu energiju kroz godine unazad. Prošla sam kroz svojevrsnu vremensku mašinu!

Šta mi je seksualnost donosila u život do sada?

Razmislite i vi koji čitate ovo…  Kod mene, na kraju sve može da stane u jednu reč – intenzitet. Intenzitet fizičkog doživljaja ili doživljaja emocije, intenzitet susreta ljudi ali za divno čudo sve je meni u tom intenzitetu bilo lako i svetlo. I kao najznačajnije osvestila sam da je seks za mene čista radost. Igra kojom kroz igrokaz pričam priču susreta. Osvestila sam da se smejem za vreme seksa, da kroz smeh u tom trenutku izražavam zadovoljstvo koje osećam. Osvestila sam lakoću i prirodnost sebe u seksu. I na nekom nivou mi je žao što na ovom području seks je i dalje zabranjena tema. Nije ni moralno ni društveno prihvatljiva za razgovor ili razmenu ideja, misli, stavova. O seksu se ne uči putem primera i jasnih uputstava, već suvoparno, knjiški. I uvek sam se pitala: zbog čega je naše podneblje baš toliko ograničavajuće po pitanju senzualnosti. Zašto se umetnost dodira ne zagovara i ne živi? Šta je to toliko strašno u dodiru, bilo da je učinjen šakom, kožom pa ne nekom višem eteričnom nivou i pogledom?

Otkud toliko prisustvo stida i krivice? Ko će ga znati. Čudne su bile mape u kojima je svako od nas dobijao svoju priču pod naslovom “Senzualnost u mome životu”.  

Pored “Čarobnih ruku” postoji i kurs “Čarobni poljubac”. Idem i na taj. Pisaću vam i o njemu. Oba ova kursa vode ka najbitnijem a to je kurs koji priča priču o ženskom zdravlju kroz seksualnost. Jer, dobro zdravlje je i dobro osećanje u emocijama, umu i u fizičkom telu.

U ovog godini, idem samo kao dobrim osećajima. Na svim poljima.

Ili još bolje, puštam da me dobar osećaj vodi.


napisala Barbara Koen

Leave a Reply

Your email address will not be published.