Heljda ima tu čudesnu mogućnost da nas zgreje tokom zime. Iskoristimo tu njenu blagodet odmah ujutru, za doručak, tokom ovih tmurnih i hladnih zimskih meseci. Plus u tu toplinu još malo boje dodamo – boju ljubavi i nežnosti. Pink.
Sastojci:
pola šolje heljde u zrnu
banana
dve pune šake jagoda ( svežih ili smrznutih )
tri kašike pirinčanog mleka ( ili po izboru )
2 sveže urme
pola kašičice vanile
Operite heljdu pa potopite u činiju sa vodom i ostavite prekriveno preko noći u frižideru.
Sledeće jutro dobro isperite heljdu, zatim stavite u blender sa ostalim sastojcima i blendirajte dok ne postane kremasto. Ako je previše gusto, dodajte još malo mleka. Podelite u dve činije i dodajte po želji voće, sveže ii smrznuto, koštunjavo voće, kokos ili sta god imate pri ruci.
Zaigrajte se i zagrejte se 🙂
…………………..
pripremila i slikala Maja Vujic za Soulfood.