Pink doručak

Heljda ima tu čudesnu mogućnost da nas zgreje tokom zime. Iskoristimo tu njenu blagodet odmah ujutru, za doručak, tokom ovih tmurnih i hladnih zimskih meseci. Plus u tu toplinu još malo boje dodamo – boju ljubavi i nežnosti. Pink.

Sastojci:
pola šolje heljde u zrnu
banana
dve pune šake jagoda ( svežih ili smrznutih )
tri kašike pirinčanog mleka ( ili po izboru )
2 sveže urme
pola kašičice vanile

Operite heljdu pa potopite u činiju sa vodom i ostavite prekriveno preko noći u frižideru.

Sledeće jutro dobro isperite heljdu, zatim stavite u blender sa ostalim sastojcima i blendirajte dok ne postane kremasto. Ako je previše gusto, dodajte još malo mleka. Podelite u dve činije i dodajte po želji voće, sveže ii smrznuto, koštunjavo voće, kokos ili sta god imate pri ruci.

Zaigrajte se i zagrejte se 🙂

…………………..

pripremila i slikala Maja Vujic za Soulfood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *