Oblačno, sa šansom za orgazam

“When you are alone, you can touch yourself… anywhere on your body, anywhere that gives you pleasure, but especially between your legs. And when you find a feeling you particularly enjoy you can carry on with that until the feeling grows, and eventually you reach… a pinnacle, a release.” (Simon, Bridgerton; Netflix)

Nikad prostijeg, jednostavnijeg i tako nevinog objašnjenja samozadovoljavanja iliti masturbacije. I šok na licu neosvješćene djevojke iz 19-og vijeka kojoj majka nikad nije objasnila sitna životna zadovoljstva, jer se prosto o tome ne priča.

Hajde da pričamo Oooooo…

Srećom pa živimo u vremenu gdje možete čak i na Masterclass od sjajne Emily Morse da naučite malo više o seksu, o orgazmu, o uživanju. Imate priliku da se oslobodite srama i stida koje u našem društvu često prate svaku tematiku vezanu za seks. Njena deviza je da bi o seksu trebali da pričamo kao o vremenu: “Oblačno, sa šansom za orgazam”. Genijalno, zar ne?

(Nije na odmet pogledati:

Ali ipak svi se i dalje zadržano smješkamo kad se u društvu nađe neko kao draga vam ja koja nemam filter kad dođe do TE teme. I manite me se priče o privatnosti i -očuvanja intimnosti- jer seksualno zadovoljstvo je nešto što nam je dano, imamo na to pravo jer nam je urođeno. Svi mi TO radimo, pa zašto onda ne i pričati (ili kao sada ja pisati) o istom? Neki na zadovoljstvo nabasaju, a neki moraju da nauče. A kako da dođeš do –zvijezda- ako ne znaš da postoje ili ti neko ne pokaže put? Nismo svi srećni pa da na to nabasamo slučajno jer zaboga -o tome se ne priča-. A i ako nabasamo a ne znamo kako smo to postigli, kako ćemo onda da ponovimo? A vjerujte mi da je vrijedno ponavljanja gradiva! Veo tajnosti pod kojima je vijekovima skrivana seksualnost se polako diže. Taktika moje majke, na primjer, je bila da mi da u ruke knjigu, da bi izbjegla razgovor… Srećom volim da čitam, i na datu temu iskopam sve što se može naći tako da sam prije praktične primjene bila prilično potkovana.

Hvala Bogu pa živimo u vremenu kada pričamo o stvarima kao što su Mindful Masturbation, Sex Magick…  Mislim tokom prvog talasa korone kad je čak i Amazon usporio sa isporukama vibrator bio označen kao -essential item- te nije bilo odgode dostave. Šta čovjek da kaže osim: Oh my… sa velikim O.

O kao… orgazmičke igračkice

“Znači ne mogu da vjerujem da sam se dvije godine opirala. Zašto te nisam poslušala prije?”, govori mi sa zagonetnim pomalo stidljivim smješkom par mjeseci poslije njenog rođendana nakon što sam joj kupila prvi -sex toy-.

“Pa dobro, prije svega, mislila si da postoji šansa da te udari struja!”, zadirkujem je i smijem se naglas.

“45 minuta sam juče uživala sama sa sobom, istraživala šta mi prija, a šta ne. Ovo je nevjerovatno! Znači nisam vjerovala da može da mi se desi tako nešto bez muškarca! Konačno istražujem svoje tijelo… ovo je prosto fenomenalno!”, govori mi a oči joj se cakle.

“Welcome to the world of self-pleasure darling! Znala sam da će ti se igračkica svidjeti!”, smijem se.

“Kakav je bio dejt? A naročito ono što je uslijedilo?”, prebacuje me na drugu temu, još nije u stanju kad može dugo da priča o -onom o čemu ne treba da se priča- kad je ona subjekat.

“Dejt kao takav dobar! Seks, meeh, ali kad sam vidjela da i nije to to, izvukla sam igračkicu i suptilno šapatom mu dala instrukcije…”, objašnjavam.

“Pa ti nisi normalna! Zar se nisi prepala da će pomisliti da on nije dovoljan ili će se naljutiti?”, pita me šokirano.

“Ovaj konkretno muški primjerak je bio oduševljen, ali razumijem šta govoriš… Sjećam se bivšeg koji mi je bacio igračkicu jer -šta će mi to kad imam njega-! Zato i ima opisni pridjev bivši jer dostizanje vrhunca nije njegova dužnost prema meni, niti moja prema njemu. Možemo da pomognemo jedno drugom, ali -svak svoje zna- u suštini.”, odgovaram.

O… kao odgovornost

“Zamisli rekao mi je da sam početnik i saosjećajno dodao da je to u redu kad se pobunio da ne znam oralno da ga zadovoljim!”, govori mi očajno.

“Sram ga bilo! Pa što ti nije rekao šta mu prija a šta ne?”, pitam, i trudim se da ne puknem od smijeha.

“Rekao je da to treba da dođe prirodno i da je sasvim ok što sam nespretna!”, gotovo je na rubu suza.

“Ček malo, stani… ajde da razjasnimo nešto. On tebi kaže da ti u nečemu nisi vješta, a sam nije voljan da ti kaže šta je to što mu odgovara da bi tu situaciju ispravio? I ti se osjećaš loše?”, pitam.

“Hmm, u pravu si!”, kaže i vidim da joj polako sviće u glavi da taj njegov stav nema apsolutno nikakve veze sa njenim sposobnostima.

“Ti nisi odgovorna za njegovo zadovoljstvo niti on za tvoje. Muškarac u seksualnom činu, isto kao i žena, može nekad da bude samo sredstvo za postizanje cilja.”, nastavljam.

“Ajme, grozna si! Kako možeš tako nešto da kažeš?”, zgranuta je.

Razumijem tu premisu i zašto upravo izjavljeno može da zvuči katastrofalno. Donedavno smo bili bombardovani člancima i savjetima tipa: Kako da ga zadovoljite?, Šta će izluditi vašeg muškarca?, i slično. No narativ se značajno mijenja sa modernim dobom te ženski orgazam više nije neuhvatljivo mitsko biće koje postoji samo u priči, niti je uloga žene da priušti muškarcu zadovoljstvo. Vjerujte mi, više su nego sposobni, kao i mi same da to učine za sebe.

“Gledaj, ti kad si uzbuđena sama sa sobom, kad ta sexy verzija tebe oživi i ti znaš šta voliš, želiš, uživaš po default-u u svojoj senzualnosti i seksualnosti i sa tim si potpuno komotna onda to neko može samo da dopuni. Ako toga nema, tih tvojih komponenti i začina, ne znam kakav da je tip ljubavnik nema od toga ništa. Sve je u glavi, srećo moja!”, pokušavam da njen šok ublažim.

Mašta je ključni faktor u ostvarivanju vrhunca, ali samo ukoliko je upravo to… mašta. Nešto da pokrene, podstakne i raspali, a nipošto check list-a očekivanja od druge osobe, od susreta, od samog događaja.

Sjećam se kad sam imala kratki susret sa -dečkom iz drugog grada-, nismo imali vremena pa se sve završilo na poljupcu. Dopisivali smo se mjesecima i onda kad smo konačno imali priliku da se ponovo vidimo… ammmm pa -performance malfunction- da to tako nazovemo. I ništa nije moglo da pomogne. On razočaran i postiđen, ja praktična: “Hoćeš da idem u drugu sobu i da se malo tipkamo?”. Pogledao me kao da nisam normalna i rekao: “Ti mene sad još zezaš?”. Nope, bila sam mrtva ozbiljna, jer mašta je ta koja postavi scenu, a ne osoba koja u tom momentu ne može da izađe iz svoje glave i očekivanja koja ima i/ili onih koje misli da ja imam. No nije mogao da izađe iz svoje glave i da se kalibrira na to da ja nemam očekivanja, meni je dobro i ja bi da se igram. Javio se nakon par mjeseci da mi kaže da ga je toliko bila sramota da nije mogao u oči da me pogleda. A sve to nema nikakve veze sa mnom, jer ja njega ni u jednom momentu nisam smatrala odgovornim za moje zadovoljstvo.

Mašta može itekako da se vježba i da se koristi za postizanje tog samostalnog puta do zvijezda, a tu je sexting -the name of the game-. Svaka priča, pa tako i susret ima strukturu… Uvod, razrada, vrhunac, zaključak. I tako mi tipkamo jedno drugom za uvod i razradu šta bi to sve slatko i seksi radili, mašta na volju jer posljedica u ovom slučaju nema, pa je sloboda zamaha neograničena…

“A za zaključak…”, stiže poruka.

“Opet si preskočio vrhunac!”, bunim se.

“Vrhunac znamo otprilike kako izgleda srećo, sve drugo možemo da prilagođavamo, ja barem mislim!”, odgovara.

I ne griješi, pametnica, sve ono što do istog dovodi je ono što ga čini -drugačijim- ili ono što uslijedi uslovljeno je postavkom i onim što odlučiš da učiniš sa istim. The big O je suštinski uvijek isti, pa sad trajanje, intenzitet varira, ali generalno je to ono slatko oslobađanje energije, emocije… vrhunac!

Seks, pa sam sa sobom ili sa nekim, uvijek može da bude dobar. Samo ukoliko je oslobođen stavljanja tereta odgovornosti za sopstveno zadovoljstvo na drugog. Naravno, kad je u pitanju druga osoba ne možete da je kontrolišete i ako nema ni osnovne vještine koje bi uzbudile ili prosto nisu kompatibilne sa potrebama, let’s not play! A desi se…

Opet ponavljam nije druga osoba ta koja je odgovorna za moje zadovoljstvo, ja sam. Za sebe odgovaraš samo ti. Nema razlike ako ti sebe poznaješ i znaš to suptilno da komuniciraš u činu sa nekim drugim, ali da ti kažem nisam još upoznala to muško koje može da mi priušti orgazam kakav mogu sama sebi. Uživam u seksu, nije nužno da moram sa muškarcem da postignem orgazam, ali kad sam sama… Zadovoljstvo je zagarantovano.

O… kao Oslobađanje

“Da li je normalno da se svaki dan samozadovoljavaš?”, pita nas nakon 2 flaše vina.

Pogledamo se i kažemo uglas: “Apsolutno!”

“Ako je to ono što ti prija, zašto da ne?”, govorim ja.

“I više puta na dan!”, govori on.

Orgazam nije niti treba da bude poenta svega, i ne treba se sam sa sobom, niti sa drugim dati u trku za istim. Sve je u dostizanju tih zadovoljavajućih visina, načinu na koji dođe. Ali realno je fenomenalno sredstvo za oslobađanje energije! Quick one kad me svi nanerviraju pa između dosadnih i iritantnih biznis call-ova… još jedna prednost rada od kuće oh joy! Energized and back to business, pa da vidimo ko će sljedeći pokušati da mi skače po živcima. Nema šanse nakon reset-a.

I ne samo oslobađanje energije, nego i emocije. Nije mi se jednom desilo da oplačem nakon vrhunca. Jer orgazam jeste olakšanje pa onda kad se sve skupi dovoljno je da se usmjeri erotično pa da sve izađe iz tebe u tom naletu otpuštanja grča.

Moderne vještice su čak i osmislile kako da energiju koju oslobađaju orgazmički usmjere u druge želje i smjerove svog života. Tako imamo –Sex Magick- i jednostavno objašnjeno to je kada odlučite da koristite svoju erotsku energiju, energiju svog orgazma da prizovete u svoj život sve ono čemu se nadate i što želite. I ima smisla ako razmislite o intenzitetu energije i emocija koje se dese kada smo na vrhuncu.

(Za dalju edukaciju: rafinery 29

Zaključak je… (kojem je svakako prethodio vrhunac)

… da zaključka nema! Može samo da bude uvod u novu razradu! Istraživati, osloboditi se stida i srama prije svega pred sobom. Razbiti -o tome se ne priča- programe u svojoj glavi i zabavljati se u razgovorima sa bliskim prijateljicama, obrazovati se na datu temu, uživati u otkrivanju svog tijela i uživanja samih sa sobom!

A ako vam treba još malo inspiracije, preporučujem Dipsea ( https://www.dipseastories.com ). Sexy audio pričice, vođene meditacije i sve ono što može da vam potpali maštu pa da istražujete šta je to što volite, šta vam prija i šta će vam pomoći da prije svega sebe dovedete do Ooooo… a onda i šta vam može dobro doći sa partnerom. A naročito su simpatične pričice gdje se vama obraća muška persona (Him + You tag), opisujući scenario, koliko ste sexy i šta vam sve čini (audio effects included).

Naše tijelo je podešeno tako da može da ostvari i doživi orgazam, ali treba da se vježba i nauči kako da se do istog dođe. Očekivati da se desi instinktivno ili magično je prosto gubljenje vremena kad čovjek može da -vježba-. Jer ovo je svakako vrh koji vrijedi ostvojiti. Odoh vam ja, da se družim sama sa sobom dok mi Elliot šapuće na uvce… i sa tim vam se Oooooooodjavljujem.

napisala nam je NotAnAngel, za bližnje Nana, za daleke, upravo to… daleka! Rođena pod srećnom zvijezdom sa srebrnim pramenom u kosi. Poljubac Anđela, kažu. Voli da se igra i stvara u prebačajima matrice i lovac je na one zanimljive rupice u svakodnevnom tkanju života. Ima višak slobodne volje! Vlada konsenzus da je malo previše! Naspram koga, čega? Ne zna se!

Leave a Reply

Your email address will not be published.