Sretan nam dan čokolade! Ovaj praznik zaslužuje sve čokoladno, i jednu tortu. Brzo se sprema, sadrži 3 stvari – kora, fil i glazura. Skoro pa sirova, ali nije. Ima malo topljenja maslaca i čokolade na šporetu, ne mnogo.
Nije zahtevna, lagana. Jeste keto ako joj izbacimo neke delove.
No, kome to nije važno, uživaće u ukusima.
Nema brašna, nema upotrebe rerne.
Letnja uživancija za lenje dane u kuhinji.
kora
- badem, 100 grama ili 200 grama, biće tanja ili deblja kora
- kokosovo brašno, 1 kašika
- urme, 6-9 komada, bez koštica, sirove
- vanila, ima u Spice-up radnji
- maslac, otopljeni, 90 grama
U multipraktiku samleti bademe, dodati kokosovo brašno, sveže urme, vanilu i otopljeni maslac. Sve promešati, sipati u modlu i prstima rasporediti, pa utapkati lepo. Modla za kolače.
Ako se pitate zašto 90 grama i zašto 6 do 0 urmi. Igramo se sa brojevima – 3, 6 i 9 tajne univerzuma 🙂
Staviti u frižider. Dok pravimo fil.
fil
- sitan sir Imlek, 1 pakovanje
- mascarpone sir ili krem sir, 1 pakovanje
- crna čokolada, ima u LIDL-u za kuvanje, 90 grama, šalim se, plus 90.
- kokosov sirup, ima u DM-u, 1 kašika
- eritritol u prahu, 1/3 šolje, Sweet Adventure
- vanila, ona sa Tahitija, iz Spice up shop-a
Staviti čokoladu na se otopi, double boiler ili koji je već vaš način … Mikserom umiksati sitan sir i mascarpone koje smo izvadili iz frižidera i koji su stajali malo na sobnoj temperaturi. Ubaciti otopljenu čokoladu, dodati kokosov sirup, eritritol u prahu i vanilu. Sve promešati mikserom i sipati u modlicu preko kore.
Staviti u frižider da se stegne. Dok pravimo glazuru.
glazura
- 1 Menaž glazura u čašici, proizvodi Štark
Otopiti čašicu glazure, ko je izmislio konačno ovako pakovanje – hvala mu do neba! Stavite samo čačicu u toplu vodu, ili u ključalu vodu na šporetu i sačekati da se otopi. Spremna je glazura.
Sve zajedno preliti preko kore i fila u modlici.
Vratiti u frižider.
Služiti hladno i može se dodati borovnica i malina, a i ne mora.
Mi smo stavili dekoracije radi.
Živeo dan čokolade!