fbpx

Mousse de Chocolat

Praznik čokolade je svakoga dana – za nas. I tako ćemo da ga slavimo. Nakon iskustva sa no bake keto choco cheesecake, ostalo nam je čokoladnog fila. Šta da radimo sa viškom? Nemamo srca da bacimo…

Stavimo ga u teglicu, da ne smeta. U frižider, bilo je vruće.
Sledeći put kad smo otvorile frižider, svidelo nam se šta smo videle.
Dodale na to čokoladnu glazuru i cvetić iz bašte.
Voila!

sastojci za mousse

  • sitan sir Imlek, 1 pakovanje
  • mascarpone sir ili krem sir, 1 pakovanje
  • crna čokolada, ima u LIDL-u za kuvanje, 90 grama, šalim se, plus 90.
  • kokosov sirup, ima u DM-u, 1 kašika
  • eritritol u prahu, 1/3 šolje, Sweet Adventure
  • vanila, ona sa Tahitija, iz Spice up shop-a

Staviti čokoladu na se otopi, double boiler ili koji je već vaš način … Mikserom umiksati sitan sir i mascarpone koje smo izvadili iz frižidera i koji su stajali malo na sobnoj temperaturi. Ubaciti otopljenu čokoladu, dodati kokosov sirup, eritritol u prahu i vanilu. Sve promešati mikserom i sipati u teglice, neke koje već imate. Recikliramo.

Staviti u frižider da se stegne.
Dok pravimo glazuru.

glazura

  • 1 Menaž glazura u čašici, proizvodi Štark

Otopiti čašicu glazure, ko je izmislio konačno ovako pakovanje – hvala mu do neba! Stavite samo čačicu u toplu vodu, ili u ključalu vodu na šporetu i sačekati da se otopi. Spremna je glazura.

Sve zajedno preliti preko mousse-a u teglicama.
Vratiti u frižider.

Služiti hladno, a može se doda i neko cveće koje se jede, tzv edible flowers.
Mi smo stavili dekoracije radi.

Živeli dani čokolade!

p.s. kao osveženje domaći sok od zove, sa limunom i borovnicama.

….

photo credits Maja Vujić za #soulfood.serbia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *