Praznik čokolade je svakoga dana – za nas. I tako ćemo da ga slavimo. Nakon iskustva sa no bake keto choco cheesecake, ostalo nam je čokoladnog fila. Šta da radimo sa viškom? Nemamo srca da bacimo…
Stavimo ga u teglicu, da ne smeta. U frižider, bilo je vruće.
Sledeći put kad smo otvorile frižider, svidelo nam se šta smo videle.
Dodale na to čokoladnu glazuru i cvetić iz bašte.
Voila!
sastojci za mousse
- sitan sir Imlek, 1 pakovanje
- mascarpone sir ili krem sir, 1 pakovanje
- crna čokolada, ima u LIDL-u za kuvanje, 90 grama, šalim se, plus 90.
- kokosov sirup, ima u DM-u, 1 kašika
- eritritol u prahu, 1/3 šolje, Sweet Adventure
- vanila, ona sa Tahitija, iz Spice up shop-a
Staviti čokoladu na se otopi, double boiler ili koji je već vaš način … Mikserom umiksati sitan sir i mascarpone koje smo izvadili iz frižidera i koji su stajali malo na sobnoj temperaturi. Ubaciti otopljenu čokoladu, dodati kokosov sirup, eritritol u prahu i vanilu. Sve promešati mikserom i sipati u teglice, neke koje već imate. Recikliramo.
Staviti u frižider da se stegne.
Dok pravimo glazuru.
glazura
- 1 Menaž glazura u čašici, proizvodi Štark
Otopiti čašicu glazure, ko je izmislio konačno ovako pakovanje – hvala mu do neba! Stavite samo čačicu u toplu vodu, ili u ključalu vodu na šporetu i sačekati da se otopi. Spremna je glazura.
Sve zajedno preliti preko mousse-a u teglicama.
Vratiti u frižider.
Služiti hladno, a može se doda i neko cveće koje se jede, tzv edible flowers.
Mi smo stavili dekoracije radi.
Živeli dani čokolade!
p.s. kao osveženje domaći sok od zove, sa limunom i borovnicama.
….
photo credits Maja Vujić za #soulfood.serbia