Zakoni privlačenja novca po Transurfingu realnosti

Prema Transerfingu realnosti, novac je energija, koja postoji po svojim pravilima i zakonima. Da biste naučili upravljati energijom novca i privući ga u svoj život, neophodno je proučiti te zakone i primijeniti ih u praksi. Tada se rezultat neće dugo čekati. Novac će vam dolaziti iz različitih, ponekad neočekivanih izvora, riješićete sve svoje finansijske probleme i povećati blagostanje. Dakle, koja su ta pravila?

ZAKON №1 – NOVAC DOLAZI NA KONKRETAN CILJ

Novac sam po sebi, kao papirni listići ili brojevi na bankovnom računu, malo šta vrijedi. Ali uz njihovu pomoć možemo brže ostvariti sve naše ciljeve. Zato novčana energija treba biti privučena na konkretni cilj, a ne samo radi bogatstva.

Naučite da se ne koncentrišete samo na novac, već na vaš cilj. Ako vam treba 2 miliona – za šta? Da zatvorite kredit? Pa, šta dalje da se radi? Odmor na moru? Prekrasno, tada će to biti vaš pravi cilj. Obratite pažnju: u svom ciljnom slajdu vi ne “okrećete” 2 miliona, da zatvorite kredit, već odmor na moru.

Slično tome, ako sanjate o svojoj dvospratnoj kući izvan grada sa otvorenom ljetnjom verandom, ne razmišljajte o tome koliko to košta. Ne formirajte namjeru da dobijete taj iznos novca – postavite namjeru da postanete vlasnik kuće.

Ako ste već dugo željeli da otvorite svoj kreativni studio, ali nemate dovoljno novca – usmjerite pažnju na sam studio. Mnogi ljudi čine istu grešku – fokusiraju se na činjenicu da nemaju novac za ostvarenje sna – i stvarno ga nemaju. Usmjerite pažnju na svoj cilj, krećite se prema njemu – tada novac koji je zapravo atribut cilja dolazi za njegovu realizaciju.

I dalje – formirajte namjeru i stalno emitujte energiju te namjere, odlučite se da imate i djelujete. Bilo koji vaš cilj mora biti uobličen u formu. Forma uobličena u cilj – je namjera, a namjera je odlučnost da se ima i djeluje.

​Ne maštajte, mašti nije svojstveno da se ostvaruje, nema konkretnu sliku rezultata. Bolje je napraviti plan od nekoliko ciljeva, čija će vas realizacija postepeno dovesti do željenog.

​”Prije svega, neophodno je kretati se ka svom cilju, tada će novac biti privučen automatski, kao usputni atribut.” (Vadim Zeland)

 

 

ZAKON №2 – NEOPHODNO JE ODNOSITI SE PREMA NOVCU LAKŠE I POZITIVNO

Novca ima uvijek. Naš univerzum je pun obilja, i obilja ima dovoljno za sve. U vašem novčaniku uvijek će biti barem neka suma. Ne mislite ozbiljno da ćete se naći na ulici, bez kuće, bez hrane …? Zašto onda “naduvati” atmosferu, žaliti se na visoke cijene, računati svaki cent, neprekidno tražiti načine za uštedu novca?

​Čak i ako imate dva kredita, pokušajte da zaboravite na njih bar za neko vrijeme – kako biste im smanjili značaj. Čim prestanete da brinete o nedostatku novca, nestaće blokovi koji ne dozvoljavaju da energija novca uđe u vaš sloj svijeta.

Jednostavnije se odnosite prema novcu, srećite ga sa radošću i rastajte se od njega sa lakoćom. Zamislite da ste kockar. Čak i ako danas izgubite, onda ćete sutra definitivno dobiti. Možda čak i ” dobiti veliki džekpot” i uvećati svoje bogatstvo nekoliko puta. Dakle, nemate zašto da brinete.

​”Novca ima. Koliko, nije bitno, glavno je da on postoji. I biće ga više. Primajte novac sa ljubavlju i radošću, a rastajte se bezbrižno. Ne stiskajte se. Što se više “stiskate”, to manje dobijate. Ne skupljajte velike količine bez određenog cilja, inače ćete sve izgubiti.” (Vadim Zeland)

 

​ZAKON №3 – PREMA NOVCU SE TREBA ODNOSITI SA POŠTOVANJEM 

Novac je  samovoljna supstanca, zahtijeva poštovanje. Ako se odnosite prema novcu nemarno, smatrate ga zlom, prezirete da podignete novčić sa ulice, sami lišavate sebe mogućnosti da se obogatite. “Sprijateljite se” sa novcem. Prvo, kupite sebi lijepu tašnu, najbolje crvene, bordo ili zlatne boje. Drugo, često držite novčanice u rukama, što predstavlja da se punite novčanom energijom. Treće, prema bilo kojoj sumi novca odnosite se sa zahvalnošću i poštovanjem. Četvrto, nikada ne bacajte novčić, čak i ako je to stari požutjeli “1 cent”.

​”Postoji jedan veoma moćan ritual. Pokupite sve bačene, nikom potrebne male novčiće, naročito zarđale, koje niko ne podiže. Nježno ih savite u kutiju, ponavljajući misao: “Vi ste kod kuće, drage monete, ja ću se pobrinuti za vas, i ja ću poziti na moj novac. Ja se brinem o novcu, a novac me voli i ide prema meni. Pokušajte i uvjerićete se. “ (Vadim Zeland)

 

 

ZAKON №4 – NOVAC “VOLI” ENERGIJU USPJEŠNIH LJUDI

Dokle god se krećete kroz život sa sumornim licem, pogrbljeni pod teretom problema, žaleći se na niske plate, zle konkurente u poslu i tešku ekonomsku situaciju u zemlji, novac će vas zaobilaziti. Ali kad ispravite ramena, osmjehnete i počnete sigurno da krećete ka svojim ciljevima – novac će se “zainteresovati” za vas.

Naučite da svjesno ulazite u stanje bogatog i uspješnog čovjeka – u takvom stanju, počinjete da emitujete ispravnu energiju, koja privlači novac kao magnet.

​A kako ništa ne bi ometalo emitovanje, uključite unutrašnjeg Posmatrača i pratite sve negativne stavove svojstvene ljudima sa psihologijom siromaštva, na primjer: “Svi bogataši su lopovi”, “Novac je zlo” “Veliki novac ne može se zaraditi pošteno.”.

“Budite u dobrim odnosima sa sobom i okruženjem, emitujete harmonično zračenje u okruženju. Stvarajte oko sebe oblast harmoničnih vibracija gdje sve ide dobro. Pozitivan stav uvijek vodi ka uspjehu i stvaranju. “(Vadim Zeland)

 

 

 

​ZAKON №5 – NOVAC DOLAZI KADA IZAĐETE IZ ZONE UDOBNOSTI

Tome ko malo traži, malo se i daje. Ako ste spremni da se zadovoljite malim, novac će vas ponovo i ponovo zaobilaziti. Ako se odlučite da “zatražite” više – morate izaći iz svoje zone udobnosti. Ovdje se pod zonom udobnosti podrazumijeva taj nivo koji dozvoljava imati ili ne imati materijalna dobara koje smo dozvolili sebi.

Kako povećati vaš nivo dozvole? Idite u dobar restoran, pri tome nije neophodno trošiti novac na večeru – za početak dovoljno je bar popiti kafu. Kupite kvalitetnu odjeću poznatog brenda. Ako nemate dovoljno novca da potpuno obnovite garderobu – počnite od jedne male stvari, bilo da je to majica ili šal. I počnite da je nosite u svakodnevnom životu.

I uopšte, oslobodite se koncepta “stvari za izlazak” i “stvari za svaki dan”. Oblačite se svakog dana kao da je to poseban dan. Dozvolite sebi da se opustite u spa-centru, uradite manikir, idte u pozorište i pijte u bifeu “tako skup” šampanjac. Ovim jednostavnim postupcima kao da želite da saopšite svijetu – spreman sam, hoću više, treba mi više novca.

 

“Ne zarađujte novac, već odlučite da ga imate. Ni u kom slučaju ne prisiljavajte sebe. Ne vrtite ciljni slajd na silu. Ne treba se trudite na silu. Ne radite to agresivno i pod pritiskom. Jer je to opet borba! Samo pričinite sebi zadovoljstvo svijetlim mislima. Uklonite važnost i zaustavite svoju bitku. U borbi se ne može ništa postići.” (Vadim Zeland)

………

Prevod teksta: http://www.transurfing-real.ru/2018/02/blog-post_356.html
Prevela: Beba Muratović – bebamur.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.