Spirulina, matcha i moringa

Uz omiljeni crni napitak nepromenjenog ukusa ali sa 30 posto više antioksidanasa Green Active bili smo inspirisani da isprobamo još neke napitke koji mogu da nam pomognu da budemo aktivniji i zdraviji. Neobičnog su naziva, svi su zelene boje, kod nas su sve nijanse zelene trenutno u modi:) Bez brige, sklonićemo veo tog misticizma sa naziva odmah – to su sve biljke. Samo biljke.

Spirulina je modrozelena alga koja nam pomaže u jačanju imunološkog sistema, da nam ludo srce radi bolje i živimo radosnije. Spirulina latte napitak – izmiksajte u blenderu kašićicu praha spiruline sa toplim mlekom po izboru, predlažemo da sami napravite bademovo mleko i odmah pravimo i pokazujemo recept.Zasladite javorovim sirupom, kokosovim šećerom ili medom, dodajte još neki začin djumbir ili cimet, jer spirulina sama po sebi nije najukusnija. Valja je malo glamurizovati.

   

 

Matcha napitak, sve popularniji zeleni čaj, matcha latte nazovimo ga za ovu priliku jer on sadrži kofein, ali manje. Ima pak mnoštvo antioksidanasa. Te umesto da vas razbudi možda će više imati umirujuće dejstvo. No naša urednica tvrdi da je biti miran vrsta supermoći. Calm is a superpower. Pogotovo ako uspete da ostanete mirni dok svi oko vas šize.

 

 

Moringa je prah lišća drveta moringa i odličan je izvor gvoždja i vitamina A. Sadrži i biljne proteine koji pomažu održavanje nivoa energije. Moringa latte, pak možemo napraviti ili sa toplim ili sa hladnim bademovim mlekom. Sad stvarno moramo napraviti i taj recept 🙂

Nećete pogrešiti ako moringu i spirulinu dodate u svoj redovni zeleni smoothie.

 

pripremila Maja Vujić

Leave a Reply

Your email address will not be published.