Pomračenje i super mlad mesec

Sutra, u ponedeljak 1.7.2019. stižemo tačno do polovine 2019. A odmah sutradan u utorak 2.7.2019. u 21:17h, desiće se totalno pomračenje Sunca u znaku Raka. Uticaj ovog pomračenja i super mlad Mesec na 10*38’ znaka Raka, koje je dovoljno blizu mesečevim čvorovima, ali ne toliko blizu da sve bude baš onako, wooohooohooo, prejako, tooo much… Na prvom mestu označava novi skok svesti, kako na ličnom, tako i na globalnom planu, na planeti Zemlji.

Sažima se, uobličuje proces trasiranja budućnosti na osnovu TRENUTNOG STANJA LIČNE PODSVESTI svakog pojednica… a naznake, kako će nekome izgledati dalji tok lične sudbine će biti vidljivo u sledećih šest meseci, ta nije loše obratiti pažnju šta vam se dešava ili nekom bliskom iz porodice.

Potreba za više sna, ”padanje” u dremež kada to situacija dozvoljava, opšta pospanost jeste osnovni znak trasiranja budućih dešavanja svakom od nas.

Što je više toga otpušteno, pročišćeno na nivou lične genetike i karme, mogućnost da dodje do velike pozitivne promene je velika. Da se živi jedan mnogo sigurniji, srećniji, ispunjeniji život u sledećih 20 godina najmanje. Tokom 2019. se upravo trasira promenjena budućnost pojednicima, koji su svesnim radom na sebi promenili tok dešavanja u neki najbolji pravac u skladu sa ličnom natalnom kartom, ostavili iza sebe mogućnosti težih oboljenja, tragičnih dešavanja, nesreća, nepredvidjenih koja su normalna stvar u okviru pročišćenja prošlosti putem opštih, karmičkih obrazaca pod koje potpada oko 85% ljudi i dalje, koji definitivno nisu najprijatniji način, da se prilagodi potpuno drugačijoj energiji vremena u kome živimo, sad i ubuduće.
A svaki trenutak da se krene u rad na sebi je povoljan, posebno u 2019.

Ovo je veoma lični uticaj pomračenja Sunca jer je u znaku Raka koji označava emocije, porodicu, majku, dom… tako da će svako, na neki način to osetiti u šest meseci ispred, zavisno od lične natalne karte. Sunce predstavlja našu svest dok Mesec predstavlja podsvest… dešavanja u stvarnosti mogu biti ometana, blokirana stanjem lične podsvesti, jer će sadržaji iz nje, izlaziti na površinu. To može izazvati zbunjenost, gubitak smera, dezorijentisanost, vraćanje u prošlost, posebno kod onih pojedninaca koji imaju mnogo potisnutih sadržaja, emocije koje nisu ranije procesuirali… mogu na momente biti preplavljeni time. Misli mogu biti konfuzne (I Merkur kreće retrogradno od 08.07. do 19.07. kroz znak Lava, pa od 19. do 01.08. opet kroz znak Raka, i posle nastavlja direktan hod kroz Raka, do 11.08.).

Da bi se postigao ili povratio osećaj sigurnosti nakon ovog pomračenja od 2.7. mnogi će je potražiti upravo u starom, poznatom…ali, to je upravo mesto gde se sigurnost najmanje može naći… jer planete ukazuju na ozbiljno čišćenje one teže karmičke prošlosti na globalnom nivou. Čiste se nesvesni sadržaji, koji su puni energije straha, nemoći, krivice, srama, agresije, potrebe za kontrolom nad drugima i slično, pa se i osećaji nesigurnosti pojačavaju se dok se traži uteha u starim navikama, obrascima ponašanja, u poznatom.

Najjače aspekte u toku Sunčevog pomračenja pravi Saturn u Jarcu, povezan Plutonom, sa Južnim lunarnim čvorom (prošla karma) ali da ovaj post ne bi sadržao “par kilometara” teksta, negde moram da se zaustavim. Tema  je obimna a bitna. Radi o najdubljem balansiranju muško –ženskog principa.

Umesto daljeg teksta, evo preporuka za film koji govori o našem svetu, zašto mu je toliko potrebna ova promena, balans nad dominacijom muškog patrijarhalnog principa, koji vlada vekovima iza – Outbreak 1995 . Ovom svetu je potrebno više” sentimentalnih pasjih skotova” kako je pogrdno nazvao jedan general onog drugog , koji je iskazao saosećanje, čovečnost u ovom odličnom filmu.

 

Živimo u nesigurnom svetu,u kome nam ništa nije zagarantovano, u kome, bukvalno, svaki tren deli od jedne ili druge katastrofe, a najveće čudo i značaj uticaja Višeg plana, preko probudjenih pojedinaca sada je, da ih nema još više… ali, svet se menja, od 1995, kada je snimljen ovaj film, u vreme ulaska Plutona u znak Strelca (ooogromne promene koje su se pokrenule na nivou sistema verovanja, stavova, moći i kontrole, vlasti).

Svako ko radi na sebi, postojano, pokreće se ka višim vibracijama gde takve mogućnosti ne postoje, kao što je da se, djuture, pročišćuje kroz kolektivne karmičke obrasce većih ili manjih katastrofa, što je novo na planeti Zemlji, od 2012. Kroz postizanje balansa muško-ženskog principa, na prvom mestu u sebi, a onda se to širi globalno…tu je sad sigurnost.

Sigurnost nije u emotivnom zatvaranju, sa gomilom ličnih “demona” koji vrebaju iz ćoškova podsvesti,v iše nego ikad…već u ličnoj promeni i podizanju na više, bezbednije vibracije time. Još mnogo vremena će se, za veliku većinu, sve razrešavati na nivu opšte karme, ali pojedinci, koji su shvatili poentu ovog trenutka, izlaze iz opšteg, postepeno već od 2013. –  isključivo radom na sebi. Pročišćenjem, suočavajući se sa potisnutim sadržajima,programima u svojoj podsvesti. Nije lako, ali je preeekorisno.

Za sve one koji su do sad nisu razrešili svoju prošlost do neke mere, moguća su iskustva stagnacije na poslovnom planu, previše obaveza, dužnosti, sukobi sa drugima, sukobi sa neprijateljima, hronične zdravstvene tegobe, problemi sa probavnim traktom. Ukoliko vam je sad krvni pritisak normalan, ako sada nije povišen, to je najbolji znak da ste u dobrom stanju. Lako je sad postati hipohondar, brinuti previše o svom zdravlju…ali, umerenost u svemu je jednostavan, pravi odgovor.

Imati saosećanja za druge, a ne tražiti nekakva”svoja prava”misliti samo na svoje lične interese, a u suštini … lične, unutrašnje blokade stvaraju tu težinu i prepreke, koje se mogu iskusiti – to je dobar način da se sve ovo prodje bezbolnije, ako već niste od onih koji rade na sebi.

Ono što sad pomaže je svaki vid kreativnosti, a humor je koristan, iznad svega. Nasmejati se na svoj račun, na račun nekog drugog, ko vam ide na “živce” ili vas iritira, ali onako ga, dobronamerno karikirati – to je lekovito. U ovoj veoma teškoj godini najvažnije je naći način da se smeje, da se lice zbog nečeg ili nekog razvuče u osmeh.

 

I još je važno sledeće, što sam već napominjala pre par meseci – ovo će proći, ova težina, u toku 2020.

Srećno!
Ljubav

Tatjana 💛

Astrologija Tatjana Rančić na Facebook-u
Photo by AJ Garcia on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.