Počni, makar simbolično

Energija aprila izrazito je dualna i intenzivna, različite energije su prisutne - od dubokih nesvesnih blokada koje će mnogima odrediti budućnost, poput ljutnje, straha, zbunjenosti, nerealnosti, arogancije, do visokih vibracija saosećanja, hrabrosti, elana, upornosti, beskonačne ljubavi i obilja. Zato nam je fleksibilan stav potreban za neočekivano u oba smera, jer, jednostavo, jedno ide u”paketu” sa drugim”, te neka vaše budu mudra odluke.
Pored svih  ostalih, dva moćna astrološka uticaja najviše karakterišu  dešavanja tokom aprila, a to su:
8.4. - Totalno pomračenje Sunca u Ovnu i 
spoj Jupitera i Urana u  Biku od 15.4. do 26.4.,
a dan najjačeg dejstva ove visoke vibracije jeste 21.4.
 
Ovo su ujedno i najvažniji astrološki dogadjaj u čitavoj 2024….ovi moćni procesi odmah, od početka aprila traže pažnju i trud ne bi li se dalje, ne samo tokom aprila, lično usmerilo na što bolji i konstruktivniji način.
Jedan od najboljih, ključnih uticaja Procesa Promene odvija se upravo tokom aprila - spoj Jupitera i Urana u Biku, tačan 21.4. Venera, vladar Bika, tako trenutno vlada i ovim moćnim uticajem tada je tačno na Hironu, a Sunce u kvadratu sa Plutonom u Vodoliji…. Dakle, sigurno još ima potrebe za rad na sebi, biće još turbulencije dok se novo bolje stanje ne učvrsti, ovo je zahtevan lični proces koji traje, ipak … suština je osvestiti ovaj momenat ako se želi na dalje lično evoluirati, graditi i živeti na osnovu ličnih potencijala umesto samoograničenja.
 
Jupiter-Uran spoj koji se dešava se svakih  12 do 14 godina pozitivan je,  pre svega iznad ega, može biti čak i kroz ego, ali to ide kroz jake kontraste, napetost koja često može biti vrlo neprijatna. 
 
Nešto veliko i novo evolucijski se oblikuje tokom ovog perioda. 
Zbog Plutona u Vodoliji koji je “umešan” sve je moguće. Iznenadni dogadjaji  mogu se pojaviti bez najave. Uopšteno, ovo je velika energija koju je teško kontrolisati a najbolje je - ni ne pokušavati. Već održavati dnevnu energetsku higijenu, pozitivnu vibraciju koliko je moguće, prepustiti se sa poverenjem u život, u Božansku Promisao.
Energija Bika i Vodolije koja je aktivirana usmerava fokus na teme novca, posla i imovine na ličnom planu, tako da se u ovim oblastima mogu očekivati vrlo pozitivne ili negativne promene, preokreti i  tu su bile, i biće potrebne korekcije još neko vreme sigurno. 
Medjutim, moćni, napredni potencijal ovog uticaja sada je važno osvestiti, ako se želi stabilna osnova obilja ubuduće u životu.
Ako već znate u kom pravcu želite da se razvijate, iskoristite ovaj trenutak za start na bilo koji način, makar simbolično.

Dobra energija za umetničke, kreativne, okultne profesije ili za oslobadjanje od ograničavajućih okolnosti i nadilaženja ličnih ograničenja i sebe samog.

Druga polovina aprila u svakom slučaju, dobra je za posao, donosi mogućnost da se “trgne” i probudi iz zbunjujućeg ili preopuštenog stanja (slično kao kada se zaspi u snegu) koje je izazvala energija od početka godine do aprila i energično se posveti  sebi, radu na sebi, poslu, zaradi, kreativnom izražavanju… 

Iako je  intenzivno tokom aprila’24. mnogo je i prelepe energije ljubavi, saosećanja, mogućnosti, obilja, opuštajućih susreta i prijatnih razgovora. Iako će sve to delovati površno,neobavezno bezbrižno i prolazno za mnoge, za one mudrije koji misle na svoju budućnost, ova energija značajan je deo ličnog temelja sreće, sklada, obilja i širenja na polju finansija, a time i viši stepen majstorstva življenja.
Svekupna energija tokom aprila ’24. ukazuje da je ovo značajan mesec velike prekretnice. 
Život  se može “pomeriti” ka novim i zanimljivim smerovima, ali bez budnosti, pažnje, može biti obratno, možda u početku neprimetno ali istovremeno, moguće i nepovratno okret u nazadovanje.
Budna pažnja je  još jedan važan ključ za dalje.
Ovo je period kad je moguće, ako se ne pazi, da neko ko je dostigao unutrašnje poboljšanje, ako se prerano opusti može da doživi i ono ”Ko visoko leti nisko pada”.
Uz želju da čuvate stečeno radom na  sebi…
Srećno!
....
Napisala Tatjana Rančić, astrolog

Leave a Reply

Your email address will not be published.