Peti element

“Dobro došli na vaše Junakovo Putovanje! Vi ste ga sami odlučili poduzeti i upravo ste učinili prvi korak uzevši ovu knjigu u svoje ruke i u svoj svijet. Hvala Vam na tome. U ovoj knjizi poduzet ćemo zajedničko Putovanje prema vašem Jastvu. Znači li to da vi niste svoje Jastvo pa morate putovati do njega? Nipošto. Vi već jeste savršeni i cjeloviti, ali to uglavnom ne vidite jer morate ponovno progledati svojim unutarnjim vidom kako biste se zaista vidjeli. Zato poduzimamo Putovanje »natrag« prema samome Sebi – da bismo otvorili svoje drevne oči i uvidjeli svoju  pravu prirodu. Sve riječi u ovoj knjizi nisu ništa drugo doli ogledala vašeg božanskog Jastva. U svojoj skrivenoj biti svi znamo da smo vječna Božja djeca (djeca Kozmosa), ali ego pokušava održavati odvojeno stanje kako bi ostao na životu. Međutim, varke ega možemo prozreti i to je moja namjera u ovoj knjizi.”

Tko smo mi? Zašto smo ovdje? Zašto patimo?

Čovjek se bavi ovim pitanjima od sȃmih početaka postojanja: filozofi, gurui, znanstvenici i umjetnici pokušavali su dati odgovore, a traži ih i onaj koji ne zna da traži.

Pozvani ste na najvažnije Putovanje na koje se ikada možete otisnuti. To je putovanje do Sebe – svoje prave prirode ili Jastva. Na tom ćete putovanju tražiti odgovor na najvažnije pitanje koje ikada možete postaviti samome sebi: Tko sam ja?

Za ovo putovanje nisu vam potrebna nikakva prethodna znanja, učenja, vjerovanja, pripreme ni tečajevi. Nije vam potrebno ni znanje psihologije, astrologije, šamanizma ili medicine. Neće vam trebati religija, čak ni duhovnost. Neće vam trebati nikakva teorija ni znanje. Umjesto toga, okrenut ćete se jedinom izvoru koje ima izravno, iskonsko iskustvo u ovoj temi. Okrenut ćete se najvećem stručnjaku koji sakuplja živa, direktna iskustva u vašem životu oduvijek i svakoga trenutka vašeg života: sȃmome sebi. Vi ćete postaviti pitanje »Tko sam ja?« i propitati prirodu toga tko vi zaista jeste. Samo vi možete pronaći odgovor na ovo veliko, najvažnije i prosvjetljujuće pitanje. I ne samo da vam ne treba ništa više od onoga što već imate (sebe samoga), već vam ne trebaju niti nikakva putovanja, posebne vježbe, planovi napretka, dvanaest koraka ni mentalne mape. Odgovor(e) ćete pronaći u svojem svakodnevnom iskustvu. Nije li to oslobađajuće? Ne treba vam ništa osim namjere da se vratite Kući.


Vi zaista jeste početak i kraj svojega svijeta i najveći stručnjak u življenju svojega života.

Peti element: »kvintesencija«

Kvintesencija (etimološki: lat. quinta – peti, i essentia – esencija, bivanje) – alkemičari kvintesenciju zovu i eter ili æter, a predstavlja ono od čega je sastavljen čitavi Kozmos.

Peti element je esencija svih živih bića i sve energije koja postoji u svim prostorima, u svim vremenima i na svim razinama postojanja. Nevidljiv je fizičkom oku, ali je esencija unutarnjeg vida.

Onaj koji gleda unutarnjim vidom uistinu vidi.

Budan je.

knjigu možete naručiti na linku
https://humanenergydesign.com/knjiga-peti-element/

Leave a Reply

Your email address will not be published.