Oslobadjanje od straha

Pozivamo vas na radionicu po metodi Filis Kristal, koja će se održati 18.10. u Bahovom centru, Dalmatinska br. 73 sa početkom u 18 h. Strah je negativna emocija koja nas najviše sputava. Strahovi mogu biti urođeni ili stečeni. Obzirom da strah privlači ono čega se najviše plašimo, važno je da ga se oslobodimo i zamenimo ga sa pozitivnom osećanjima i novim načinima reagovanja. Neke strahove smo potisnuli i zakopani su duboko u podsvesti pa kada ih nešto neočekivano pokrene mogu da izbiju i preplave nas. Zato je važno da ih otkrijemo …

Na ovom susretu ćemo se kroz vođeni proces osloboditi strahova koje smo primili, prihvatili ili su nam nametnuti. Takođe ćemo se osnažiti kroz kontakt sa pozitivnim arhetipskim snagama: Kosmičkim roditeljima i raditi na kreiranju novih načina ponašanja kojim ćemo zameniti stare.

Radionicu vodi Ljiljana Ilić, grupa je mala, broj mesta ograničen, te je preporučljiva i obavezna prijava i rezervacija mesta porukom ili na broj 0646232295.
cena je 1500 dinara.

Pre i posle radionice možete nabaviti i knjige Žane Poliakov sa potpisom a ako nagovorimo Maju da nam napravi torte i kolače, možda se i zasladimo.
Valja proslaviti oslabadjanje od strahova 🙂

…..

Raskidanje vezanosti – iz knjige “Praktična magija” by Žana Poliakov

” Već sam mnogima od vas pominjala metod raskidanja vezanosti. Nekima i preporučila, posebno zbog odnosa sa roditeljima, nasledjenih programa, uverenja i nevidljivih veza koje nas sputavaju da budemo svoji.

To ne znači da ćemo prestati da komuniciramo sa našim roditeljima ili decom, nego da će svako dobiti svoj “prostor” koji mu pripada. Nekada, odemo daleko daleko misleći da ćemo se tako spasiti uticaja ili prošlosti, ali te veze nisu vezane za daljinu. I dalje smo osobe kojima nešto fali, boli, koje osudjuju, zameraju, grize ih savesti, osečaju krivicu i bol. Kako duševnu tako i stvarnu, bol u kostima i zglobovima nekada nosi potisnute emocije poput ljutnje, osude i mržnje. Kada prodjemo proces, vrlo je moguće da ćemo konačno videti svoje roditelje kao osobe. Ili svoju decu. Vrlo je verovatno da ćemo mi sami osvestiti koliko smo njihovih uverenja nosili. Mnoge brige koje su nas morile uopšte nisu naše. Oslobadjamo se nepotrebnog tereta.

Emotivno ćemo svakako reagovati. Metoda jeste meditativna i naizgled jednostavna, ali simboli rade podsvesno. Kad sam radila raskidanje veza sa majkom, nedelju dana sam plakala, iz naizgled nepoznatog razloga. Samo tako. Suze te pročiste dodatno. A nakon raskidanja veze sa ocem, tata i ja smo postali prijatelji. Prestala su stalno zameranja da nešto nismo dobili što je trebalo ili što smo očekivali, stalne rasprave na besmislene teme. Ili “dečja želja” da oca učinimo sretnim. Nismo mi došli ovde da svoje roditelje činimo sretnim, to je njihov posao.

Raskidanje vezanosti se radi i sa bivšim partnerima. E, to je tek korisno iskustvo.
Možda nas prošla iskustva čine bogatijim ali možda nas i sputavaju da se upustimo u nove odnose i budemo još bogatiji. Iskustva veza su dragocena.

Kako sam se ovoj metodi posvetila čitavo jedno leto, možda i više, jer je potrebno vreme da se sve te veze raščiste. Da se oslobodimo svega što nije naše. Onda je došla FIlis Kristal i naravno da sam želela da prisustvujem njenom seminaru. Tad je već imala 100 godina. Kaže nam ona da bismo mogli da razmislimo s čim bismo radili raskidanja veza?

Ne znam više s čim da raskidam veze, sve sam prošla, ali bih mogla da raskinem svoju vezanost za Srbiju – kažem ja prijateljima sa kojima sam bila.

Smejemo se svi, naravno da mi govore bože, Žana, koliko si ti šašava no ja ipak, ni sama ne znajući zašto tačno, uradim. Tek par godina nakon toga sam osvestila da od tad živim i na drugom kontinentu. Lepo mi je tamo a lepo mi je i ovde. Ne zameram Srbiji. Ne žalim se, ne kritikujem bez razloga, ne kritikujem uopšte. Vidim stalna poboljšanja kad se vratim. I kako je ovde život lep.

Uzmem od Srbije ono što je najbolje. Razmenimo dobre misli i energiju, saradjujemo, volimo se i poštujemo.

A sad, vi razmislite sa kojim strahovima biste da se pozdravite?

Taman da upoznate Ljilju i nastavite raskidanje vezanosti tokom ove zime, a onda se na proleće vidimo na magičnom vulkanskom ostrvu, zvanom Bali. Moja radionica “promeni priču, počni ponovo” zajedno sa moćnim indonežanskim vežbama biće na Baliju u martu i aprilu. Planirajte sebi soulfood putovanje.

Čekam vas na drugoj strani.

Žana Poliakov

….
Photo by freddie marriage on Unsplash

5 Comments

          1. E super!! Evo i ja ću! Ja imam da raskinem jedno 8-10 razlicitih, štetnih vezanosti 🤪

Leave a Reply

Your email address will not be published.