Obilje dolazi onima koji ga već imaju

Pokušaj tokom dvije naredne nedjelje da praktikuješ sledeće i posmatraj, kako će to promijeniti tvoj život. 

Šta god misliš da ti ljudi uskraćuju: pohvalu, zahvalnost, pomoć, brigu sa ljubavlju, i tako dalje – podari to njima. Nemaš to? Onda se jednostavno ponašaj kao da imaš, i to će doći. Ubrzo nakon što počneš davati, počećeš i da primaš.

Ne možeš dobiti ono što nijesi dao. Tok odliva opredjeljuje priliv.

Ako misliš, da ti svijet nešto uskraćuje, znaj, da u stvarnosti to već imaš, ali sve dok mu sam ne dozvoliš da istekne spolja, ne možeš čak ni saznati da ga imaš. To je obilje.

​Zakon da odliv opredjeljuje priliv, izražen je Isusovim snažnim riječima:

​„Dajte, i daće vam se: mjera dobra, nabijena i stresena i preobilna daće se u krilo vaše. Jer istom mjerom kojom mjerite vama će se zauzvrat mjeriti.”

Izvor obilja nije izvan tebe. On je dio toga, ko ti jesi. Međutim, počni sa zahvalnošću i priznavanjem obilja, koji se nalazi spolja. Uoči punoću života u svemu što te okružuje. Osjeti toplinu sunca na svojoj koži, ljepotu cvijeća, izloženog ispred cvjećare, trenutak kada zagrizeš sočno voće ili pokisneš do gole kože, usred pljuska.

Punoća života je prisutna na svakom koraku. Zahvaljujući se tom obilju koje te okružuje, probuđuješ se to obilje koje drijema u tebi. Pusti ga, dozvoli mu da potekne van.

​Kada se osmjehuješ nepoznatom čovjeku, već dolazi do malog odliva energije. Ti daješ. Često sebi postavi pitanje: „Šta sada mogu da dam; kako mogu da pomognem ovom čovjeku, u ovoj situaciji?” 

Ne treba da posjeduješ ništa, da bi osjećao obilje, ali ako stalno osjećaš obilje u sebi, stvari će ti gotovo sigurno same dolaziti. Obilje dolazi samo onima koji ga već imaju. Može se činiti da je to nepravedno, ali naravno da nije. To je univerzalni zakon.

I obilje, i oskudica su unutrašnja stanja, koja se manifestuju u tvojoj stvarnosti. Isus je to iskazao ovako:

„Jer ko ima, daće mu se; a koji nema, uzeće mu se i ono što ima.”. 

 

Eckart Tolle

Prevod teksta http://www.aum.news

Prevela: Beba Muratović – bebamur.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.