Nice-cream

Sladoled, ah taj sladoled… mi smo u misiji testiranja sladoleda gde god da se nadjemo. Da li je bolji Moritz Ice ili Crna Ovca? Luff gelato, mmmm… Šta se još pojavilo u supermarketima, u frižiderima? Sve se mora probati, makar jednom.

A tek kad otputujemo negde. What is recommended?
Probaćemo sve, pa da imamo svoje mišljenje 🙂

Ali ništa nije tako slatko nego kad napravimo sladoled kod kuće.
Bez dodatnog šećera, zapravo bez bilo kakvog veštačkog šećera i hemije.

Potrebno nam je:

  • 2 prezrele oguljene i narezane pa zamrznute banane
  • 1 šolja malina ili borovnica, zamrznute ili sveže
  • 2 urme, čak i ne mora
  • 3 kašike bademovog mleka, ili neko drugo biljno
  • kockice leda, opciono, ne mora
  • pola sveže banane, opciono, dodatno

Stavimo sve sastojke u blender i blendamo dok ne dobijemo kremasti sladoled. Potreban nam je bolji jači blender, mi imamo Vitamix, no ako imate slabiji, stavite još pola banane da olakšate proces. I polako sa kockicama leda, ili ih izostavite.

Možda ćete morati da zaustavljate blender i da spatulom pogurate sastojke, te nastavite blendiranje. Polako- Nigde ne žurimo.

Sladoled je super kremast, prefinjen i hranljiv.
Ovo je lek, nije sladoled.

Da, da, … healing food.

Umesto voća možete dodati sirovi kakao prah.
I opet imamo healing sladoled.

……..

pravila, slikala i svugde sladoled degustirala Maja Vujić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *