Sladoled, ah taj sladoled… mi smo u misiji testiranja sladoleda gde god da se nadjemo. Da li je bolji Moritz Ice ili Crna Ovca? Luff gelato, mmmm… Šta se još pojavilo u supermarketima, u frižiderima? Sve se mora probati, makar jednom.
A tek kad otputujemo negde. What is recommended?
Probaćemo sve, pa da imamo svoje mišljenje 🙂
Ali ništa nije tako slatko nego kad napravimo sladoled kod kuće.
Bez dodatnog šećera, zapravo bez bilo kakvog veštačkog šećera i hemije.
Potrebno nam je:
- 2 prezrele oguljene i narezane pa zamrznute banane
- 1 šolja malina ili borovnica, zamrznute ili sveže
- 2 urme, čak i ne mora
- 3 kašike bademovog mleka, ili neko drugo biljno
- kockice leda, opciono, ne mora
- pola sveže banane, opciono, dodatno
Stavimo sve sastojke u blender i blendamo dok ne dobijemo kremasti sladoled. Potreban nam je bolji jači blender, mi imamo Vitamix, no ako imate slabiji, stavite još pola banane da olakšate proces. I polako sa kockicama leda, ili ih izostavite.
Možda ćete morati da zaustavljate blender i da spatulom pogurate sastojke, te nastavite blendiranje. Polako- Nigde ne žurimo.
Sladoled je super kremast, prefinjen i hranljiv.
Ovo je lek, nije sladoled.
Da, da, … healing food.
Umesto voća možete dodati sirovi kakao prah.
I opet imamo healing sladoled.
……..
pravila, slikala i svugde sladoled degustirala Maja Vujić