Mi vidimo to u šta verujemo

Ako bi jednostavno govorili o činu posmatranja, tada je čin posmatranja – čin stvaranja. Posmatranje – nije gledanje u nešto nepoznato, mi jednostavno projektujemo misli o tome što gledamo. Ove projekcije zavise od naših pretpostavki. U tom trenutku, kada počnemo da posmatramo nešto, mi pretpostavimo nešto, a ova pretpostavka je naše uvjerenje, vjera. Na taj način, posmatranje se zasniva na uvjerenju.

Na kvantnom nivou, realnost  zavisi od pretpostavki posmatrača, sve u Vasioni mi opredjeljujemo.

‘ Ako vas kvantna mehanika nije duboko šokirala , nijeste je još razumjeli. Ono što mi nazivamo stvarnošću sazdano je od stvari koje ne možemo smatrati stvarnima.” – Niels Bohr

Podsvjesne misli su ekvivalentne subatomskim česticama.

Mi nemamo posla sa fizičkom realnošću, kako nam se čini na makroskopskom nivou, već sa energijom i informacijom. Mi nemamo posla sa česticama, već sa poljima. U ovim poljima svijest i energija lako međusobno djeluju, iako se na površinskim nivoima doživljavaju odvojeno. Od nas, je bila skrivena ta duboka vezu između svijesti i materije.

– Jedinstveno polje sjedinjuje atome i osjećanja; ljude i predmete. Naša unutrašnja osjećanja menjaju doživljaj spoljašnjeg stanja materije na subatomskom nivou. – Gregg Braden

On kaže da su fizički i psihološki nivoi u interakciji sa jedinstvenim poljem.

To su dvije strane iste medalje: jedno isto prostranstvo-polje objedinjuje oba pojma. Ova polja, ili oblaci su povezani međusobno – strunama (teorija struna), oni su puni informacija života. I što dalje idemo, sve više nalazimo psiho-fizičku i fizičko- emocionalnu realnost. Naši nesvjesni nivoi su ujedinjeni sa objektima oko nas, jer se nalaze u jednom polju.

Misli su izraz naših dubokih podsvijesnih uvjerenja. Tako, naš duboki nesvjesni sistem vjerovanja upravlja realnošću, takođe i fizičkom realnošću!

Sva naša uvjerenja importuju se (utiskuju) tokom života i objedinjuju u obliku našeg programiranja. Ali ovdje postoji problem – veliki dio misaonog procesa i sistema vjerovanja rade na nesvjesnom nivou. Zbog toga, smo blokirani za osjećanje duboke veze van matrice. Matrica – je iluzija razdvojenosti i tvrdoće tijela u koju padamo pri posmatranju, iza koje se skriva duboka realnost.

Fizičar Albert Ajnštajn nam je pokazao da je percepcija tvrdoće iluzija. Sva fizička materija oko nas dobija se od frekvencije vibracije energije, a mijenjajući frekvenciju vibracija, može se promijeniti struktura materije.

Većina nas je zarobljeno u matrici, uvjereni smo da gledamo odvojeno od nas. Ali duboki dio nas samih radi na ovom subatomskom podsvijesnom nivou.

Šta stvaramo nesvjesno?

Nesvjesno stvaramo neželjene rezultate, mi demonstriramo skrivene želje. To, čega ne želimo da se sjetimo. Mi smo zaglavljeni u šablonima, u programima. Individualni programi, koji se ispoljavaju u nama u osjećaju razdvojenosti i isključivosti.

Utvrđeno je da u odraslom dobu živimo po istim šablonima koje smo stekli u djetinjstvu. To je nešto poput karme.

Suština problema posmatranja je u tome da je opažanje ustvari stvaranje posmatranog, a ovo ima važne implikacije za sve, jer u trenutku posmatranja nečega ili nekoga, počinjemo da pretpostavljamo, znači da stvaramo.

 Kada ste u stanju straha a strah je veoma spora i nisko – frekventna vibracija, tada više vidite otjelotvorenje straha okolo. Cio sistem manipulacije masama je izgrađen na upravljanje preko straha. Pokušavaju da nas drže da pod stresom i nespokojstvom za sjutrašnji dan, i o žaljenju za jučerašnjim. Ovo nas stavlja u stanju sporih vibracija. Moramo biti veoma oprezni sa tim u šta vjerujemo, što se tiče budućnosti.Dejvid Ajk

U holografskoj realnosti, što više zavisite od sistema uvjerenja, tim više stvarate, to u šta ste ubijeđni, u šta vjerujete. Svaka misao stvara realnost, koja raste kao paukova mreža.

Nesvjesno je kreativna sila koja se nalazi u nama, i koja stvara ono što je programirano duboko u nama. Ono postoji na granici sa svjesnim, i ono vraća sva naša izbrisana i ukradena sjećanja. A misliti da živimo na iskustvu kako nečemu odvojenom od nas, što mi automatski stvaramo je – opasno!

http://econet.ru/articles/74691-kvantovaya-psihologiya-my-ne-verim-v-to-chto-vidim-my-vidim-to-vo-chto-my-verim

P.S. Kvantna psihologija prije svega pomaže čovjeku da bolje razumije samog sebe, da istražuje sebe iznutra, kao i da ispita uticaj svoje svijesti na materijalni svijet. Apsolutno sve na svijetu se sastoji od atoma i molekula, uključujući i naše misli i govor.

Prevela: Beba Muratović – bebamur.com
ilustracija Amy Judd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.