fbpx

Materica – dom žene

Materica jedini organ u čovečijem telu koji ima takvu inteligenciju u sebi da se može starati ne samo o jednom biću, već i o još jednom koji bi se u njoj razvio.

Materica je emocionalni kanal Žene, ono što ona oseća, ne priznaje, potiskuje ili što je muči materica oseti. Zato svaka žena treba da nauči da je osluškuje, da prati svoje cikluse i da čuje šta treba da nastavi a šta da prestane da radi.

 

Materica je onaj deo nas koji sve nakupljeno što nam više ne služi, energetski i telesno, izbacuje iz nas. Ona nas čisti, ona nas obnavlja, ona se stara o nama. Ona nas voli. Kada bismo i mi to isto na mesečnom nivou radili imali bismo savršenu menstruaciju, bez bolova, odliva ili izostanka.

 

Kroz za sada malo ali značajno iskustvo primetila sam šta nam materica poručuje. Poručuje nam da nije stidna, da nije loš i ružan njen nastavak, vagina, da nije pohotna, da nije bludna ili nebitna. Ovo poslednje je najbitnije – da nije nebitna. To je najbitniji organ koji nas povezuje sa onim što jesmo, Žena.

A na koji način se staramo o njoj i kako se ophodimo prema njoj? Jako loše. Nije lep veš, dnevni ulošci ili lična higijena ta kojom joj poručujemo da je važna, da nam je bitna. To uglavnom sve radimo da bi se iole osećali prijatno u toj donjoj regiji, a nažalost često to radimo i da bi impresionirale suprotni pol.

 

 

Sećam se svog prvog naparavanja pre osam meseci, sedela sam na pari lekovitog bilja sat vremena i plakala. Suze su lile jer sam po prvi put svojoj vagini i materici davala nešto bez uslova, bez bilo kakve potrebe da mi nešto daju za uzvrat. Kao da mi se sklonila koprena sa očiju i mogla sam da vidim koliko od nje samo očekujem i koliko malo o njoj brinem. Koliko ima stida a tako malo ljubavi usmereno u pravcu korena onoga što jesam.

Sklonila se mrena i krenula sam da vidim i čujem sebe. Da ne treba ništa da uradim da bih bila savršena, već to jesam. Mogla sam da osetim po prvi put da ja jesam predivna, da moja vagina jeste čista i divna, da moja materica jeste čarobna i plodna. Mogla sam po prvi put da osetim inteligenciju koja materica nosi u sebi. Da počnem da poštujem sebe jer osećam svoju vrednost. Da ne tražim važnost ili priznanje sa strane jer osećam da me ona podržava. Ona me vidi, ona me zna. Negujući nju, uzvratila mi je odmah, počela je da mi daje predivne plodove. Postala sam kreativnija, stabilnija i zadovoljnija. Postala sam prijemčivija za obilje koje je svuda oko nas jer sam dopustila sebi da uvidim ko sam zaista.

Materica je, žene moje, naše korenje. Ako se o korenu stabla dobro brineš, ako mu daš plodnu zemlju, ako ga zalivaš i pružaš ljubav predivnim plodovima će ti uzvratiti. Jer ona te povezuje sa zemljom, iz nje preuzima sve hranljivo a ujedno brižnošću joj dozvoljavaš da te poveže sa sobom… i da ti uvidiš blagodeti njene ljubavi.

Materica, kao i vagina, nisu organi da bi nekome pružile samo prosto fizično zadovoljstvo, to je deo nas koji je povezan sa svim, koji je zadovoljan jednostavno što postoji. Organi koji svojim postojanjem ne manipulišu, niti manipulišu svojom niti tudjom energijom. Materica I vagina su itekako svesne svoje moći. Usmeravaju svoju moć na kreiranje a ne na sagorevanje.

Toliko toga bih mogla da vam ispišem ali biće prilike na razne načine da prenesem šapat materice. Za kraj, želim da vam poručim da postanete senzitivnije, nežnije prema sebi. Da se spustite u svoje srce, a da vaš um postane Materica jer ona zna da vredite i ona vas nikada neće prodati za malo uživanja ili razonode. To radi naš Um. Slušajte nju i čućete Sebe.

………

Pisala: Magdalena Veljković, savetnica za revitalizaciju Materice parom lekovitog bilja.
ilustracije vagine Jacqueline Secor, preuzete sa njenog sajta

Leave a Reply

Your email address will not be published.