Ove divne kokos korpice čekaju da ugledaju svetlost dana, pardon – instagrama već neko vreme. Dobro, skoro celu zimu. Razlog tome je što ja odlažem pisanje teksta vezano za njih. Zašto, nisam sigurna. Sve mislim da je glupo to što napišem, ne valja ovo, ne valja ono, i sve govorim sutra ću (mesecima) i onda dođe Žana koja kaže:
“Ma hajde da razbijemo to – napišes nešto ili vrlo jednostavno ubaci neki citat koji je tebi inspirativan i koji te ponese dok praviš kolače… nema potrebe da nas to sprečava. Simplify to amplify.”
I ja onda prestanem da se pitam, samo sednem i krenem da kuckam. Elem, nema ni potrebe da se toliko raspisujem o ovim kokos korpicama, samo ću vam reći da su božanstvene! Ako volite kokos ili ste kao i ja crazy for coconut, onda vas je slika i jednostavan recept već ubedio da ih pravite. Jeste, bude malo haosa u kuhinji svaki put kada pravimo nešto sa kokosom, uvek završi i na podu, ali ako pustite muziku dok ih pravite, neće vam ni to smetati. Nije samo kuvanje terapija, i čišćenje je. Tako ja đuskam i dok pospremam, pošto uvek napravim ogroman haos, ili je tu Žana koja ide zamnom i pita se zašto nikada ne ostavim stvari na svoje mesto. Ili me uči po ko zna koji put da sklanjam dok radim, i napravim sebi red dok kuvam i fotografišem naše divne kokolo modele. Još uvek mi ne uspeva, ali nema veze, naučiću i to.
Nego da se vratim ja na naše kolačiće. Samo 5 sastojaka, brzo se prave i jos brze pojedu. U zavisnosti kolike su vam modle toliko će te dobiti kolača, tj korpica. Samo pomešate, popunite do pola, pa istopite čokoladu, dopunite do vrha i voila! Mora da se sačeka, to je jedini dosadni deo, ali taman za to vreme pospremite 🙂
Sastojci:
- 100 ml kokosovog mleka iz konzerve
- 3 kašike javorovog sirupa (ili meda)
- 200 g kokosa
- 200 g crne čokolade
- šaka goji bobica ili brusnica
- prstohvat soli
Pomešajte kokosovo mleko, javorov sirup i so u činiji. Dodajte kokos i dobro promešajte. Sipajte u modlice za mafine, popunite do pola i stavite u frižider na 15 min da se stvrdnu. Za to vreme istopite crnu čokoladu i ubacite goji bobice ili brusnice, pa sipajte u modlice. Pospite preko malo kokosovog čipsa i vratite u frižider na sat vremena, da se stvrdnu. Easy peasy 🙂
uslikala i pripremila Maja Vujic