Šta još čekamo da nam znanost dokaže?

Nedavno mi je na tekst pod naslovom „ Promijenite svoje emocije, prije nego one promjene vas“ jedan jako drag prijatelj odgovorio: „ Zanimljivo, ali ne vjerujem u ništa što nije znanstveno dokazano.“ Tko kaže da nije? Ovo me je pitanje potaklo da napišem ovaj tekst o tome kako smo zapravo čudesno povezani svime što jest i koliko zapravo i u onim najmanjim djelima, mislima, namjerama, vjerovanjima prožetim našom prisutnošću možemo učiniti puno, ma koliko se malenim naizgled činilo. Najveće i najsnažnije stvari običnom su oku nevidljive, ali nikada neće zaobići magnetsko polje vašeg srca, da vas podsjeti koliko ste uistinu dragocjeni ovom svijetu i da ste njegov nezamjenjiv dio.

Ovdje ću staviti par istraženih i dokazanih teorija kako bi vas podsjetila na moć vašeg Božanskog postojanja. Sve više što poželite saznati možete pronaći u knjigama navedenih autora, doktora, znanstvenika, istraživača itd. A i neka njihova predavanja dostupna su na internetu. Pa krenimo sa znatiželjom, a kako drugačije !

  • E = mc2, Albert Einstein, svakomu tijelu, koje miruje, treba pripisati energiju koja je jednaka umnošku mase toga tijela i kvadrata brzine svjetlosti. Dokaz da su energija i materija iskonski povezane.
  • Atom je 99,99999 % energija i 0,0001 % tvar ; kvantna verzija atoma. Vaše stanice sačinjene su od atoma, što bi po ovome značilo da ste više energija, nego materija. Možda nekom zazvoni i ona rečenica; „ Mi nismo samo svoje tijelo.“
  • „ Najrealističniji model atoma naslikan na papiru bio bi potpuno prazan papir, jer materijalno on je ništa, a potencijalno on je sve.“ – Dr. Joe Dispenza

Znanstvenici su tijekom istraživanja subatomskih čestica zamijetili da za te čestice ne vrijede zakoni fizike, kao i za materiju sačinjenu od njih. Materija na subatomskoj razini je neuhvatljiva, stalno se pojavljuje i nestaje u tri dimenzije, a onda nestaje u ništavilu u kvantnom polju, koje se transformira od čestice u val i obrnuto. Kroz eksperimente je dokazano da tek kada promatrač usmjeri svoju pažnju na neku lokaciju, čestica se tamo i pojavljuje.  To je tako zvani „ Kolaps valne funkcije“ ili „ Efekt promatrača“ ovime smo povezali um i materiju. Kako je Žana napisala nedavno u jednoj kolumni „ Pažnja je naša najvrednija valuta.“ Kome i čemu poklanjate svoju pažnju?

Kada kao Promatrač koristite svoj um i svjesnost da utječete na energiju potencijalne tvari valovi energetskih mogućnosti slit će se u fizičku materiju. Na subatomskoj razini energija odgovara na vašu svjesnu pažnju i preobražava se.“ – iz knjige „ Stvorite novo ja“ Dr. Joe Dispenza

Ono što činimo drugima, činimo i sebi

Koncept kvantnog sprezanja govori u osnovi da kad se dvije čestice na neki način povežu, zauvijek će ostati povezane, bez obzira na vrijeme ili prostor, a ono što učinimo jednoj, bit će učinjeno i drugoj. Ukratko, ono što činimo drugome i sebi činimo. Što to danas birate učiniti sebi, a time i drugima kojima ste okruženi?

96% svih atoma u našoj DNA nalaze se i u sastavu zvijezda. Vodik, najčešći element u Svemiru, koji čini veći dio ljudskog tijela, nastao je u “Velikom prasku” prije 13,8 milijardi godina. Teži atomi, kao što su ugljik i kisik, nastali su prije 12 i 7 milijardi godina i proširili se Svemirom prilikom eksplozije zvijezda. Zato možemo reći da smo sastavljeni od zvjezdane prašine. Kako bi Moby rekao pjesmom „ We are all made of stars“ !

Energija cijelog Svemira pretočena u dvije stanice u trenutku vašeg začeća bila je potrebna da biste vi danas postojali ovdje. Uzimate li to zdravo za gotovo?

 

Misli su energija

Komunikaciju s kvantnim poljem stvaramo uz pomoć misli i osjećaja. Misli su same po sebi energija, električni impulsi i mogu se mjeriti EEG- om, pomoću njih u polje odašiljemo signale. Doktor Rein Glen u istraživačkom centru HeartMath u Kaliforniji uz pomoć istraživanja u kojem su sudjelovale tri skupine iscjelitelja držeći u ruci epruvetu s uzorcima DNA dokazao je važnost usklađenosti misli i emocija. U prvoj su skupini ispitanici nakon primjene tehnike za proizvodnju  uzvišenih emocija trebali razdvojiti ili stegnuti zavojnice DNA. U drugoj su činili isto, ali su tome dodali snagu misli (namjere), a u trećoj skupini samo su koristili namjeru, misao da promjene DNA, bez ulaženja u pozitivno emocionalno stanje. U prvoj i trećoj skupini nije bilo promjena u uzorcima, a u drugoj skupini nađene su značajne promjene u građi DNA, a u nekima su dijelovi zavojnica stegnuti ili opušteni za čak 25%. Ovo je dokaz da uzvišene emocije poput radosti i ljubavi stvaraju koherentnost srca, ako tome dodate jasnu namjeru ( misao), ona će biti pokrenuta i usklađena tom energijom srca. Što ovog trenutka vaše postojanje odašilje u Svijet? Kvantno polje odgovara na usklađenost ili neusklađenost vašeg srca i misli, što se emitira na vašem programu svijesti danas? Otvorite srce, u beskrajnom polju mogućnosti stvorite ljubav i radost i zagrnite ih zahvalnošću.

Ako nešto možete predvidjeti, to znači da ste proizveli iste emocije i misli s jednakim ishodom.

Dopustite si kvantno iznenađenje, svoju pažnju poklonite mogućnostima, dopustite si bez straha zakoračiti u nepoznato.

Život se zapravo i odvija izvan naše zone komfora, jer i sam mozak da bi vas sačuvao od trošenja previše energije vraća nas u stare programe koji su već postali automatizirani, pa zahtijevaju minimalno našeg napora.

Cijeli svemir je u nama

Ali vratimo se znatiželji, njome kročite u nepoznato i očekujte neočekivano. Prepustite se, budite prisutni i vjerujte. Budite zahvalni za priliku koja se još nije dogodila, ne treba vam razlog za radost ili motiv za osjećaj zahvalnosti, Ljubav je samo vaše postojanje, savršeno koherentno. I koliko god puta ponovila od srca vam želim da ovo spoznate: Samim svojim postojanjem vrijedni ste svih Čuda ovog svijeta!

Ako je sav fizički svemir koji vas okružuje 0, 0001 % tvar, a 99, 99999 energija, koja pokreće sve naše tjelesne strukture i funkcije, možemo ju nazvati univerzalna inteligencija, Bog, Svemir, Život, kako god želite, ona djeluje i u vama i oko vas. S tim ste poljem stalno u interakciji, bili toga svjesni ili ne. U Svemiru postoje razne konstante i razni zakoni, čije se vrijednosti ne mijenjaju, ali da se promjene za samo djelić, mi možda više ne bi postojali ovdje u ovom obliku.

„Vanjska iskustva i unutarnja iskustva stvaraju treću strukturu u našem tijelu, a ona se naziva epigenom, epi znači iznad, to je forma proteina koji se stvaraju iznad svakog gena prilikom svakog našeg iskustva. Epigenom regulira aktivnost genoma i mikrobioma, te aktivnost našeg trenutnog postojanja, rezultat je iskustava naših predaka, naših roditelja i nas samih. U ovom trenutku vaše tijelo je aktivnost cijelog Svemira. U trenutku izdaha u svijet šaljete energiju, djeliće atoma svog postojanja, koji su u konstantnoj interakciji i razmjeni s vašom okolinom.“ Deepak Chopra

13, 8 bilijuna godina Zemlja se stalno mijenja, evoluira kao i čitav svijet na njoj. Nikad ništa ne miruje, sve vibrira, budite spremni na stalne promjene i ekspanziju vašeg bića, čak i kad vam se naizgled čini da tapkate u mjestu. Vi ste cijeli jedan Svemir u tijelu – umu, u konstantnom kretanju, prožetom raznim iskustvima.

Povjerenje iznad uvjerenja

U istraživanjima diljem Svijeta uveden je placebo ( lažni proizvod, a u nekim istraživanjima provodile su se i lažne operacije), njime je dokazano da je 75% ljudi koji su uzimali placebo vjerujući da uzimaju pravi lijek, samom mišlju i povjerenjem da im služi, poboljšalo svoje zdravstveno stanje. Ako se s potpunim povjerenjem predamo našem uvjerenju da se naše tijelo iscjeljuje, naš autonomni živčani sustav može proizvesti kemijske spojeve koji će doprinijeti našem izlječenju. Dokazano je da je iscjeljujuća moć tijela urođena, ali ju moramo aktivirati povjerenjem u nepoznato izabirući uvjerenja koja nam služe. Ta snažna energija djeluje i u obrnutom, negativnom smjeru, ako ju tamo usmjerite.

Koja uvjerenja vam služe i koju energiju šaljete svojim stanicama s punim povjerenjem? Izabirete li povjerenje danas?  Kakvu energiju ulažete danas u vaš Svijet?

Prisutnost

Da ne upadnemo u zamku da svjesno pozitivno razmišljanje može prevladati podsvjesne negativne osjećaje koji su ostali zarobljeni u tijelu i pri svakoj poznatoj situaciji izbacuju iste kemijske spojeve i hormone, te vaše tijelo kao ogledalo prošlosti i u ovom trenutku funkcionira po poznatom obrascu. Da bi napravili veliki zaokret u tome morat ćete početi reagirati na drugačije načine i zavoljeti nepoznatu budućnost koja vam dolazi, ali to je moguće samo u vašoj potpunoj Prisutnosti. Jer sve čemu ne pridajte svoju svjesnu pažnju automatizirana je reakcija, na već poznate okolnosti. Ako vam se čini da je zapravo vaša sudbina predodređena i da je nemoguće izaći iz začaranog kruga, evo još jednog znanstvenog dokaza epigenetike: Okoliš je taj koji aktivira ili deaktivira pojedine gene, najveći je uzročni faktor u stvaranju bolesti i 95% svih bolesti povezano je s izborom načina života, kroničnim stresom i toksičnim okolišem. Genima možemo poslati signale za novu budućnost – percepcijom, ako postanete prisutni u što više situacija u svom životu i skratite svoje veze s prošlošću ( misli, emocije, ponašanja) možete dobiti pristup novim mogućnostima u kvantnom polju.

Birate li danas za sebe prisutnost ili život u prošlosti ?

Toliko je Božanskog u vama da uvijek možete izabrati biti najbolji što možete biti, izvan svih okvira svog postojanja! Ne morate se tražiti, niste se ni izgubili, ne postoji krivi put.  Svi putevi vode slobodi, oslobodite se svih okvira u koja ste stavili svoje Božansko biće. Jer tu slobodu Svemir nam je poklonio samim vašim postojanjem. I znanost nam to iz dana u dan dokazuje.

Emocije kao putokaz

Svako se jutro probudim sa spoznajom kako je ovaj naš Svemir savršeno orkestriran harmonijom svih naših Postojanja. I svako se jutro budim drugačija. Neodvojivi smo od majke Zemlje i nekako joj se u prisutnostima uvijek vraćamo. Do nedavno još ste se znali diviti najmanjim dnevnim sitnicama, koje uopće nisu „sitne“ vašem biću, jer mu nose radost. Onda su vas programirali na preživljavanje. I uz sve obaveze i moranja zaboravili ste što vam je uistinu važno i izgubili ste se u traženju potvrda tko ste i koliko  vrijedite, od svih samo ne od sebe samog. Naučili ste se zatvarati od emocija koje su vaš poziv za buđenje, pa sad preskačete tugu, ušutkavate ljutnju, skrivate zavist i igrate se metamorfoza sa svijetom oko sebe, a on vam za uzvrat daruje neprepoznatljivost onoga tko ste uistinu.

Postoje skriveni darovi iza svake naše emocije, one nas uče o nama samima, a time i o drugima. Tuga nas uči kako da probudimo svoje srce, ponekad nam pokaže i koliko nam je uistinu nešto važno, pa nas uči i kako da srcu vratimo cjelovitost nakon gubitka, čini nas poniznima i suosjećajnima. Sram nas uči da uvidimo koliko smo savršeni u svim svojim nesavršenostima, a kada to spoznamo istu divnost možemo prepoznat u drugima. Krivnja nas uči odgovornosti i tome kako da ostanemo vjerni svojem Ja, ona je naš unutarnji kompas savjesti. Depresija je potpuna nemogućnost ekspresije, tjera nas da sagledamo sebe i vratimo povjerenje sili većoj od nas samih, jer sve se uvijek događa za naše najveće dobro, čak i kad se izvana tako ne čini. Strah nas uči sigurnosti. Ljutnja je snažan zaštitnik, ona nas uči kako da koristimo svoju snagu na prihvatljiv način.

    Ako si dopustimo proživjeti ove emocije onako kako nam ih iskustva koja biramo donose, onda ćemo moći spoznati i širu sliku svog postojanja. Iznad svih divnih stanja svijesti i emocija koje možete proživjeti, pokušajte u sebi utjeloviti Mir.

Sve ono što iz tog stanja postojanja dolazi služi za najveće dobro svih. Nemojte se iznenaditi kad u tom miru postanete čista radost i ljubav, obavijena zahvalnošću.

Birajmo pažnjom

U svim trenucima, svakog dana imate priliku izabrati tko želite biti i kako želite djelovati. Ta sloboda izbora dana vam je puno prije vašeg rođenja, a sada ste došli utjeloviti ju. Ako ju s odgovornošću prihvatite i ponizno ju koristite, otvorit ćete se toku Čuda u vašem životu. Ako vas sada zamolim da nabrojite par stvari kojima ste zadivljeni u svom životu i na kojima ste do neba zahvalni, dok to budete činili otvorit ćete svoje srce za emocije koje u vama izazivaju usklađene ritmove srca. Vidite, ne trebam vam ja ni bilo tko drugi da bi o tome razmišljali i da bi to osjećali, to možete i sami.
Sve što Jest, u vama je.

Nemojte etiketirati stvari koje činite kao vrijedne ili bezvrijedne, kao velike ili male, kao bitne ili nebitne. Sve što činite s radošću, ljubavlju, strašću, zahvalnošću, poštovanjem, povjerenjem uvećava isto u vašem životu. Bilo da ste otišli u predivnu šetnju, skuhali kavu svom partneru, iznenadili sestru svojim dolaskom, zagrlili mamu, poslali tati knjigu koja vas je oborila s nogu, pjevali sa svojom djecom, puhali balone od sapunice sa svog balkona, bili srce koje sluša prijatelja u nevolji, ispekli omiljeni kolač i podijelili susjedima, pročitali novu knjigu, prošetali psa, zasadili vrt, oprali suđe, izribali tepihe, zalili cvijeće, napisali pjesmu, poslali pismo. Sve ove stvari imaju tendenciju promijeniti vaš život i život vaših bližnjih, a ponekad i onih za koje mislite da ih vaše postojanje nije niti dotaknulo. Povjerujte da je život puno više od onog oku vidljivog i rukama opipljivog i umu znanog, Sve oko nas na putu je rasta, do balansa kroz harmoniju, a može i drugačije. I ništa, baš ništa nije statično.

Čudesna moć vibracije, jezika našeg postojanja

Spomenula bih još čudesnu moć vibracije i kako se Svemir već pobrinuo za sve, pa i za nas. Nedavno sam gledala film „Krila života“ koji na prekrasan način opisuje suživot biljaka i životinja na jednom dubokom nivou. Oduševila me činjenica da u cvijetu gdje je skrivena pelud, bumbar koji želi prodrijeti do peludi svojim krilima stvara vibraciju koja odgovara tonu C, jer nikakvim drugim načinom ne može otvoriti cvijet. Ton C poznat je i po harmonizaciji našeg korijenskog energetskog centra ( čakre) uz pomoću kojeg energiju Zemlje šaljemo kroz naše tijelo i pretvaramo u energiju koju koriste naši ostali centri kako bi komunicirali sa svijetom materije, kako bi pronašli svoj životni put, i ušli u viša stanja svijesti. Ton C nam šalje vibraciju sigurnosti i povezivanja. U tom trenutku sa povjerenjem se otvaramo Putu u nama.

Uvijek nam dolazi i dotiče nas ono što nam je iz nekog nama možda svjesno nepoznatog razloga važno.

U prisutnosti to možemo i prepoznati kao važno. Postoji nešto čudesno kad posadite svoj vrt, taj čin potpuno mijenja vašu percepciju stvarnosti i dovodi vas u prisutnog promatrača, koji njeguje i hrani biljke koje je odabrao, promatrajući njihov napredak izabire svoj sljedeći korak brižnosti i ljubavi koju im poklanja svojim djelima i vibracijom same prisutnosti. U niti jednom trenutku ne stavljajući svoj doprinos na tron, već shvaćajući širu sliku sudjeluje u zajedništvu tog procesa. Kada bi se bar malo ugledali na taj svijet, ispod njihove površine krije se čudesna čarolija postojanja, one od sunčeve svjetlosti, vode i zraka stvaraju stanice, tkiva i rastu, poštuju svoje cikluse i u svakom od njih daju najbolje od sebe. Sadnja sjemenke, klijanje, rast, plod, sazrijevanje, truljenje, plodno tlo za novi život. Taj svijet kao savršen odraz povjerenja i prepuštanja Harmoniji Svemira, u kojem baš ništa nije slučajno. To ne znači da je sve predodređeno, to znači da je vaša „Inner- net“ usko povezana s vašim vanjskim svijetom i prepoznatljiva kroz sinkronicitete – smislene slučajnosti, događaje koji nisu povezani uzročno – posljedičnom vezom, ali ih kroz interakciju s energijom Svemira kreiramo kao potvrdu da smo na dobrom putu. Pa kad sljedeći put nakon dugo vremena pomislite na prijatelja iz djetinjstva i nedugo nakon tog sretnete ga u trgovini iz nekog razloga je važno, ali vaš izbor je koliko važnosti ćete tome pridati. Probajte si postaviti neko važno pitanje i dozvoliti Svemiru da vam kroz razne opcije današnjih mogućnosti pošalje odgovor, ponekad to može biti pjesma na radiju, naslov neke knjige, rečenica glumca u filmu, poziv prijateljice koja baš priča o tom što vam je potrebno, simbol na ulici ili slika na ekranu vašeg mobitela…

Ako se s povjerenjem otvorite Životu, i usmjerite svoje misli, uvjerenja i namjere prema radosti, ljubavi, poštovanju i miru vašeg srca i Život će se otvoriti vama. Doći će sve što vam je potrebno da budete najbolji izvan svih okvira svog postojanja. Ono što vam treba, neće vas zaobići; da volite, vjerujete, zahvalite se i poštujete, nikad nije kasno i nikad nije malo!

Dogodite se napokon sami sebi. Vi ste to Čudo koje ste čekali.

Nikad na to ne zaboravite!

Voli vas Iva !

“Ti znaš da nisi sadržaj,
već ono čime se zahvata,
ono iz čega kad posegneš,
izliva ulje svetlosti.
                       Zdela si puna zvezda.”   Mika Antić

4 Comments

  1. Divan tekst, predivna Iva koja sjaji iz svake rečenice! Truly inspirational! Bravo Čelice 😘 ✨🌟✨🌟✨🌟✨❤️❤️❤️

  2. Žao mi je ali nisam uspio razumjeti iz teksta koja je to službena grana znanosti potvrdila da smo “beskrajno božanstveni”, molim pomoć nekoga tko me može uputiti na tu jednostavnu potvrdu. Zahvaljujem.

  3. Predivan tekst…ulijeva povjerenje! Raste u meni osjećaj ljubavi, poniznosti, radosti, zahvalnosti i vjere u proces. Hvala!
    Sinoć, prije spavanja postavim si pitanje…i evo odgovora. Život je lijep, život je dragocjen, volim….. 😊

  4. Ocarana je suvise blaga rec, odusevljena jos blaza……ne umem opisati genijalnost svega recenog vec da pokusam da izrazim zahvalnost. Draga Iva, hvala ti sto si me povukla za rukav i podsetila na sve lepote i mogucnosti ovoga zivota kada smo mi samo mi🙏✨💫🌍🌈🧚

Leave a Reply

Your email address will not be published.