Bumerang

Kod svakog čovjeka stalno se neke misli vrte u glavi. Ako se pusti taj proces da ide svojim tokom, na vrh će izaći negativne misli, jer smo najviše zabrinuti zbog onoga što nas plaši, nervira, brine, ugnjetava ili izaziva nezadovoljstvo.

Tokom hiljada godina formirala se čovjekova psiha pod uticajem destruktivnih klatna, kojima je korisno da čovjeka drže u strahu, da bi uspješno manipulisali. Zbog toga ljudi imaju nejasnu predstavu šta zaista žele, ali tačno znaju šta ne žele. Davanje oduška negativnom “misaonom-mikseru” – znači ući u igru sa destruktivnim klatnom i emitovati energiju u njegovu korist. To je veoma nepovoljna navika.

U vašem je interesu da je zamijenite sa drugom navikom – da svjesno kontrolišete svoje misli. Kad god vaš razum nije naročito zauzet, na primjer, putujete javnim prevozom, šetate, ili radite posao koji ne zahtijeva koncentraciju – uključite pozitivne misli. Ne mislite o tome šta nijeste mogli da ostvarite – mislite o tome šta želite da postignete, i to ćete dobiti.

Recimo ne sviđa vam se kuća u kojoj živite. Kažete sebi: “Muka mi je od ove kuće. Ovdje me sve nervira. Kada se preselim na novo mjesto, biću srećan, radovaću se, a sada dok ne mogu pomoći sebi – mrziću je. “. Naučite da takvim mislima, nećete dobiti to što očekujete. Čak i da je preseljenje na novo mjesto – riješeno pitanje, u novoj kući čeka vas masa razočarenja.

U redu, kažete, ali ja napuštam ovu štalu i prelazim u luksuznu kuću! Kakva još razočarenja mogu da me čekaju? Povodom toga ne morate da brinete. Što veće neprijateljstvo osjećate prema prethodnom domu, tim vas više neprijatnih iznenađenja čeka u novom dvorcu. A neprijatnosti će biti veoma raznovrsne.

Česme će se lomiti, farba ljušti, zidovi rušiti, komšije uznemiravati – uopšte, biće sve da bi se sačuvali parametri vašeg negativnog zračenja. Novi dom ili stari – u čemu je razlika? Uvijek će se naći linije života u skladu sa svim sadržajima, gdje ćete kao i do tada biti nezadovoljni. U prostranstvu varijanti za vas ima mnogo luksuznih domova, gdje ćete se osjećati kao u paklu.

Ako još uvijek nemate gdje da odete, tada još više, jer ostajete da živite u atmosferi punoj mržnje. Jer nijeste podešeni na frekvenciju te linije života, gdje vas čeka kuća iz snova. U datom trenutku mislite o tome što vam se ne dopada, zračite negativnu energiju, i ona se odmah podešava na tu liniju na kojoj se nalazite. Zato ćete morati da se držite nje sve dok ne promijenite frekvenciju svog zračenja. A to nije tako teško.

Prvo, smirite se i odustanite od nezadovoljstva i neprijateljstva. Uvijek i u svemu može se naći dobra strana i povod za male radosti. Neka vam se dom i ne sviđa, ali morate mu biti, barem zahvalni za to što vas je zaštitio. Na ulici duva vjetar, pada kiša. Kuća sve to preuzima na sebe, i štiti vas i grije. Zar to ne zaslužuje barem zahvalnost? Ako ste zahvalni za to što imate, ako osjećate ljubav prema svim stvarima koje vas okružuju i pomažu vam da postojite, emitujete pozitivnu energiju.Tada, ako želite, možete potpuno računati na poboljšanje svojih uslova.

Kada se budete preseljavali, obavezno se zahvalite svemu što vas okružuje. Čak i te stvari koje bacate zaslužuju zahvalnost. U tim trenucima, translirate u okruženje pozitivne vibracije, i oni će se sigurno vama vratiti.

Drugo, mislite o kući koju želite da imate. To je teže uraditi, nego nervirati se zbog stvari koje vas okružuju u datom trenutku. Ali cilj je vrijedn toga. Šta je bolje, obično reagovati kao ostriga, na spoljašnje stimulanse, ili se malo potruditi i promijeniti svoje navike? Pogledajte reklamne prospekte sa slikama kuća, idite po prodavnicama u potrazi predmeta za stanovanje, u mislima živite sasvim sa tim što želite da imate. Mi uvijek imamo to, što čvrsto vlada našim mislima. Naše misli nam se uvijek vraćaju kao bumerang.

Može se navesti još mnogo primjera koji pokazuju kako negativan stav može da vam pokvari život. Recimo namjeravate da odete na odmor na jug. A tamo gdje živite, vreme je odvratno. Hodate ulicom, ježite se od hladnog vetra i kisnete na kiši. Jasno je da teško možete osjećati radost od takvog vremena. Tada barem budite neutralni, kako bi ignorisali destruktivno klatno. Ako aktivno izražavate svoje nezadovoljstvo vremenom, to znači da prihvatate klatno i još više ga ljuljate.

Kažite sebi: ” Uskoro ću poći na jug, i radovaću se suncu, toplom moru. A sada, neka je prokleto ovo blato! “. Dakle, pri takvom odnosu nijeste podešeni na linije života, gdje vas čeka rajsko zadovoljstvo. Tamo nećete ni otići. Imate već avionsku kartu? Pa šta? Vi ćete biti samo na toj destinaciji, ali tamo vas čeka loše vrijeme ili druge neprijatnosti. Iako bi se sve uskladilo čim se podesite na pozitivnu frekvenciju.

…….
Vadim Zeland, iz knjige Transurfing.
Sada mogu da se pronadju i kod nas, izdavačka kuća Aruna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.