Ima ga sad u supermarketima, ima ga Lidl, Mercator, Maxi, koji god da obilazite ovih dana. To je dobra vest. Još bolja vest je da se pravi lakše od krompira, kraće mislim, Čak i kolači mogu da se naprave. Toliko je sladak!
sastojci:
- 2 veća ili 4 manja batata
- maslinovo ulje
- suncokretove semenke
- bundevino ulje
- so
Jednostavan recept za svaki dan.
Operete dva veća ili 4 manja slatka krompira, isečete na kriške i poredjate na peki papir u pleh. Posolite i malo nauljite.
U medjuvremenu propržite na suvom tiganju malo suncokretovih semenki.
Slatki krompir će biti gotov nakon 15-20 minuta, zavisi koju rernu imate. Pogledajte kako napreduje povremeno i možete kriške i okrenuti. Kad viljuška lako prolazi kroz njih, gotove su.
Izvadite iz rerne, polako vruće je.
Dobra stvar je ako imate bundevino ulje. Probali smo OLGA, domaće bundevino ulje, pali smo na dizajn šta ćete. Dobro je, kupujemo mi domaće i podržavamo lokalnu proizvodnju ali ono što imamo iz Slovenije je ipak mnogo bolje za ovaj recept. Maaaa, da ne poverujete kako se slaže sa slatkim krompirom, prelilijte kriške bundevinim uljem, i malo pospite suncokretovim semenkama.
Probajte, mmmm… možda još malo Maldon soli.
To nije so, to je lek. To nije luksuz, u novom svetu – valjalo bi da bude osnovno ljudsko pravo 🙂
I ako nisam ljubitelj batata, ovo je very tasty. Odlicno je!