Bananarama, hleb sa bananama

Jedan od načina da iskoristimo pegave banane je da napravimo hleb sa bananama. Nazvali smo ga Bananarama, po ženskom tročlanom bendu koji je harao muzičkom scenom osamdesetih, “Cruel Summer” je hot vintage numera uz ovaj recept.

potrebno nam je:

  • 4 zrele banane
  • 1/2 šolje kokosovog ulja
  • 4 organska jaja
  • 1/2 šolje kokosovog brašna
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 1/2 kašičica cimeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli

Možete dodati orahe, brusnice, kakao zrna itd.

Zagrejati rernu na 180 °C. Oljuštene banane dobro umutiti viljuškom, zatim ih dodati u veću posudu sa ostalim sastojcima. Dobro izmešati dok se svi sastojci ne sjedine jer “formiramo testo”. Podmažite posudu za hleb kokosovim uljem ili stavite papir za pečenje i u nju sipajte smesu. Ubacite u zagrejanu rernu. Pecite hleb 45 minuta dok hleb ne bude zlatno smeđe boje spolja i još uvek vlažan u sredini.

To je slatka vrsta hleba, poput kolača, ali može i da se jede i sa slanim i sa nekim slatkim dodatkom. Taman da napravimo neku “zdraviju” verziju nutele od lešnika, sirovog kakao praha i … videćemo šta još 🙂

…..
napisala i slikala Maja Vujić
svi recepti preseljeni su na soulkitchen.network

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *