Zima stigla, uključujemo rernu i momentalno je toplije u kući. Ne znam u čemu je stvar, ima veze sa vatrom, verovatno. Ali, toplije je. Stoga je hladnije vreme idealno za povrće koje pečemo u rerni. Povrće neka bude ono što može jednostavno da se nadje, kod nas, u sezoni.
Potrebno nam je:
3 veća krompira
1 veći slatki krompir
3 šargarepe
1 veća tikvica
so, biber
maslinovo ulje
majčina dušica
ili u zavisnosti koliki vam je pleh, napravite svoju kombinaciju 3-6-9.
Priprema:
Na kockice, koje bi valjalo da budu odokativno slične veličine, iseći tikvice, krompir, slatki krompir i šargarepu.
Rernu prethodno zagrejati na 200C do 220C i pleh obložiti papirom za pečenje. Poređati na pleh povrće, ako ga ima dosta, razvrstati u dva pleha. Preliti maslinovim uljem, dodati so, malo biber i doooosta majčine dušice. Ako imate svežu majčinu dušicu, fantastično! Staviti i to u povrće.
Sve promešati rukama da se svaki komad povrća naulji.
Peći u rerni oko 25 minuta.
Napomena: Važno je staviti tikvicu jer ona pusti sokove pa povrće ne bude suvo i skvrčeno.
….
spremala nam ukusno povrće iz rerne Marija Grujevska
photo Maja Vujić