Što više želiš, tim manje dobijaš

“Mnogo želiš – malo dobiješ.” Ova dječija rugalica ima osnova. Ja bih je samo preformulisao ovako: ” Što više želiš, tim manje dobijaš.”. Kada previše želite nešto da dobijete, toliko da ste spremni da stavite sve na tu kartu, stvarate ogroman višak potencijala, narušavate ravnotežu. Ravnotežne sile će vas baciti na liniju života, gdje nema ni na vidiku predmeta vaše želje.

Ako bi opisivali sliku ponašanja čovjeka, opsjednutog željom, na energetskom nivou, ona bi  izgledala otprilike ovako. Svinja pokušava da uhvati plavu pticu. Ona zaista želi da je uhvati, pri tom se oblizuje, glasno rokće i rovi zemlju sa nestrpljenjem. Naravno, ptica će da odleti. Kad bi hvatač išao pored plave ptice sa izrazom ravnodušnosti, tada bi imao veliku šansu da je uhvati za rep.Mogu se izdvojiti tri oblika željenja.

Tri oblika željenja

Prvi oblik – kada jako željenje prelazi u čvrstu namjeru da se ima i kada se djeluje. Tada se želja ispunjava. Potencijal željenja se pri tom rasipa, jer njegova energija ide na dejstvo.

Drugi oblik – je neaktivno mučno željenje, koje samo po sebi predstavlja višak potencijala u najčistijem obliku. Ono visi u energetskom polju, i u najboljem slučaju, beskorisno troši energiju onoga ko pati, a u najgorem slučaju, privlači razne neprijatnosti.

Treći oblik je najlukaviji, kada jako željenje prelazi u zavisnost od predmeta želje. Velika važnost automatski stvara odnos zavisnosti. Odnos zavisnosti stvara jak višak potencijala, koji izaziva isto tako snažno protivdejstvo ravnotežnih sila. Obično se stvaraju odnosi ovih tipova:

  •  “Ako to dobijem, moj položaj će biti mnogo bolji.”
  •  “Ako to ne dobijem, moj život gubi svaki smisao.”
  •  “Ako uradim to, svima ću pokazati, koliko vrijedim.”
  •  “Ako ne uradim to, ne vrijedim ni groša.”
  •  “Ako to dobijem, biće veoma dobro.”
  •  “Ako to ne dobijem, biće veoma loše.”

I tako dalje, u raznim varijacijama.

Ako se uključite u odnos zavisnosti od predmeta želje, bićete uvučeni u takav nasilni vrtlog, gdje ćete prosto biti nokautirani u borbi za onim što želite. Na kraju, nećete postići ništa i odustaćete od svoje želje. Ravnoteža je uspostavljena, a ravnotežnim silama je apsolutno svejedno što ste patili zbog toga. A to se dogodilo zbog toga što ste jako željeli da se željeno ostvari. Želja se našla na jednom tasu vage, a sve ostalo na drugom.

 

Ispunjenje se ostvaruje samo u prvom obliku, kada se željenje pretvara u čistu namjeru, oslobođenu od viška potencijala. Svi smo mi navikli, da za sve u ovom svijetu treba platiti, ništa se ne odbija na dar. U stvari, mi plaćamo samo za višak potencijala kojeg sami stvaramo. U prostranstvu varijanti sve je besplatno.

Ako se već izražavamo takvim terminima tada, kao otplata za ispunjenje željenog je odsustvo značaja i odnosa zavisnosti.

Da bi se prešlo ​​na liniju života, gdje se željeno pretvara u stvarnost, dovoljna je samo energija čiste namjere. O namjeri ćemo govoriti kasnije. A sada samo da uočimo da je čista namjera – jedinstvo željenja i dejstva uz odsustvo značaja. Na primjer, namjera poći do kioska za novine, je čista.

Ako za vas neki događaj ima veliki značaj, to je veća vjerovatnoća neuspjeha. Ako pridajete veoma veliki značaj tome što imate i mnogo ga pazite, tada će vam najverovatnije ravnotežne sile to oduzeti. Takođe, ako to što želite da dobijete, mnogo vam znači, onda najverovatnije to nećete dobiti. Neophodno je spustiti ljetvicu značaja, važnosti.

Na primjer, vi ste poludjeli zbog svog novog automobila. Duvate sa njega zrnce prašine, štite, brinete, bojite se da se ne ogrebe, uopšte, njegujete ga i obožavate. Kao rezultat toga stvara se višak potencijala. Jer ste autu dali toliko veliki značaj. A u stvari, u energetskom polju, njegov značaj je jednak nuli. Kao rezultat toga, i na žalost, ravnotežne sile će uskoro naći glupana za vas, koji će unakaziti vaš automobil. Ili vi sami, sobzirom da ste suviše oprezni, negdje može da zastanete. Treba da prestanete da obožavate svoj auto i počnete da se odnosite prema njemu obično, opasnosti za njega će tada naglo pasti. Odnositi se obično, uopšte ne znači nemarno. Možete savršeno brinuti o automobilu bez pravljenja idola od njega.

Postoji i drugi aspekt jakog željenja da se nešto ima. Postoji mišljenje, da ako zaista želiš, onda se sve može postići. Čini se, da se može pretpostaviti da će vas veoma snažno željenje prenijeti na liniju života, gdje će se to ispuniti. Međutim, nije tako. Ako se vaše željenje pretvorilo u zavisnost, neku vrstu psihoze, histeričnu težnju da se to dobije po svaku cijenu, znači da u duši ne vjerujete u njegovo ostvarenje, u skladu sa tim, translirate zračenje sa “jakim ometanjima”. Pošto ne vjerujete, trudite se iz sve snage da ubijedite sebe, pumpate još više potencijala.

Na ” životno djelo” može biti beskorisno potrošen cio život. Jedino što se tu može učiniti – je da se smanji značaj cilja. Ići prema svom cilju, kao do kioska za novine.

Logično je da se snažno željenje da se izbjegne nešto, produžava nezadovoljstvom okruženjem, svijetom i sobom. Što je jača vaša želja da se nešto izbjegne, to je jači višak potencijala. Što više to ne želite, to je veća vjerovatnoća da se suočite sa tim. Ravnotežne sile ne zanima kako će se postići ravnoteža. A ona se može postići na dva načina: ili da se udaljite od sudara ili da se sudarite. Bolje je svjesno se udaljiti od neprijatnosti kako se ne bi stvarao potencijal. Ali to nije sve. Kada mislite o tome šta ne želite, vi lučite energiju na frekvenciji te linije, tako da će se to sigurno desiti. Uvijek dobijate to što aktivno ne želite.

Bukvalno se dešava sledeća slika. Čovek je na prijemu u ambasadi, svi okolo su pristojni, dobrih manira, uravnoteženi. I odjednom on počnje da divlje maše rukama, lupa nogama i očajnički viče da ne želi da ga od tuda odmah izbace. Naravno, pojavljuje se obezbjeđenje, čudaka hvataju ispod ruku, on se odupire i vrišti, ali ga odmah izbacuju van. Ovo je pretjerana slika stvarnosti, ali na energetskom nivou sve se dešava sa intenzitetom iste takve sile.

Razmotrimo još jedan primjer. Recimo u sred noći probudila vas je buka kod komšija. Želite da spavate, sjutra morate na posao, a kod komšija je zabava u punom jeku. Što više budete željeli da se ona završi, veća je vjerovatnoća da će potrajati još dugo. Što se više budete ljutili, tim će zabava biti veselija. Ako ih budete dovoljno mrzjeli, može se garantovati da će takvih noći biti kod vas sve češće i češće.

Za rešavanje datog problema može se primijeniti metod nestanka ili gašenja klatna. Gašenje će se desiti u slučaju, ako se odnosite prema situaciji sa ironijom. Kada možete potpuno da je ignorišete, ne ispoljavajući nikakve emocije i zanimanje. Tada će klatno nestati, i potencijal se neće pojaviti. Recimo mir vam daje spoznaja toga da imate izbor, i da znate kako da ga koristite. Ubrzo će se komšije smiriti. Evo kako to radi, možete da provjerite.

Sada možete da analizirate gdje ste sami preterali u značaju i kakve ste probleme kao rezultat toga dobili. Ako su stvari zaista loše, pljunite na važnost, uklonite sebe iz odnosa zavisnosti i uporno emitujte pozitivnu energiju.

​Što je sada gore, to je bolje. Tako se može ocijeniti situacija, ako mislite da ste pretrpili veliki gubitak. Radujte se! U tom slučaju, ravnotežne sile su na vašoj strani, jer je njihov zadatak da kompezuju loše sa dobrim.

Sve vrijeme, ne može biti loše, kao što ne može biti sve vrijeme ni dobro. Na energetskom nivou, to izgleda otprilike ovako. Napali su vas, psovali, oduzeli sve, tukli, a potom podmetnuli vreću sa novcem. Što ste veće oštećenje pretrpjeli, to će više novca biti u vreći.

© Vadim Zeland
preuzeto sa bebamur.com
photo credits Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.