Šta ste zaboravili?

Ko ste vi? Kako odgovarate na to pitanje? Kako misliš ko sam, pa ja sam Alan Watts, ili Žana Poliakov. Odgovarate svojim imenom. To niste vi. To su vam rekli da ste,  to ste dobili kad ste se rodili ali to nije ko ste vi zaista. I vi znate to jako dobro, ne pravite se da ne znate, možda ste zaboravili, onda se setite – vratite se unazad kroz vreme, dok ste bili beba, tek rodjena i pre no što su vam rekli ko ste. Ko ste tad bili? Vi to znate.

Ako se jedna osoba seti i shvati druga će biti uvredjenja, te stoga se igramo igara da ne znamo. Ni ne postavljamo sebi to jednostavno pitanje – ko smo mi zaista?

Misliš da si Isus, spuštaće te svi oko tebe ako progledaš i pitaš. Svi znaju jako dobro da niste samo nerazumni i neodgovorni ali ne možete da priznate ni sebi ni drugima, kao što ne možete da priznate da ste vi osoba koja upravlja svojim mislima. Kako to misliš da ja upravljam mislima?

 

 

 

 

One Comment

  1. Jako je interesantno odgovoriti na pitanje ko smo mi a da pritom ne ukljucimo nista sto je od drugih doslo i nista materijalno. Odgovor bez imena, omiljenih stvari, porodice, prijatelja, obrazovanja, mesta stanovanja. Nasa dusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.