fbpx

Nebo u trenutku zimskog solsticija

Osim Urana u Ovnu (i tranzitnog Severnog mesečevog čvora u Lavu) sve planete se nalaze u neličnom, gornjem delu Zodijaka od 8. polja do 12. polja. Veliki broj planetarnih uticaja koji će obojiti prvu polovinu 2018. Viši zakoni karme i novi zakoni, koji su stigli na planetu Zemlju od 2012. do 2017. Godine će delovati na opštem i ličnom planu. O čemu će biti detaljno, kao i o čitavoj sledećoj godini, u mom Direktnog Uvidu – Otvorenije o 2018. – možete ga naručiti od ponedeljka 25.12. 2017. za donaciju od 10€ ili 1300RSd… šaljem ga potom 31.2. 2017. na vaše mailove.

Trenutno…

Sunce konjunkcija Saturn u Jarcu na vrhu neba. Pozitivna vibracija ovog uticaja jeste mogućnost da se realno, sa jarčevskog “planinskog vrha”… u toku današnjeg i nekoliko narednih dana … sagleda prava, realna slika lične pozicije u kojoj se neko nalazi sad … da se nastavi u napredovanju… ili da se krene ka tome, ako je stagnacija prisutna, nezadovoljstvo u svim, ili nekim sferama života.

Šta je o Saturnu u Jarcu govorio Goran Milekić, Škorpija, jedan od navećih astrologa ovih prostora, kako je on doživeo, na svoj škorpionski način…

“Nedodirljiv i hladan, osamljen i dalek, pojam dugog iščekivanja, upornog, ali bez nade je on. Još je više, jedna sumnja u dobro, u sutra, u bolje dane, pesimist kom vera ne treba, nepromenljiv i nepopustljiv u svom tragičnom doživljaju sveta, za koji ne mari i nema sažaljenja. I još je više mržnja, koja ne zaboravlja, mizantropija, lažno prihvatanje patnje, jer ga, u stvari, ne boli ništa, ne zato što ne rezume patnju, već zato, što mu nedostaje organ za nju. On je neko, kom nedostaju i ko nema, bilo kakva osećanja i po tom apsolutno jedinstven i neponovljiv u svemiru, kod koga je čak, mržnja ideja, a ne osećanje, bez radosti i sažaljenja i za sebe i za druge, nesposoban čak i za lažan uzdah, za lažnu patetiku, jer bi stvarna melanholijica, u ovom slučaju bila duboka sentimentalnost, kada je u pitanju ovaj mrtvi bog vremena…”
Goran Milekić

Svaka neralnost i želja za samopovladjivanjem biće sankcionisana u narednim godinama, oko 3 godine. Eto sad prilike da se tačno proceni lično stanje, u ovom momentu, osmisli strategija za različite izazove koji slede u narednom periodu. Mnogo obaveza i dodatnih dužnosti sad valja obaviti.

Ciljevi koje svako pojedinačno ima, za naredne 3 godine, sada su na strogoj (ozbiljnoj) proceni od života… i svakako karme. Saturn će od sad usporavati sve akcije, blokirati ih… ako nisu u skladu sa višim planom za pojedinca. Još je teže, ako do toga ne dodje… jer,kaže se: “Blago onome koga Bog grdi”. Oslonac je važno naći na prvom mestu u sebi, i onda, na taj način, privući eventualno pravu podršku nekog ko ima sposobnosti, dovoljno lične energije,veštine, znanja, moći, volju da se bavi tudjim napretkom sad.

Sunce i Saturn, graničnici 3D sveta, zajedno, mogu ukazati na pad opšte vitalnosti, zamor i potrebu da se u toku dana više odmara i osami.

Odlična vest je to, što Merkur iz znaka Strelca, 23.12. 2017.kreće direktnim hodom. U svom kretanju unazad kroz znak Strelca, stigao je u kvadrat sa Neptunom u Ribama, tako je pojačao želju za begom od stvarnosti i i lične iluzije zadnjih dana. Kad bude krenuo napred ,brzo će i on preći u znak Jarca… tako da realno, samo realno, sa obe noge čvrsto na zemlji.

Što se tiče visoke vibracije…
Stigli smo do cilja, u ovom trenutku, snažnog odvezivanja od 3D saturnovih programa opšte karme… može biti prisutan osećaj i želja za odlaskom sa planete Zemlje.
Ali, nije to cilj našeg boravka na Zemlji u ovo prelazno doba.
Još manje preuzimanje tudje patnje i karme … ne…cilj je sad… ne da se vrati kući… već da se kuća donese ovde. važno je biti ,kao i uvek… otvoren prema Izvoru u svom višem Ja…. povezan sa “onim gore”, ali takodje sa sadržajima koje planeta Zemlja krije u svojoj unutrašnjosti, kao najveće blago,a koje je sad nekima dostupno…
ako su radili na svojoj životnoj svrsi, dharmi, na Hironovim ličnim sadržajima, na ličnoj, a neki od nas i na kolektivnoj genetici… što je sad gotovo, tu je Saturn u Jarcu, tako da će on to doterivati…

Shvatiti suštinski da je dualnost bipolarnog fizičkog univerzuma u kome se nalazi 3D svet, takva kakva je… nužnost … i da nema svetla bez noći, ni dobra bez zla… niti sreće,bez patnje. Svaka osuda ili konstantno vrludanje, izbegavanje ličnih negativnih iskustava znači ostajanje u “granicama hladnog, bez emocija i sažaljanja” Saturna, u okvirima zakona opšte karme i životu sa kontrastima dobrog i lošeg. Neutralno stanje prema polarnosti ovog sveta je put kući, ali ne tamo nego da kuća bude preneta ovde, na planetu Zemlju zato smo tu sad.

Povezanost sa Božanskim Principom u sebi, eliminiše svaku mogućnost da se spoljnje negativnosti osete. Zato, važno je brižno negovati konekciju sa Izvorom i svojim višim Ja u sebi. Svim metodama koje su vam poznate.

A onda koliko je život na planeti Zemlji ZAISTA LEP, DIVAN … tek će se moći uvideti
u periodu koji stiže.

Ljubav, Tatjana💙

FB strana Astrologija Tatjana Rančić

Leave a Reply

Your email address will not be published.