fbpx

Let your heart be free

Postoje ljudi koji mogu da vam čitaju sve sa lica, orijentalna dijagnostika podrazumeva da će vas dobro osmotriti sa svim strana i posebno čitati šta se dešava na vašem licu. Isto tako iridologija je način dijagnostifikovanja pomoću zenice oka. Tu se mogu videti problemi pre nego što nastanu a preventiva je najbolji lek. Bolje je sprečiti nego lečiti. Meni su, na primer, davno rekli da ću biti zdrava jedino ako popričam o svojim emocijama sa nekim ili ih zapišem. Moji podočnjaci variraju od stanja moje gordosti, koja me, fakat s vremena na vreme ubijala. Plus ako podočnjaci govore o stanju bubrega u isto vreme a oni su povezani sa odnosima – eto čitavog objašnjenja o tome zašto će se neki naredni tekst zvati “Gordost i predrasude“. Mislim da svaka savremena žena danas ima problem sa tim, i to nam nimalo ne pomaže.

Još kad sam išla na rebirthing, tehnika preporadjanja na kojoj se samo leži i diše i onda upadneš u hiperventilacioni šok, medjutim to ti počisti sve moguće traume zapisane u telu. Naše telo sve pamti, jednako kao i lice. To što starimo je normalan proces medjutim nama se tuga, ljutnja,mržnja i nezadovoljstvo vide na licu. Jednako kao i sreća. Mada nju najčešće prepoznajemo kao sjaj u očima – tako je kad su nečiji razum i duša u skladu te duša slobodno peva.

 

Ovo što ja radim možeš shvatiti kao yogu za lice. – kaže Nebojša Nedić ( www.rekonekcija.net) koji u svom holističkom studiju radi nesvakidašnje energetske masaže lica koje uklanjaju traume i stres sa lica a samim tim nas i podmladjuju. Jedan plastični hirurg je govorio da 2 milimetra razlikuje lepu od ne tako lepe žene. Samo 2 milimetra. Sve na našem licu je u proporcijama a lepota kažu renesansni stručnjaci leži u simetriji. Ljude koji imaju savršeno proporcionalna i simetrična lica – njih smatramo lepim. Ko to nema, mora da bude šarmantan ili po nečemu da privlači pažnju to jest da dobija i daje energiju – svačija duša je lepa. Tako Nebojša Nedić kombinuje sve što je do sada učio od tehnika, šiacu, rekonekcija, rejuvenance i Rosenberg metoda. Svaki holistički ili energetski terapeut u ono što je naučio doda još svojih deset posto i to je ona razlika izmedju odličnih i prosečnih. Ova Rosenberg metoda je razvijen akao pomoć glumcima radi bolje facijalne ekspresije. Jednako kako telo treba da bude u skladu kad igra kod plesača, recimo tako i kod glumaca ekspresija na licu prati glumu tj doživljaje iznutra. To je ono što razlikuje dobre od najboljih, i izrazi varijraju isto u okvirima 2-3 milimetra. Radi se 6 tretmana na svakih 3 do 5 dana, tretman podrazumeva ne samo rad na licu, nego vrat, glava i ledja jer svi mišići u okolini doprinose našem izrazu na licu. I svi mišići vole da vežbaju. Potom održavanje jednom mesečno, jer kad vežbate yogu, isto tako morate da vežbate redovno, svakog jutra pozdrav suncu makar. Možda zato što sam se dovoljno opustila i odmorila na Fruškoj Gori, možda zato me um samo mnogo manje uznemirava, no ja sam na tom stolu za masažu – propisno zaspala. Probudila sam se bez umora, što na licu što u telu.

Kakav božanski osećaj lakoće! Ovako treba da izgledaju kozmetički tretmani. Mada nešto slično tome ima dr Hauschka ili Darphin. Dr. Hauschka tretman počinje tako što prvo potopite noge u vodu potom vam se radi masaža stopala, masaža ruku a tek onda se predje na lice. Još kad se doda i masaža četkicama, sve je blago i bez bilo kakvog pritiska a dodir i naš fini osećaj je ono što je lekovito. Darphin pak je više posvećen aromaterapiji, tu vas opiju i opuste nežnim mirisima toliko da ne biste izlazili iz salona jedno par dana. Kozmetički tretmani su davno prevazišli invazivne tehnike prostog “cedjenja“ i ako bubuljice niste uspeli da smirite posle buberteta, onda mesto to deal with them nije kozmetičar nego nego ko će vam objasniti vezu naših organa sa stanjem kože. Treba vam holistički healing ne prosto rešavanje problema na površini.

A što se podmladjivanja tiče tu postoji teorija a bogami i praksa da što se više naprave mikro povrede na licu, poput bockanja mezoterapijskim koktelima to telo počne da šalje “hitnu pomoć“ upravo na ta mesta i eto obnovljene kože. Zato ja volim sve te skoro pa medieval tehnike bockanja i buškanja, poput onih rollera. Jest to izgleda kao sprava za mučenje. I naravno, moje omiljene pijavice kod Natalije ( www.balansmedika.com ). One vas na proleće savršeno pročiste, tj jetru pročiste a samim tim sredi se i koža lica. Ako do sada niste, idealna je prilika da prodjete i antiparazitni program, pročistite i creva, pozdravite se sa bakterijama i parazitima i verovatno sa nekim kilogramčićem i nečistoćom lica.

Posle smo moj yoga za lice terapeut Nebojša Nedić ( koji inače zajedno sa Milanom Bojićem stoji iza odličnog sajta o duhovnosti zvanog www.novasvest.com) i ja išli na meditaciju kod Mohanji-ja koja je trajala više od 2 sata. Samo prisustvo čoveka više svesti vam smiruje um i diže vas na vibraciju više. Uveče pre nego što sam legla u krevet neka druga osoba je bila moj odraz u ogledalu. Mirna i zadovoljna, i po prvi put nekako zaštićena – sve mi je bilo na mestu.

 

Sve ovo je važno zato što naši osećaji se vide na licu, a isto tako stoje sve vreme u našem polju te ako želite da vam i ova godina bude uzbudljiva i zabavna, poradite na unutrašnjem osećaju zadovoljstva. Sigurno ste primetile da kad ste zaljubljene, ne samo što blistate nego svi počnu da vam se udvaraju. Kad ste bljak, nema nikog na vidiku. Naučile smo lekciju valjda – uvek možemo da budemo zaljubljene u sebe i da volimo svet, ljude, prijatelje, univerzum, there is so much love in this world da mi nikako nije jasno kako neko može i jedan dan da bude tužan.

A taj dan mu ostavi takve tragove na licu koje godine posle ne mogu da izbrišu.

Ove godine oslobodite se svega.

Let your heart be free.

 

photo by Jelena Gradimir, 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.