fbpx

Krit Soulfood travel

Idemo 10 dana na Krit, moćnu raskrsnicu tri kontinenta Evrope, Azije i Afrike. Polazak 17. septembra AVIONOM iz Beograda, smeštaj u studijima za 3 osobe ili apartmanima za max 4 osobe u hotelu PLATANES, Retimno. Plaža je odmah tu. Cena aranžmana 345 eu (avion, smeštaj i transfer) plus takse i doplata za gorivo 44, 70 eu i 2.990 dinara.

Plus dvodnevna radionica “Ono što pričaš, planiraš” sa mnom 99 eura. Program je za žene koje mogu da putuju samostalno, a ipak vole da su u grupi sličnih energija. Ne doplaćuje se ako putujete sami, ali se možete organizovati sa prijateljicama, ovo je zgodna prilika i ako još niste išli na more. Prijavljujete se i raspitujete kod mene danas, sutra i prekosutra. Ako nas ima 10 – idemo!

Agencija Mediteraneo nam sve organizuje i na raspolaganju su nam njihovi vodiči na Kritu.Izmedju Hanje i Herakliona na severnoj obali Krita leži stara luka prepuna romantike, istorije i aristokratskog šmeka koji nećete pronaći nigde drugde. Mesto Retimno je osnovano u Minojsko vreme, njime su vladali Venecijanci a osvojili je Turci. Prošlost Retimna je prepuna multikulturnih uticaja. Zamak , luka, lokalni marketi i chic butici, uz zalazak sunca, džamije i crkve – sve priče starih vremena nalaze se u Retimnu.

I naše stare priče koje nam više ne služe ostavićemo tamo.
Vraćamo se osunčane i romantično resetovane.
Rezervišite svoje mesto, šta da vam kažem, odmah. 
Kosmos kaže može a Univerzum voli brzinu 🙂

Agencija Mediteraneo je naš tour operater.

A ja sam tu i za sva soulfood pitanja, ove sezone ćemo raditi individualne sesije i dvodnevnu radionicu na temu “Promeni priču, počni ponovo“ a da bismo je promenili valja otkriti koja je to naša priča. Postoji magija, vrlo praktična magija u rečima koje koristimo i pričama koje ponavljamo. Da, da, abrahadabra – dok govorim, stvaram 🙂

“Promeni priču, počni ponovo“ radionica

Dvodnevna radionica u kojoj otkrivamo koja je to naša priča koju stalno pričamo i samim tim i ponavljamo i na koji način možemo tu priču da promenimo. Mi smo ti koji je pričaju, mi smo ti koji možemo da osmislimo drugačiji “tok“ i “srećan“ kraj. Gde god da odem, neko će mi ispričati priču. Volim da saslušam, a ako umete pažljivo slušate ljudi će vam u prvih desetak minuta ispričati sve o sebi. Na radionici ćemo pažljivo slušati sebe a i one preko puta nas, osvestićemo koje reči koristimo, koje su naše metafore koje kreiraju našu realnost. Prekinućemo sa nasledjenom i glorifikovanom ulogom “žrtve“, preuzeti odgovornost za sebe jer to boginje rade i isplanirati drugačiju budućnost. “Mi smo ti koje čekamo.”

Kako smo na Kritu ipak samo 10 noći a tamo ima toliko toga da se vidi i doživi, odlučili smo da radionicu radimo posvećeno 2 dana po 4 sata, i da otvorimo mogućnost za individualne sesije. Cena dvodnevne radionice je 99 eura. Ko želi individualne soulfood sesije jedan na jedan u trajanju od sat i pol vremena, cena je 40 eura. Plaćanje na Kritu. Paypal, Payoneer, Bitcoini, sve funkcioniše.

Svet se sastoji od priča. Reči su vrlo moćne. Priče koje pričamo postaju naša istorija, naša sadašnjost ali i naša budućnost. Mi kreiramo svoj svet i svoje priče. Ako nismo zadovoljni životom koji živimo, možda je vreme da proverimo koju priču pričamo. Reči su vrlo moćne. Mi imamo moć. U rečima je. U mislima. U pričama. U svakome od nas krije se čarobnjak koji ima može da promeni priču, da počne ponovo – da živi život koji voli i voli život koji živi. Postoji u nama praktična magija jer nije sve logično, nešto je i magično.

O Kritu najvećem ostrvu u Grčkoj možete da se obavestite na sajtu našeg tour operatera Mediteraneo.

“I ceo život je malo za Krit… Ostrvo Krit nazivaju „malim kontinentom“ upravo zbog istorijskog i kulturnog bogatstva. Jedno letovanje je malo da se sve obiđe i upozna, ali može biti prvo u nizu divnih odlazaka na Krit. 

Smeštaj i prevoz

Lokacija: Aparthotel se nalazi u mestu Platanes, 4km od grada Retimna. Udaljen je 200m od peščane plaže blizu hotela Minos Mare 4* i Minos Mare Royal 5*. U blizini  je pekara i nekoliko restorana i kafića, Lidl supermarket. Mesto je dobro povezano autobusom sa Retimnom. Popularni bar Baya beach je na 2km od hotela.
Sadržaji: recepcija, bar pored bazena, bazen sa ležaljkama i suncobranima, snek bar, Wi-Fi internet (besplatno).


Hotel se sastoji od 16 studija i 17 apartmana  i rasporedjeni su na prvom spratu i prizemlju.Imaju mini kuhinju opremljenu osnovnim posuđem za kratku pripremu laganih obroka uz vremenski minimalno kuvanje, frižider, kupatilo, balkon ili terasu, Wi-Fi (besplatno), sef (uz doplatu) i klimu (uz doplatu).
Apartmani imaju zasebnu spavaću sobu, mini kuhinju opremljenu osnovnim posuđem za kratku pripremu laganih obroka uz vremenski minimalno kuvanje, frižider, kupatilo, balkon ili terasu, Wi-Fi (besplatno), sef (uz doplatu)i klimu (uz doplatu).


Zajedno smo svi u hotelu, te zato predlažem da se organizujemo sa prijateljicama ali isto tako možete se prijaviti i solo. Uvek me nerviralo kad god sam putovala negde i hoću da idem sama, moram da doplatim za jednokrevetnu sobu. Ma, važi i dovidjenja. E, ovde to ne morate a bićete u društvu koje je koliko toliko vama slično. Možete se družiti a i ne morate, ne postoji obaveza nikakva. Hranu organizujemo kako nam se hoće, tj samostalno, ali se i dogovaramo da idemo na neke zajedničke večere, otkriće nam sva dobra mesta.

Imamo 3 vodiča na raspolaganju – ispred agencije Mediteraneo koji će nas tamo dočekati i smestiti. Avio prevoz i transfer do vile je uračunat u cenu. Potom organizujemo sve po našim željama i njihovim mogućnostima. Ekskurzije i izleti se dodatno plaćaju i nisu obavezne. Kada idemo na ekskurzije, imamo organizovan prevoz, inače postoje autobusi i prevoz taksijem ili ko ume da vozi skuter, može da iznajmi, ili auto i tako obidje čitavo ostrvo. To je poseban plezir.

Daklem, ako niste bili na Kritu do sada, sigurno vam je na listi mesta koje želite da posetite ili želite da mu se još jednom vratite, jer … ceo život nije dovoljan za Krit.


Želju pretvorite u nameru i vidimo se na aerodromu 17.septembra!

Cena aranžmana 345 eu (avion, smeštaj i transfer) plus takse i doplata za gorivo 44,70 eu i 2.990 dinara.

Plus dvodnevna radionica “Ono što pričaš, planiraš” sa mnom 99 eura. Program je za žene koje mogu da putuju samostalno, a ipak vole da su u grupi sličnih energija. Ne doplaćuje se ako putujete sami, ali se možete organizovati sa prijateljicama, ovo je zgodna prilika i ako još niste išli na more. Prijavljujete se i raspitujete kod mene danas, sutra i prekosutra. Ako nas ima 10 – idemo!

Volim ljude koji na ajde kažu ajmo 🙂

Žana Poliakov i agencija Mediteraneo

Leave a Reply

Your email address will not be published.