Jelka, simbol novog početka

Ona je simbol blagostanja i sreće. Najviše joj se raduju najmladji, ali ni stariji ne ostaju  ravnodušni. Jedan od najvažnijih detalja bez koga zimski praznici sigurno nemaju smisla jeste novogodišnja jelka. 

U Feng Shui-ju, novogodišnja jelka predstavlja novi početak. Zato se uvek i preporučuje ona prirodna, prava ili “živa” sa busenom. Veruje se da takva jelka u kuću osim prijatnog mirisa donosi i prosperitet celom domu. Razumljivo je da nisu svi u mogućnosti da u svom domu imaju prirodnu jelku, te se postavlja pitanje: Šta je sa onom plastičnom? Da li ona deluje?                                                                                                                 Naravno da je i ona dobar izbor, ali samo ako se sa njom pravilno postupa.

 Novogodišnja jelka kao Feng Shui simbol osim što predstavlja novi početak ima i jednu vrlo važnu ulogu. A to je da u vaš dom unese svežu zdravu, živu energiju. Stoga je važno da vašu plastičnu jelku, pre upotrebe istuširate, bilo da ste kupili novu li je već imate godinama. Zatim je, pre ukrašavanja “začinite” eteričnim uljima ili naparfemišeti nekim od vama omiljenih mirisa. Kako bi delovala što prirodnije preporučuje se kombinacija eteričnih ulja sibirske jele i bora koji ujedno imaju antibakterijsko i antivirusno dejstvo. Ako ipak želite da pojačate osećaj zimske idile, mešavina cimeta i narandže je dobar izbor.

Za mir i balans u vašem domu odlučite se za sandalovo eterično ulje, lavandu ili vanilu.                        

Tek nakon što je vaša jelka čista i mirisna, možete početi sa ukrašavanjem. Naravno, pretpostavimo da ste joj našli idealnu poziciju. Pozicija je vrlo važna, po feng shui-ju.

Feng Shui idealno mesto Novogodišnje Jelke za 2020/2021. godinu je Istok vašeg doma ili Istočna strana prostorije u kojoj želite da postavite jelku.                                                                                                     

Jelka kao simbol elementa drvo fantastično se uklapa sa Istokom koji predstavlja sektor zdravlja po Feng Shui. Ako ovako pozicionirano drvo ukrasite plavkastim nijansama, oživećete i onu plastičnu jelku. Plava boja kao simbol vode daje život drvetu, pa tako i plavi ukrasi plastičnoj jelki.

Zato za rodnu, plodnu i uspešnu 2021. istok je idealno rešenje.   

                                                                                  

JugoIstok odgovara jelkama manje visine. Takodje dobri pravci za postavljanje novogodišnje jelke su i Zapad i Jug. Za koje god mest da se odlučite, najvažnije je da se vama i ukućanima dopada.                         

 Jedino se za 2020/2021 godinu ne preporučuje Severna strana prostorije u koju želite postaviti vaše drvo. 

Ukrase koje birate  imaju takodje veze sa onime što želite da manifestujete, privučete u novoj godini. Pa tako, na primer, ako želite privući zdravu godinu, birajte ukrase cvetnog oblika, zelenkaso plavkaste boje. Za prosperitet birajte sjajne, zlatne okrugle ukrase ili zvezdice. Andjelčići za zaštitu a ptičice u paru za ljubav. Nećete pogrešiti ni sa srcima, leptirima, jabukama ili nekim drugim voćkicama. I naravno za kraj, vašu jedinstvenu novogodišnju jelku zasladite nekim bombonama, lizalicama i ostalim ukrasnim slatkišima! 

Sad kada znate koliko je ovaj novogodišnji simbol moćan, verujem da će novogodišnja jelka krasiti svaki dom. Ako ipak niste u mogućnost da se odlučite ni za prirodnu niti plastičnu postoji i sledeće rešenje:

Predlažem vam da ovih dana napravite jedno pravo porodično druženje, i da uz pesmu i osmeh zajedno nacrtate na što većem papiru vašu idealnu novogodišnju jelku. Dok je bojite, mislite o nečemu što zaista želite u narednoj godini. A kad završite, svi se potpišite na papiru ispod jelke, i na taj način aktivirajte vaše zelje!

Primenjujući ove osnovne Feng Shui savete, dozvaćete zdravu energiju koja će vas pratiti tokom čitave godine. 

Otkrijte kako da pomoću Feng Shui utičete na vaš uspeh, zdravlje, ljubavne i porodične odnose u 2021 godini na praktično-edukativnom predavanju 21. 12.2020. u 10h. Predavanje je online, putem zoom aplikacije.

Sasvim sigurno ulazimo u godinu nove jake energije. Bivo kao Feng Shui simbol obeležiće 2021 godinu. Bivo je najjači znak kineskog zodijaka. On je vredan, uporan i strpljiv. Stoga će upravo oni koji su marljivo radili, u 2021 godini ubirati plodove svog rada. Pred nama je godina Yang energije, što po Feng Shui-ju znači mlada nova ženska energija. Ova Yang energija će neke ojačati, a neke spustiti na zemlju. No, ipak trebalo bi se pripremiti za velike promene koje nas čekaju.                                                                                      

O svemu više, konkretno i praktično na online predavanju.


feng shui online praktično edukativno opredavanje u trajanju od 3 sata
vodi Irina Brajčić, akreditovani feng shui konsultant
za više informacija pišite na brajcicirina33@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.