Čudotvorna Arnika

Arnica je lek koji bi trebalo da se nalazi u svakoj kućnoj apoteci. Čak i ljudi koji “ne veruju” u homeopatsku medicinu trebalo bi da budu mudri i drže ovaj lek u kući. Najviše osoba je obratilo pažnju na homeopatiju i počelo da razmišlja o njoj posle prve upotrebe upravo ovog leka.

Arnica se daje kod svih vrsta povreda kao prvi lek, bez razmišljanja. Posebno kod povreda izazvanih padom i/ili udarcem glavom, kao i povreda nastalih udarcem tupim predmetom, ovo je lek koji će pokazati svoje čudotvorno delovanje. S obzirom da kod povrede bilo koje vrste osoba dolazi u stanje šoka, Arnica će kao i svaki drugi homeopatski lek (ako je indikovan za stanje) delovati i na taj deo bića. Arnica stanje šoka je veoma karakteristično i ponekad se može dogoditi da ćete prema ponašanju osobe shvatiti da joj je potreban ovaj lek pre nego što shvatite ili vidite da je osoba povređena (nema krvi, niste videli šta se dogodilo, nema nikakvih okom vidljivih fizičkih simptoma). To je ono stanje šoka u kome povređena osoba i rečima i celokupnim ponašanjem, pa i pokretima tela govori: “Nije mi ništa. Sa mnom je sve u redu.” U Arnica stanju osoba je ili objektivno veoma teško povređena ili se tako oseća, da u stanju šoka odbija to svesno da prihvati ali ima strah da bi mogla biti još više povređena i zato će očigledno davati do znanja ili reći: “Nemoj mi prilaziti.” To je ona reakcija koja se viđa u ratu, kada je čoveka smrtno povredio metak, on krvari ali to ne vidi, a kada vidi ima izraz čuđenja na licu: “Šta je ovo, pa sa mnom je sve u redu”.

To su situacije kada se Arnica daje bez razmišljanja – sva stanja povrede sa ili bez vidljivog emotivnog šoka.

 

 

Ključne reči za stanja u kojima je potrebna Arnica (kasnije će možda/verovatno biti indikovan neki drugi homeopatski lek, ali je Arnica prvi lek izbora):

– pad, posebno na glavu ili udarac glavom/u glavu;

– potres mozga;

– iščašenja i uganuća;

– uboji i udarci sa modricama, kao i bez očiglednih modrica; preopterećenje fizičkim radom ili sportskim aktivnostima – KLJUČNO JE DA ĆE U OVIM STANJIMA OSOBA OSEĆATI BOLOVE KAO OD MODRICA;

– hirurške intervencije – ublažava krvarenja i ubrzava oporavak tkiva (kod operacija treba razmotriti davanje i drugih remedija, kao: Aconitum, Staphisagria, Bellis perennis…);

– tokom porođaja.

Ovo su samo neka od stanja koja su indikovana za davanje Arnike. Možemo govoriti i o izlečenju mnogih, ozbiljnijih i dugotrajnih stanja koja su izazvana traumom koja se dogodila nekada, možda i decenijama ranije. Organizam usled takvih, jakih a neizlečenih stanja, može da razvije patologiju koja traje čitavog života. Arnica u takvim slučajevima može dovesti do čudotvornih izlečenja.

“Ne zaboravite Arniku u borbi protiv šoka koji se doživljava prilikom strašnih saobraćajnih nesreća – bolja je od opijata.
Dr med. Čarls A. Dikson (Dr. Charles. A. Dixon, M.D)

 

…..

napisala Gordana Jujić, preuzeto sa sajta Balkanopathy, prvi homeopatski portal na Balkanu

Leave a Reply

Your email address will not be published.