fbpx

Bali Magic Soulfood travel

Idemo na Istok, u susret suncu 12. januara 2019. Otkrivamo “praktičnu magiju” na Baliju, ostrvu bogova, gde je toplo i naravno, magično. 14 dana avionom, smeštaj u dvokrevetnim sobama, uz sve transfere. Nas 11, a šta reći drugo nego boginja 🙂 Imamo i vodiča Mladena. Nije obično zimsko letovanje već put u središte vaše duše gde se inače sva magija i dešava. Istraživaćemo ostrvo, učestvovati u ritualima, masažama, obilaziti hramove, pirinčana polja, džunglu i plaže. Uživaćemo u fenomenalnoj indonežanskoj kuhinji, rajskim baštama, čarobnim biljkama, vodopadima i najboljoj kafi na svetu. Nema boljeg mesta za resetovanje, promenu uverenja i manifestovanje svega što želimo u životu.

Da li znamo šta želimo?
Otkrićemo tamo. Možda i nije ono što “mislimo” da želimo.
Hteli mi to ili ne, magija Balija će “raditi“ na nama.
Prijave i rezervacije po promo ceni od 1050 eura do 30. novembra.

 

Nije sve logično, nešto je i magično.

 

Moja radionica “Praktična magija” trajaće 5 dana po 2 sata. Otkrićemo kako da manifestujemo sve što želimo u svom životu koristeći reči, priče, simbole, kristale, afirmacije, rituale i naš kreativni um. Radionica se plaća zasebno, na Baliju, 99 evra.
Vodi nas Jungle Travel, agencija koja je simbol za neobična putovanja.
Cena aranžmana ( avion, smeštaj, transferi) je 1050 eura.

Broj putnika je ograničen te se prijavite hitro sad, do 30. novembra 2018.
Rezervisali ste svoje mesto tako što ste uplatili 200 evra ( u dinarskoj protivvrednosti) u agenciji Jungle Travel do 30. novembra 2018.
Prijave do 30. novembra, Jungle Travel agencija, Gospodara Jevremova 49.
telefon  za prijave 011/2400213 i 011/2182204

e-mail jungletravel et gmail.com
www.jungletribe.com

 

  

Nije sve logično, nešto je i magično.

Bali je indonežansko ostrvo izmedju Jave i Lomboka, većinu stanovništva čine indonežanski hinduisti, tako da je hindu religija i kultura najprisutnija na ostrvu. Bali je izrazito ženska energija ali ona nežna i snažna u isto vreme. Priroda je fascinantna i sve je toliko lepo, gde god da pogledate kuće, ulice, hramovi, bašte, pirinčana polja … Ma, nestvarno je lepo.

Za one koji nisu do sada bili u Aziji, Bali je odlično početno mesto.
Indija je malo hardcore, malo više hardcore te vas zato ne zovem u Indiju. Bali je ipak blaži, ženstveniji, nežniji, i mnogo mnogo lepši. Ženski moćan, svojevrsni portal i sveto mesto. Ne zovu ga tek tako ostrvo Bogova. Sezona na Baliju je isto kad i u Evropi, ali tad volimo da smo na toplom Mediteranu. Na Baliju je toplo tokom čitave godine, a u ovom periodu moguće su kiše. One kratko traju i umeju da nas iznenade intenzitetom, ali toplo je. Plus doživeti kišu na toplom ostrvu je doživljaj za sebe.

Smeštaj, hrana, gde smo, s kim smo, kako smo 🙂

Smeštaj je u dvokrevetnim sobama, tako ne doplaćujete za jednokrevetnu sobu. Ali ko, želi, može i to. Svi smo zajedno u jednom hotelu, spavanje i doručak su nam uključeni u cenu. Sve drugo mi sami, a hrana je tek ukusna, lako dostupna i nije nimalo skupa. Znamo dobra mesta i rado ćemo vam dati sve informacije.

Ideja je da budemo zajedno, u istom smeštaju i na iste avanture i obilaske idemo zajedno, imamo vodiča Mladena, i imamo grupu koja će verovatno biti na sličnoj vibraciji. Bali je nestvarno lep ali isto tako i izazovan. Opet je ostrvo sa vulkanom u pitanju, sam boravak nas transformiše, no tek kad prestanemo da se opiremo. Osvestićemo priče koje pričamo, sebi i drugima. Reči su čarobni štapići, misli kreiraju našu stvarnost, na Baliju se to najbolje vidi, čuje i oseti.

And then the magic happens…

Ubud i Seminyak se zovu mesta na Baliju u kojima boravimo. Ubud je svojevrsna duhovno umetnička kolonija smeštena u džungli, veganska mecca, Monkey Forest, dom ekstatičnog plesa, kristala, refleksologije, pirinčanih polja. “Fakultativni izlet za Ubud, umetničku koloniju i prelepo mesto koje je pun umetničkih dela i neverovatnih slika balinežanske kulture. Ubud je oduvek bio poznat kao slikarsko selo, ali je zapravo jedan veći region, zajednica od 14 sela. Nekada je Ubud bio i medicinski centar, o čemu svedoči njegovo ime, koje na staro-balinežanskom znači medicina. Ipak, Ubud je najpoznatiji po umetničkim radionicama koje su rasute po svim ulicima, kao i na velikoj pijaci – Ubud Market. Nedaleko od centra Ubuda, nalazi se veliki prirodni rezervat dugorepih makakija! Neverovatna, velika šuma, obrasla mahovinom, krije u sebi preko 600 majmuna i oko 150 vrste drveća. Za početak je predviđeno druženje sa razigranim i veselim majmunima u njihovom prirodnom okruženju, velikoj šumi sa ostacima starih hramova. Sledeće stajalište je Elephant Cave (Goa Gajah), hram čiji ulaz ima oblik glave slona pa otuda mu i naziv dolazi. Počeci datiraju iz 11. veka a posvećen je boginji zaštitnici dece, rodjenja i isceliteljki žena. Na ovom izletu javlja se jedinstvena prilika da probate najneobičniju i najskuplju kafu na svetu, Kopi Luwak! Šetnjom kroz baštu začina upoznaju se brojne biljke i začini ali i životinjice koje su zaslužne za proizvodnju pomenute kafe. Za kraj, posle uživanja na pauzi u blizini najaktivnijeg vulkana Batur i istoimenog jezera koje je najveće na ostrvu, stiže se u Ubud, grad umetnosti i neverovatnih galerija, pijaca, ljudi i energije. Savršen dan na Baliju!” – iz programa Jungle Travel vodiča.

Seminyak je mesto na obali, plaža nam je tu, iako se na Bali ne dolazi toliko zbog plaža, život na plaži je ipak posebna priča. Soulfood u svakom smislu, srešćemo se sa lokalnim isceliteljima, kristalnim palatama i zgodnim surferima. Šta sad, to je isto vredno videti na Baliju 🙂

Obilazimo mnoštvo hramova, jedan od njih je Tanah Lot, simbol Balija.
“Fakultativni izlet za Tanah Lot hram, simbol Balija! Jedan od najlepših i definitivno najprepoznatljiviji hram na Baliju, smešten samo 100m od obale na ostrvu. Kao što i samo ime kaže, hram je smešten na mestu gde se spajaju zemlja i more – tanah u prevodu znači zemlja, a lot more. Slušamo interesantne priče i uživamo u predivnom prizoru. Put nastavljamo ka pirinčanim poljima, opuštanjem u zelenilu terasa i neverovatnih pejzaža. Obilazimo i hram Ulun danu Bratan, hram u unutrašnjosti ostrva na visini od 1000 metara! Prelepi hram koji je svoje mesto našao i na novčanici, smešten je na obali jezera za koje se veruje da ima svetu vodu.”

Mogući su i izleti na obližnja ostrva, prema željama i mogućnostima.

Evo čitavog programa po danima na sajtu Jungle Travel agencije

Za sve dodatne informacije, slobodno nas pitajte.
Mene ili Jungle Travel.

 

Bali Magic Soulfood Travel imamo i 14.marta 2019.

 

Program sličan ovom, radimo i u martu mesecu 2019, ali će biti obogaćen tradicionalnim indonežanskim vežbama Nipertrai. Svakog jutra praktikovaćemo ove moćne energetske vežbe po 2 sata, vodiće nas Aleksandra Maksimović.

Indonežanske vezbe „Nipertrai“ rade se po osnovnom modelu tradicionalnih vežbi „Satria Nusantara“. U pitanju je energetski transformativni proces koji traje 12 dana i traži punu koncentraciju na pokret. Kombinacijom posebnih pokreta ruku i nogu, podsticemo rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem aktivirajući alhemične procese u telu. Pridružujuci različite uglovnosti očnih jabučica, aktiviramo i nase žlezde duhovnosti, hipofizu i epifizu. Sve zajedno uključivši, postižemo podizanje tela na veću vibratornost, otvaramo se za nove životne prilike, nove ljude. Ovo je prilika da se osećamo kreatorima sopstvenog života i da preuzmemo potpunu odgovornost za svoja dela. Vežbe se izvode u svesnoj tišini sa posebnim akcentom na fenomen „zadržanog daha“ .Povezani sa „božanskim dahom“ aktiviramo skrivene potencijale svoje ličnosti, postajući majstori sadašnjeg trenutka.

Vežbe su organizovane u svakodnevnom ritmu od 12 dana po 2 sata bez prekidanja. Tokom dva sata radi se kombinovani program vežbi disanja, zagrevanja i poseban koordinacioni sistem vežbi za svaki energetski centar (čakru) ponaosob. Vežbe se koriste za podizanje opšte energije vitalnosti (Či energije) i zdravlja.
Nipertrai je jedan od najjačih antiage programa.
Nipertrai vežbe koštaju 150 eura.

više o vežbama kod Aleksandre na web sajtu, o Aleksandri možete pročitati i ovde na soulfood-u.

Tačan datum polaska je 14. mart 2019.
14 dana avionom, smeštaj u dvokrevetnim sobama uz sve transfere. Boravimo u Ubudu i Seminyak-u. Isti program putovanja kao i u januaru. Ali ovaj put ćemo biti na Baliju kada je njihov veliki praznik Nyepi, Silent Day. Nesvakidašnje iskustvo gde nakon gužve, buke i maškarada po ulicama, dva dana smo u tišini i ne izlazimo nigde jer duhovi obigravaju oko ostrva. Ni avioni ne lete u to vreme. Niko ne izlazi iz kuće. Zanimljivo je i biće nam korisno i za radionicu i za vežbe. Potom, od 24. marta počinje Bali Spirit Festival – muzika, wellness, ples i yoga. Do 31. marta. I mi smo tada, sve vreme na Baliju.

Moja radionica “Praktična magija” trajaće 5 dana po 2 sata. Otkrićemo kako da manifestujemo sve što želimo u svom životu koristeći reči, priče, simbole, kristale, afirmacije, rituale i naš kreativni um. Radionica se plaća zasebno, na Baliju, 150 evra.
Kao i Nipertrai vežbe, zasebno Aleksandri koja leti sa vama iz Beograda, 150 eura.
Vodi nas Jungle Travel, agencija koja je simbol za neobična putovanja.
Cena aranžmana ( avion, smeštaj, transferi) je 1050 eura.
Prvih 6 osoba koji se prijave imaju super popust – 990 eura!!!

Broj putnika je ograničen te se prijavite  do 20. decembra 2018.
Rezervisali ste svoje mesto tako što ste uplatili 200 evra ( u dinarskoj protivvrednosti) u agenciji Jungle Travel do 20. decembra 2018.
Prijave do 20. decembra, Jungle Travel agencija, Gospodara Jevremova 49.
telefon  za prijave 011/2400213 i 011/2182204

e-mail jungletravel et gmail.com
www.jungletribe.com

 

čekam vas na Baliju, na najlepšem aerodromu na svetu,
jeste čak im je i aerodrom superstajlish 🙂

Žana Poliakov

 

 

5 Comments

    1. po pitanju koliko novca poneti i koliko je za vas dovoljno da biste se osecali opusteno – hm, to je vrlo individualno jer nekome je 20 evra dnevni budžet dovoljan a nekome 50 eu, nekome pad ni 150 dnevno nije dovoljno. isto tako neko troši samo na jelo, izlete i avanture a neko voli da kupuje nameštaj 🙂 no recimo 500 evra bi bila neka zgodna cifra “za poneti”. Tamo uglavnom rade i kartice.

    1. pa, vi možete da dodjete na Bali u sopstvenoj organizaciji a da prisustvujete radionicama, ako ste na to mislili?
      Jungle Travel agencija nam je partner i tour operater – da nas organizuje, preveze i drži sve na okupu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *