fbpx

Prva ljubav ovsene pahuljice

Kad god neko poželi da promeni ishranu, prvo na šta naleti i proba jesu ovsene pahuljice. Ovsene pahuljice su tako postale zaslužne za moju ljubav prema zdravoj hrani.  A potom sam otkrila i čitav novi svet drugačije ishrane … Bila sam jedna od onih što živi na čipsu i gumenim bombonama. Prvo mi se očistilo lice a potom su se pročistile i neke želje i talenti. Pojavile su se nove mogućnosti. Ideje su stizale. Počela sam da otkrivam razne svoje uspavane sposobnosti. Pored kuvanja, zaljubila sam se u fotografije recepata a onda krenula u akciju – kupila fotoaparat, otišla na kurs fotografije… i evo nas na soulfood sajtu. I dalje učim i otkrivam šta sve hoću i šta sve mogu.

Naizgled mala promena dovela je do ozbiljnog kreativnog preokreta u mom životu. Našla sam, pored hrane, šta je to što me još dodatno hrani i čega sam zapravo bila gladna 🙂

 

Pola šolje ovsenih pahuljica

Šolja pirinčanog mleka ( ili po izboru )

1 kašika kikiriki putera

Pola banane

Kakao zrna ili crna čokolada

 

Sipajte ovsene i mleko u šerpicu i zagrejte na šporetu, uz često mešanje. Kada provri, isključite i ostavite sa strane da se pahuljice ohlade i upiju mleko. Prespite u činiju za služenje i dodajte iseckanu bananu, kikiriki puter i pospite preko kakao zrna ili komadiće crne čokolade.

Pola šolje ovsenih pahuljica / šolja pirincanog mleka / pola jabuke / kašika putera od badema / kašika javorovog sirupa/meda / Listići badema

Druga varijanta – U skuvane ovsene dodajte kašiku putera od badema i dobro promešajte, zatim dodajte jabuku koju ste isekli na manje delove, kašiku javorovog sirupa i pospite cimetom.

 

Treća varijanta i beskrajne mogućnosti – možete da dodate u ovsene pahiljice kakao prah, mleveni lan, chia semenke ili konopljin prah, da ih malo pojačate. Mogućnosti su beskrajne, dozvolite sebi da ih makar probate.

……….

spremala i fotografisala Maja Vujić za soulfood.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *