fbpx

Boginje nikada ne stare

Koliko ste „stare“? Koliko se osećate „staro“? Programirane smo da očekujemo da će se zdravlje, izgled, seksualni odnosi, pa čak i uživanja u životu neizbežno pogoršati, pa ipak stogodišnjaci sačinjavaju deo stanovništva koji najbrže raste. Šta ako zapravo dozvoljavamo da nas razmišljanje o tome koliko smo „stare“ odvuče u starost? U kojoj meri bi se naši životi razlikovali da nismo usredsređene na brojke, već na filozofiju bezvremenosti ili bezvremenog življenja.

Dr Northrup pomoću najnovijih naučnih istraživanja, ličnih priča i praktičnih vežbi pokazuje u kojoj meri se naš život menja kada prestanemo da razmišljamo o tome da ćemo pasti ili da ćemo se raspasti. Odavno je trebalo iz osnove da promenimo mišljenje o starenju. Ona nam pokazuje kako možemo da promenimo budućnost, počevši od danas, tako što ćemo prihvatiti novi, bezvremeni stav koji će ženama pomoći da procvetaju fizički, emocionalno i duhovno. Ona izokreće konvencionalno mišljenje kako bi nam pokazala da i u poodmaklom dobu možemo da očekujemo:

– Odlično zdravlje
– Zadovoljavajući seksualni život
– Sposobnost da lako i sa zadovoljstvom pokrećemo svoja tela
– Jasnoću i pouzdanost u svim odnosima, posebno u odnosu sa samom sobom

“Boginje nikada ne stare“ je knjiga puna sredstava i nadahnuća za unošenje vitalnosti i živosti u vlastitu bezvremenost. Dr Northrup sve to povezuje u četrnaestodnevnom programu za bezvremenu boginju, ličnom receptu za ostvarenje zdravog, iskrenog, radosnog načina postojanja za svako životno doba. Dr Christiane Northrup, sertifikovani akušer i ginekolog, nekadašnji asistent kliničkog profesora u Medicinskom centru Mejn i autorka bestselera Njujork tajmsa, pre svega je vizionar-pionir i veliki autoritet kada je reč o svemu što može biti dobro za žensko telo! Dr Northrup je vodeći zagovornik medicine koja priznaje jedinstvo uma, tela, osećanja i duha, i poznata je širom sveta po osnažujućem pristupu zdravlju i blagostanju žena.

 

Bezvremeni seks: jedanaest saveta

Neovisno o vašoj dobi, najbolji seks možete doživjeti slijedeći ovih jedanaest savjeta iz knjige Boginje ne stare, kultne autorice ženskog zdravlja, dr Christiane Northrup.

 

1. ​Usredotočite se na svoj užitak. Bez obzira na to uživate li u seksu s partnerom ili sami, najvažnije je da se povežete sa svojom vitalnom silom i uživate u tom iskustvu.

2. Tražite ono što želite. Uvidite da je vaš užitak važan i nemojte se zadovoljiti partnerom koji ne uvažava vaše potrebe.

3. Odvojite vrijeme koje vam je potrebno. Prestanite gledati na sat i predajte se užitku! Uživajte u svakom trenutku i ne brinite zbog toga koliko vam je vremena potrebno da se zagrijete ili da dosegnete vrhunac uzbuđenja.Sjetite se da orgazam započinje prvim stezanjem vašega pubokoksigealnog mišića. Nemojte pokušavati “postići” bilo što.

4. Koristite mnogo lubrikanta. Kad ste dovoljno podraženi i krv vam dobro cirkulira, sluznica u pravilu sama od sebe postane deblja, ali možete si pomoći bezreceptnim lubrikantima. Toplo preporučujem one koji sadržavaju Puerariu mirificu. Receptne estrogenske kreme također mogu učiniti vašu vaginalnu sluznicu debljom i skliskijom.

5. Učinite dno svoje zdjelice fleksibilnim i funkcionalnim. Umjesto da primjenjujete staru Kegelovu tehniku stezanja mišića, aktivirajte cijelu skupinu mišića dna zdjelice kako biste više uživali u snošaju te bili slobodniji od stres inkontinencije i urgentne inkontinencije. U knjizi Ključ kupaonice Kim Perelli i Kathryn Kassai, fizikalne terapeutkinje i specijalistice za kliničku tjelovježbu, potražite program vježbanja i jačanja dna zdjelice.

6. Upoznajte svoju erotsku žensku anatomiju, cijenite je i izražavajte joj ljubav. Vaša erotska anatomija je čudesan dar! Upoznajte je te otkrijte kako možete ugodno stimulirati to područje.

7. Održavajte optimalnu razinu vitamina D. Idealna je između 40 i 80 ng/ml. Dovoljna razina vitamina D može spriječiti tjeskobu i depresiju, uobičajene neprijateljice libida. Vitamin D možete unijeti izlaganjem suncu te dodacima prehrani.

8. Spavajte dovoljno. Većini žena potrebno je osam do deset sati sna za optimalno funkcioniranje. San vas obnavlja na staničnoj razini. Omogućuje vam osloboditi se nakupljenih hormona stresa koji uzrokuju upalne procese, prethodnike bolesti.

9. Probudite svoja zdjelična energetska središta. Vaša prva čakra je središte kundalini-energije i u njoj doživljavate svoju životnu silu. Druga čakra je vaše drugo energetsko središte, a može postati usporena i blokirana ako imate neriješena emocionalna pitanja u pogledu seksa, novca i moći. Otpustite gnjev, povrijeđenost i strah te napunite svoje niže čakre energijom upuštajući se u aktivnosti koje pokreću vaše kukove.

10. Pronađite novog partnera – ili postanite nova partnerica. Kad iskusite svoju slasnu seksualnost i upustite se u samozadovoljavanje, postajete još poželjniji. Bolji seks započinje s vama.

11. Svjesno unosite svetost u svoj seksualni život. Zapalite mirisne svijeće, pustite lijepu glazbu i budite boginja čiji je tjelesni užitak kanal za iscjeljivanje svijeta.

 

U Srbiji je knjigu izdao Leo Commerce a u Hrvatskoj Planetopija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *